Навлизаме в лятото с медали и победи

* Щафетата ни при Ж-18 (Биляна, Цветослава и Вяра) – златна на Държавното първенство във Варна * Христо Василев (М-35) диша във врата на Дизела * Малките с първи медали
Спортно ориентиране
Цветослава, Вяра, Биляна – златната ни щафета на Държавното първенство, 2017 г.
ПРОЛЕТТА отмина, навлизаме в лятото и въпреки капризите на времето състезанията по ориентиране спазват календарния си план. През този период нашият СКО „Хемус“ участва в няколко състезания (купи) в близки градове – Плевен, Велико Търново, Ловеч, Търговище, Русе, предимно с малките и по-младите си състезатели; целта – „обиграване“ и свикване с напрежението и конкуренцията. Бързо се „аклиматизираха“ и често заставаха на почетната стълбичка.

Павел и Преслав (12 г.) – 1-во и 2-ро място, купа „Русе“
НОСИТЕЛИ на медали в отделните състезания станаха Павел, Преслав, Любомир, Симона, Еника, Мартин и Цветелина. По-големите също бягаха чудесно, но за тях това не е нещо ново. Все пак да отбележа първото място на Биляна в Търново и двете й трети места, две втори места на Вяра, по две трети места на Цветослава и Кристина; и заслужаващите респект четири първи места на Христо Василев в силната група на 35-годишните.

ЗА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ е писано много, за нейния характер, значение, приятелства, жестока конкуренция и внушително международно присъствие (участниците са около 800, като в някои от групите състезателите достигат до 80). Домакин сега бе Самоков, а боровите гори в района на Говедарци и Рельово отлично паснаха на Биляна Доневска – с първо, второ и трето място в отделните дни и второ място в крайното класиране. Вяра се пребори за две четвърти места в изключително тежка конкуренция, тъй като състезанието бе контролно за попълване на националните отбори.

СЕРИОЗНА бе и конкуренцията на Държавното първенство за деца, юноши и девойки, провело се във Варна – над 500 участници. Най-напрегнати и щастливи бяхме при щафетите – особено тази при девойките Ж-18, където бягаха най-добрите ни момичета, доказали се в годините. На първия пост имаше цяло съзвездие от елитни състезателки, Биляна бяга чудесно, удържа позиция и предаде на малка разлика от водачката, Цветослава също се представи добре и предаде трета. И тогава, на третия ни пост, се развихри Вяра, бързо догони противничките си и с точно ориентиране и невероятно бягане изведе щафетата ни на мястото, на което е от много години – първото.

Биляна Доневска с победа за купа „България“
ЧУДЕСНИ момичета – Биляна, Цветослава и Вяра, и чудесни състезателки, които заедно с Кристина са основата на отбора ни, а медалите им нямат брой. И накрая, но не по важност, няколко думи за Христо; на Държавното първенство при майсторите, в силната група на 35-годишните, той е най-сериозният конкурент на прочутия Кирил Николов-Дизела и има две втори места, засега.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”, Троян
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |