Първият саниран блок в Троян – готов

* Кметът Михайлова връчи разрешителното за ползване на председателя на Съвета на собствениците на бл. 219 в жк „Лъгът“ Веселин Чолаков * Инвестирани са 686 хил. лв., изпълнител е троянското дружество ДЗЗД „Гарант - Перфект“
Добро начало
Блок 219 в жк "Лъгът" в Троян вече изглежда така – различен, цветен, нов
Кметът Михайлова връчва разрешителното за ползване, 29 август
ПЪРВАТА кооперация в Троян, санирана и обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (програмата за саниране на панелките), вече е напълно готова – блок 219 в жк „Лъгът“, имащ 60 самостоятелни жилища. На символичното откриване на 29 август кметът Донка Михайлова връчи официалното разрешително за ползване, издадено от Дирекция национален строителен контрол (ДНСК), на председателя на Съвета на собствениците на блока Веселин Чолаков. Изпълнител на строителните дейности е троянското дружество ДЗЗД „Гарант - Перфект“ (обединяващо усилията на строителната фирма „АС Гарант“, ръководена от Емилиян Евтимов и фирмата за производство на дограма „Перфект строй“ с управител Петър Стоименов - бел. ред.). Инвестицията в бл. 219 е в размер на 686 хил. лв.

Доскоро блок 219 бе в този вид – неугледна квартална панелка 
ПРИ ОТКРИВАНЕТО живущите в обновения и добил съвършено нов облик блок са изразили задоволство от качеството на работата и са благодарили на Община Троян, която е бенефициент по проекта, и на изпълнителите от ДЗЗД „Гарант – Перфект“. Сега на дневен ред е облагородяването на околоблоковото пространство, което е в ход.

ДА ПРИПОМНИМ. В Троян се реализират проекти и по двете програми за саниране на сгради. По Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (за големите панелни жилища), която се финансира от държавния бюджет, са включени три блока в жк „Лъгът“ (готовият вече бл. 219, бл. 13 и бл. 15) и един блок в жк „Младост“ (бл. 3) с общо 217 апартамента.  По Оперативната програма „Региони в растеж“, 2014-2020 (процедура за директно предоставяне на финансова помощ „Енергийна ефективност в периферните райони”, Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“), финансирана с европейски средства, ще бъдат обновени 21 сгради – кооперации и фамилни къщи с общо 169 самостоятелни жилища, плюс пет важни обществени сгради. По двете програми в Троян ще влязат над 12 млн. лв.

Т21

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Доцке ко прайш????

Анонимен каза...

В цял свят подобни "инвестиции" се наричат "обир". Чували ли сте за държава, в която правителството взема пари от едни граждани за да ги даде или задоволи нуждите на други граждани за частните им интереси?
Или пък за държава, в която висши държавни служители и политици фалират и ограбват една банка, след което теглят държавен заем за да покрият обира, а населението да изплаща този заем?
Или за държава, в която общински ръководства вършат идиотщини по европроекти, след което следват глоби и санкции, които се изплащат от населението?
Или за държава, в която рекламите за хазарт за забранени от закона, а в същото време по всички телевизии денонощно текат реклами за хазарт с цел обогатяване на правоимащи и приближени на властта?

Анонимен каза...

Много е хубаво НА Троян!Санирани панелки, сръбско и кИфтета!

Анонимен каза...

Хубаво е станало.Браво!

Анонимен каза...

А ще променят ли данъчната оценка на тези 60 апартамента с цената на ремонта? Сметката е проста: 686 хил. лв. делено на 60 апартамента се пада около 11400 лева на ап. Тия трябва да плащат данък сграда по нова данъчна основа. Иначе си е чиста данъчна измама с участието на общината.

Анонимен каза...

Как да ощетят милиционерите в блока с тия малки пенсии ?

Анонимен каза...

Половината тераси остъклени другата не , а бе грозна работа.

Анонимен каза...

Кратко и точно!

Анонимен каза...

Красива работа. Браво!

Анонимен каза...

Да почерпят. И да са живи и здрави!

Анонимен каза...

Дочке,

ко прайш?

Анонимен каза...

Доцинкей ,

Ко прайш???

Анонимен каза...

Вижда се какво прави и го прави добре!

Анонимен каза...

С пари от европа всеки може! Аз питам Доцито ко прай?

Анонимен каза...

Браво на кмета г-жа Михайлова

Анонимен каза...

А възможно ли е да разберем кои са тези 21 сгради?

Троян 21 каза...

Жилищните сгради за саниране по европейската програма са общо 21 и са групирани в два проекта. По единия проект с бюджет 2,1 млн. лв. ще се санират 10 жилищни сгради с 73 самостоятелни обекта (жилища), намиращи се на: ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 17 (блок „Наука“), ул. „Христо Цонковски“ 2, ул. „Симеон Велики“ 97-99, ул. „Стара планина“ 19, ул. „34-ти Троянски полк“ 13, жк „Буковец“ (бл. 7), ул. „Захари Стоянов“ 10, жк „Буковец“ (бл. 5), ул. „Тодор Петков“ 4 и ул. „Пейо Яворов“ 12. По другия проект с бюджет 2,4 млн. лв.за саниране са предвидени 11 сгради с общо 96 самостоятелни жилища: ул. „Хан Аспарух“ 3-5, ул. „Радецки“ 3Г, ул. „Любен Каравелов“ 69, ул. „Минко Радковски“ 9, ул. „Христо Ботев“ 45-47, ул. „Стефан Караджа“ 1, ул. „Незабравка“ 5, ул. „Васил Левски“ 258, ул. „Васил Левски“ 384, жк „Младост“ (бл. 6), ул. „Охрид“ 5, жк „Младост“ (бл. 4).

Анонимен каза...

Странно и интересно. Търтеи живеещи в апартаменти получават безплатно за тях, но не и за нас саниране?!?

Анонимен каза...

Браво на Михайлова. Браво!

Анонимен каза...

1, 11 и 12-и, Доцито здраво работи. А ти ко прайш?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |