Георги Терзийски: И в бъдеще ще бъда безкомпромисен

* „Незабавно бе проведен разговор с Райков, чиято версия за случилото се е различна“ * „Вярвам в безпристрастно разследване с оглед доказване на обективната истина“

Георги Терзийски
Гореща тема

Час след изявлението на общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Троян във връзка с бракониерската „изява“ на съветника от ГЕРБ в Общинския съвет в Троян и служител в Областната администрация в Ловеч инж. Румен Райков, изявление по казуса направи и областният управител Георги Терзийски.

Изявление на областния управител

НА 15 ЮЛИ, събота, в публичното пространство излезе информация, че доброволци на Централната рибно-опазваща организация и МВР след проведена акция са заловили служителя на Областна администрация - Ловеч Румен Райков на яз. „Сопот“ по време на незаконен улов. Незабавно бе проведен разговор с Райков, чиято версия за случилото се е различна.

В СЪЗДАДЕНАТА ситуация областният управител не е страна с правомощия на разследващ орган, но е пряко потърпевш като работодател. Това се осъзнава от служителя, който незабавно подаде заявление за прекратяване на служебното правоотношение с цел запазване доброто име на институцията. Макар и с недоказана от компетентните органи вина към момента, заявлението бе прието веднага.

КАТО ОБЛАСТЕН управител дълбоко осъждам погазването на Закона и поздравявам доброволците за тяхната работа. Освен това обаче вярвам в безпристрастно разследване с оглед доказване на обективната истина. Използвам случая да заявя, че и в бъдеще ще бъда безкомпромисен към всеки случай, който внася дори и само сянка на съмнение за погазване на писаните закони и моралните норми в държавата. 
Георги Терзийски,
областен управител на област Ловеч
Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво, достойна постъпка на Областен управител г-н Терзийски! А версията на Райков? "Ами то, таковата, г-н Областен, рибите сами са паднали в лодката- не съм аз" :-)

Анонимен каза...

Единствената цел на ГЕРБ ще е сега да замажат случая, и хем да се отрекат от случилото се, хем после да изкарат мустакатия невинен.

Анонимен каза...

Тъпи гербаджийски номера. Др.Терзийски, защо "незабавно" не го уволнихте, а "незабавно" се събрахте на гербаджийски лаф-моабет да видите какво да правите и как да притиснете собствения си гербаджийски айдук да си подаде оставката, а след това да с правите на големите праведници. Защо не го уволни веднага!!! Защото не ти стиска ли?
Малко въпроси към гербаджийските гаулайтери:
1. При кой областен управител Р.Райков бе назначен в ОУ като държавен служител. Какви качества е демонстрирал на конкурса за държавен служител и изобщо обявяван ли е такъв конкурс?
2. За какви лични и политически качества Р.Райков е предложен на избираемо място в листата на ГЕРБ за общински съветник в Троян?
Др.Терзийски, обществена тайна е, че в ГЕРБ сте от комуняга нагоре, ама да бяхте сменили поне риториката на БКП за чистотата на партията със заклеймяването на коминистическото другарче.

Анонимен каза...

Медицината е безсилна....

Анонимен каза...

Направл беля,ми към затвора тогава!

Разбирача каза...

Не можем ги изхрани тези крадливи ГЕРБ.
https://www.vesti.bg/bulgaria/deputat-ot-gerb-iznudval-za-4-tona-sudzhuk-za-borisov-6071752

Даже преди изборите съм чувал "умният" електорат на ГРОБ да казва:
"Ще гласувам за тях. Поне вече доста откраднаха и може да са се наяли"....
Ами, не са. И няма и да се наядат.
Даже най-много да изтеглят още някое милиардче, ей така за спорта.
Пак да гласувате за тях, пък после защо това е така, а онова е иначе.
Еми, сами си го правите.
Яко напичат на мръвките тези тлъсти тулупи.

Анонимен каза...

Уважаеми господин Терзийски. Вие явно не сте прав и ще Ви обясня както Левски е обяснявал на селяните, защото не сте схванал основниата нишка на т.н. деяние на подопечния Ви Р. Райков. Какво толкоз е направил Райков? Нищо на фона на грандиозните кражби на власт имащите партии ГЕБР, БСП, ДПС и тези новите крадци Патриотите, само 8 кг. риба! Нищо! Деянието е безумно от негова страна, но от друга страна, като гледаме неговите политически колеги е достоен за награда, дори орден да му даде президента!Той явно се е надсмял над своите политически колеги и опоненти, като едва си е облизал пръстите, а вие всички тук искате жестоко да ги отрежете. Василев открадна 4 милиарда, нищо, Румен уловил 8 кг. риба - в затвора! Айде бе !!!! Нали са едва 50-тина лева, на фона на 4 тона сюджук ??? Я си помислете дали да го не издигнем дори, защото на сравнен с останалите аАЙДУЦИ е за пример????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |