В Троян заловиха двама ало измамници

* Престъпниците са от Сопот и ужилиха двама възрастни троянци с общо 7000 лв., грози ги до 6 години затвор
Крими
НА 29 АВГУСТ около 16:00 ч. в рамките на няколко минути в Районното управление (РУ) на МВР в Троян постъпили два сигнала за телефонни измами. Подали ги 78-годишна троянка, ужилена с 2800 лв. и 77-годишен мъж, също троянец, на когото ало измамниците отмъкнали 4200 лв. Схемата била една и съща – двамата нашенци получили обаждане от мним „полицай“, който им съобщил, че се извършва акция срещу престъпна група за телефонни измами и поискал да съдействие, изразяващо се в това… да съберат всичките си налични пари и ги оставят извън дома на посочено от него място (чудно е как подобна зле скалъпена измамна схема подлъгва хората, още повече след толкова предупреждения срещу ало измамниците, но явно човешката наивност/глупост няма край – бел. ред.).

ПОЛИЦАИТЕ предприели незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия в района на Белодробната болница и извършителите, двама мъже от Сопот, били закопчани. Единият, 59-годишният И.В.Н., бил зад волана на лек автомобил „Опел Астра“, спрян за проверка на ул. „Васил Левски“. Аверът му, 62-годишният И. К. Т., бил открит наблизо и у него униформените намерили найлонов плик с цялата плячка – 7000 лв.

ПО СЛУЧАЯ са образувани две досъдебни производства по чл. 209 (1) от Наказателния кодекс, третиращ престъплението измама и предвиждащ лишаване от свобода до 6 години. Измамниците били задържани за 24 часа в предварителния арест, като направили пълни самопризнания за троянския си удар и за подобната си престъпна си дейност на територията на цялата страна, съобщиха от РУ на МВР – Троян

Т21
 
От РУ на МВР - Троян предупреждават:

На стационарния (домашния) ви телефон се обажда лице, представящо се за полицейски служител, началник на криминална полиция, като използва званието комисар или инспектор. „Криминалистът“ съобщава, че в момента се провежда специализирана полицейска операция по отношение на организирана престъпна група, занимаваща се с телефонни измами и престъпна дейност от всякакво естество. И иска съдействието ви, като нарежда да съберете всичките си налични пари и ценности и да ги оставите извън дома си на посочено от него място.

Мулетата (лицата, които вземат парите) доста често са наемани от измамниците по обяви в местните вестници – за работа, за превоз, за продажба на автомобили. От полицията молят гражданите при всеки случай, при който са молени от евентуален бъдещ „работодател“ или „купувач“ да вземат пари от даден адрес, да уведомяват ОДЧ (оперативната дежурна част) при РУ на МВР - Троян на тел. 0670/6-22-18.

Открита е и гореща денонощна линия и препоръката е при всякакви съмнения за телефонни и други измами незабавно да се търси съдействието на полицията на тел. 0670/6-22-18 и тел. 112.
 

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Не мога да повярвам, че нашите полицай са заловили престъпници.
Явно Ники акта е бил на смяна.

Анонимен каза...

Браво, дано и съда си свърши съвестно работата, както полицията.

Анонимен каза...

Пожелавам им максималното наказание, ефективна присъда без право на обжалване и без амнистия!!!

Анонимен каза...

И да ги храним в затвора с удържаните ни пари от данъци. Такава измет да работи за общо благо безплатно поне 10г., защото практиката показва, че влизайки в затвора стават още по-зли престъпници и живеят като на хотел. Телевизия, подслон, храна и можилен телефон. Алкохол, наркотици и прочие. Докато ние работим от сутрин до вечер, те живеят и крадат на наш гръб.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |