Обещаха: Светофарът вече ще работи нормално

* Досегашните спирания идвали от електрозахранването, преди дни е минала приемателната комисия
А дано!
Светофарът под болницата вече е в нормална експлоатация
ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ няколко седмици единственият засега троянски светофар – на кръстовището под болницата (пресечката на ул. „Христо Ботев“ с ул. „Радецки), поставен след сериозен граждански натиск заради лавината от катастрофи, няколко противоречиви експертизи и дълги управленски колебания и радващ се в първите си дни (светна на 1 ноември 2016 г.) на голямо одобрение – започна да се държи меко казано странно. През уикендите угасваше, после започна да гасне и през делничните дни, понякога светеше само предупредителният жълт сигнал. Накратко – хубава работа, ама троянска. Сред хората пък плъзнаха най-различни слухове – че недоволни граждани, живеещи около натовареното кръстовище, повреждали системата, че направеното е некачествено, че управлението на уредбата е некачествено и т. н. Станахме и за подбив сред многобройните външни преминаващи през „светофарното“ ни кръстовище, още повече след затварянето на Камен мост и усилването на трафика през този участък.

ЕТО КАКВО ни отговори на питането инж. Лена Дундева, главен експерт „Строителна и инженерна инфраструктура“ в Община Троян. Светофарната уредба на кръстовището под болницата е изпълнена на инженерингов принцип (проектиране плюс поставяне) от софийската фирма „Етика“ ООД. Преди дни (в началото на миналата седмица – бел. ред.) е минала приемателната комисия и е приела съоръжението, което вече е в редовна екслоатация, досега е било в пробен период. След пускането му през м. ноември 2016 г. до м. март 2017 г. светофарът работил безупречно. Първите проблеми били свързани с електрозахранването и с електромера, собственост на ЧЕЗ, който дефектирал и се наложила подмяна. При следващото спиране на светофара подменили захранващата фаза – проблемът бил в променящото се напрежение, което смущавало софтуера. Към момента светофарът работи, като гаранциите по договора не се отнасят за възникнали форсмажорни обстоятелства, нарушаващи нормалните експлоатационни условия на съоръжението – природни бедствия, промишлени аварии, механични увреждания и други подобни. Накратко – светофарът вече е в редовна експлоатация и всичко ще е наред.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

"Топ новина"! Дори не е "новина", а цяла статия по този огромен проблем. Нали вече нямате съмнения до къде е пропаднал този бивш град? Ремонтирали му светофарЪТ на ТроянЪТ след дефектиране, променливи напрежения, форсмажорни обстоятелства и прочие световни и природни бедствия и катаклизми.
Другият голям и чутовен успех на троянските управляващи комуняги е наднационалното посрещане и честване на "Джулай морнинг"-а". Нищо, че същите тези комуняги преди 30-на години бяха забранили слушането на Юрая Хийп, нищо, че бяха поставили огромни заглушители да не се слушат "вражески радиостанции", нищо, че музиката на Юрая Хийп и подобните бе обявена за упадъчна, нищо, че .... че тези комуняги знаят и посрещаха само "Найнтосептембър морнинг" и хабер си нямаха за Джулай морнинг". Днес на тези управленски циници изобщо не им пука, нямат никакви морални и всякакви задръжки, тичат да срещат "Джулая" и да организират рок-мероприятия за музиката, която не друг, а точно те забраняваха да се слуша преди години.
Днешните троянски комуняги вече са първите ни "евроатлантици", десни, демократи и каквото се сетите. Тази цинична сган с невероятна лекота замени идиотския "ленинизъм" с още по-идиотските "евроценности". Утре - кой знае.
Важното е, че свтофарЪТ работи! Голямото достижение на тези иначе толкова тъпи, посредствени, нагли и цинични троянски комунистически управници.

Анонимен каза...

Илияне, тука е голяма жега. Как е в Аделаида?

Анонимен каза...

Стой на сянка и пий повече студени течности, че да се не вупнеш !

Тъпия каза...

Абе май не е той....много е нежен,не споменава Дилян,Минко и Донка.Няма голяма омраза в думите му....Мисля че някой се опитва да му подражава:)

Анонимен каза...

А къде е статията за убитият дядо в четвъртък на бившата баня?
Или го е убил някой бизнесмен и се е оказало, че дядото е починал преди удара и даже мъртъв е паднал пред колата?

Анонимен каза...

Това не е обикновен светофар!Това е сложно съоръжение,проектирано и монтирано от водеща софийска фирма,със още по-сложен софтуер.Единственото по рода си в троянска община.И може би причината за повредата е,че поп Божков и кметицата не са поканили ловченския владика да го освети.Но не е късно!След захлаждането и евентуално пускането на съоръжението в действие,един водосвет или там каквото трябва, ще гарантира безаварийна експлоатация...

Анонимен каза...

Ако водосвета,за който имах смелостта да дам предложение не помогне,може би общинския съвет на БСП трябва да излезе с предложение за търсене на помощ от областната управа...Или по-високо...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |