Ако се почне по този начин, ще избухне война

* Някой си е осигурил частен паркинг до тротоара на ул. „Ген. П. Карцов“ под „Старата къща“ * Допустимо ли подобно нещо,
 питат съкварталците
ФотоОко
НА ДВА ПЪТИ в Т21 е ставало дума за нашенски хитринки от типа „незаконен частен паркинг“. Които хитринки са разбираеми – очевадно е, че в Троян има голям проблем с многото автомобили и недостигът на места за паркиране – но, повтаряме, са незаконни. И е логично, защото ако се почне по този начин – всеки да си „заплюва“ свое местенце, ще избухне война.

ЕДИНИЯТ път бе самоволно изписван с блажна боя на асфалта пред вкъщи на ул. „Любен Каравелов“ грамаден заплашителен надпис „Не паркирай!“; сторила го бе находчива нашенка, за да осигури на своите си хора места за паркиране (виж „Какво мислят органите на реда?“ – бел. ред.). Вторият бе по-технологичен – „заплюването“ бе със специални метални съоръжения, поставени на прясно асфалтирания общински терен пред новопостроена кооперация в жк „Лъгът“ (виж „Може ли по този начин да се присвоява общинска собственост?“ – бел. ред.).

ПОДОБЕН „КАЗУС“ имаме и сега. Живущи на ул. „Ген. П. Карцов“ в района на механа „Старата къща“ се оплакаха, че някой си е осигурил частен паркинг със същите метални съоръжения, за които стана дума. Отидохме на мястото, оказа се вярно, виж снимките. Но настоящият случай е малко по-особен, тъй като нерегламентираните съоръжения (казваме нерегламентирани, понеже мястото не е обособено за паркинг – бел. ред.) не са на тротоара/асфалта, а малко по-навътре, в пустеещ от години частен имот. Допустимо ли е подобно нещо, питат съкварталците. Питаме и ние. А подобни „заплювания“ има и на други места в града – примерно на ул. „Стара планина“ (след пресечката с ул. „Васил Левски“ в посока към реката).

Т21 


Бележка на редакцията
Следващото ни голямо питане е защо заради четвъртъчния троянски битак за няколко часа се затваря единствената обходна улица на Троян (ул. „Опълченска“) и целият трафик в този страшен троянски биташки ден (четвъртък) се вкарва в централната градска част?! След като преди време споменатата порочна практика, водеща до транспортен хаос и дискутирана многократно на различни нива, бе прекратена?! И след като за битака бе осигурена допълнителна площ (уличката към гарата) и биташките сергии бяха изместени от ул. „Опълченска, именно за да се освободи за движение обходната улица?! Питаме законно ли е това затваряне. И докога в четвъртък Троян ще става заложник на биташките сергии?!

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

На улица "МИР" при пресечката и с "Ботев" има надпис с боя-не спирай, режа гуми.Иновации драги ми Т21.

Анонимен каза...

Ами ако си е платил в общината?

Анонимен каза...

Адмирации за "БЕЛЕЖКАТА НА РЕДАКЦИЯТА" за трафика в Троян в четвъртък!
Забелязали ли сте,че в четвъртък не работи и светофара на кръстовището под болницата?!

Анонимен каза...

Всеки си прави каквото си иска! Няма респект, от правила и закони. Фрапантен пример по темата е че почти пред входа, на Полицията, на кръстовището ( Автогара ) " автокъщата " от месеци е превзела тротоара, под зоркото око, на служителите на реда. Там здрав човек едва пресича, а не ми се мисли, за инвалиди или възрастни, слаломирането е кошмарно.

Анонимен каза...

Нито съществува "страшен биташки ден", нито има "транспортен хаос", нито ул.Опълченска е обходен път. За сметка на това всеки четвъртък стотици и хиляди хора от цялата община се стичат на "пазара", кой да си купи нещо, кой по навик, но най-вече да се видят с приятелите си, да се преброят колко са останали, да обменят информация и да покажат, че все още мърдат и са живи.
За всеки що годе интелигентен човек - това е нищо повече или по-малко от един социален феномен, датиращ от много години назад във времето.
Но, не и за троянската псевдо интелигенция, която да се покаже колко е "интелигентна", набута този пазар в една малка и непригодна за целта уличка, с което само създаде проблеми на хората. Съвсем нормално е, че нещата се върнаха с времето в естествения си вид.
И за финал - Троян не е заложник на "биташките сергии", Троян отдавна е станал заложник на троянската псевдо интелигенция, чийто манталитет се формира между разклона за Калейца, края на Василевското и сградата на общината.

Анонимен каза...

ДОЦКА ЩЕ ОПРАВИ ГРАДЪТ! ТЯ ЗНАЕ КАК!

Анонимен каза...

Едно позитивно нещо от затихването на Троян, е намаляването на обема на доскорошния социален ад наречен ПАЗАР В ЧЕТВЪРТЪК, и фалита на ДАП-а ! Живеещите в квартала могат да напишат отделни истории с преживявания през годините. Обсадата на Опълченска още от Сряда следобед, от коли,ванове и бусове с регистрации от цяла България. Партито на сергийните търговци в сряда вечер...Четвъртъчния ад продължаваше до 14-15 часа ,съпътстван от безумци спиращи кой къде завади,особено в райно на автогарата. Колко пъти съм намирал гаража на къщата ни отворен а вътре чинно пред колата на баща ми, друга ! Или колко пъти се е налагало да ползваме такси, защото поредното пазарно зомби така удобно е спряло на широкия тротоар пред нас, че му е качил и четирите гуми отгоре.Ама блокирал си ни входната врата, ни да влезем ,ни да излезем.Бал съм ти майката бееее, найш кой съм аз, бяха само част от колорита.Заради безопасността на децата( тогава все още имаше деца) се наложи една жена, тогава общински съветник в местния парламент, да внесе предложение за затваряне на входа на улица Балатон откъм Опълченска. Въпреки това, нищо не спаси тротоарите и жителите от тоталното разбиване.
Когато пък не бе пазар, бе неделя, да се изпращаме кой от къде е .Пак блокада. През седмицата по се търпеше някак си, хайде работа вършат, я у АПК-то,я на зъболекар, я в печатницата...
Фалира автогарата, и хората живеещи в региона, се оказа ,че заживяват в една не толкова вече шумна и замърсена атмосфера...

Анонимен каза...

Е, като поставиш скоби или надпис на асфалта може евентуално да те заловят ченгетата.
Всеки знае за другият начин - аз си спирам тук, значи това е моето място.
Който спре там му се режат гумите, чупят се стъкла, минава се колата от предния до задния край с отверка и други подобни.
Никой не чул, никой не видял.
Полицията отговаря на жалбата (ако все пак оня реши да напише такава) с "Неизвестен извършител" и всичко приключва.
Затова много внимавайте къде паркирате!

Анонимен каза...

Някой е монтирал нещо в собствения си имот. А вие питате. Аз ви питам: На какво основание вие (Т21) питате?

Анонимен каза...

Мрънкачи ООД.Навсякъде сте :)

Unknown каза...

Научи се поне да четеш бе! С букви по 1 метър пише не спирай чупя!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |