Отварят Камен мост около 10 юли

* Платното не е разширено, разминаването ще е възможно, но няма да е позволено, новото са два тротоара * АПИ: „На обекта се работи с пълна мобилизация, за да може преминаването по съоръжението да бъде възстановено колкото се може по-скоро“
Тема с продължение
Камен мост, 24 юни 2017 г.
В ПЕТЪК (23 юни) отправихме писмено запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) кога ще бъде пуснат за движение т. нар. Камен мост по републиканския път II-35 (в подстъпите към Троянския проход), който бе затворен за авариен ремонт на 5 април т. г. Като подчертахме, че темата е изключително важна за хората от Троян, за местния туристически бизнес и за всички, пътуващи през Троянския проход и че очакваме бърз и конкретен отговор.

Факсимиле на отговора от АПИ, получен на 26 юни
В ПОНЕДЕЛНИК (26 юни) отговорът на АПИ бе факт. Цитираме го дословно: „Движението на моторните превозни средства по Каменния мост при 83-ти километър на път II-35 Троян – Кърнаре се предвижда да бъде възстановено около 10 юли. На обекта се работи с пълна мобилизация, за да може преминаването по съоръжението да бъде възстановено колкото се може по-скоро. Ремонтните дейности на моста, построен преди 80 години - през 1937 г., започнаха на 18 април и се извършват в съответствие с технологичните срокове. Възстановена е каменната зидария, изпълнена е пътната плоча, тротоарите и др. Предстои полагане на хидроизолацията, възстановяване на конструкцията на пътната настилка на подходите към съоръжението, полагане на асфалтобетоновата настилка и монтиране на ограничителните системи. Тези дейности ще бъдат извършени след като бетона на пътната плоча достигне необходимата якост“.

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на кмета Донка Михайлова в четвъртък (22 юни) зададохме същия въпрос и получихме ориентировъчен отговор, но с уговорката, че нещата зависят от АПИ. „При последния ни разговор с  инж. Георги Грозданов, началника на Пътно управление – Ловеч (тукашното подразделение на АПИ – бел. ред.), състоял се преди три дни (19 юни), той ме увери, че мостът ще бъде пуснат в началото на м. юли“, заяви градоначалникът. 

При затворения мост е осеяно с указателни табели
СТАНА ЯСНО и друго – че платното няма да бъде разширено, разширение има само с два тесни тротоара за безопасно преминаване на пешеходците. Платното ще бъде с ширина 6 м при стандарт за двупосочно движение 6 м и 50 см – с други думи, разминаването ще е възможно, но ще е „незаконно“ и не би могло да се регламентира нормативно и със съответните знаци. „Ако бе предвидено разширение, това означаваше ново проектиране, ново строителство, процедура за избор на проектанти (6 месеца), процедура за избор на строител (4 месеца), работа (3 месеца). И в този смисъл ремонтът би могъл да приключи едва към средата на 2018 г.“, уточни г-жа Михайлова.

И ТАКА, отварянето на Камен мост – в началото на м. юли, ориентировъчна дата 10 юли.

Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Как да повярва човек на тази агенция ?Колко пъти лъгаха за датата? Тя е огледало на работата на институциите в тази "държава" - мудност, безотговорност, безхаберие,безразличие....Защо този "шеф" на тази агенция не застане лице в лице срещу многото потърпевши и обясни "КАК РАБОТИ"?

Анонимен каза...

Да разбираме ли, че настоящото изпълнение се извършва без проект? Да разбираме ли, че сегашното строителство /без проект/ е "старо строителство", защото ако имаше проект щеше да е "ново строителство"? Да разбираме ли, че заради едни 50 см /петдесет сантиметра/ двупосочното преминаване ще е "незаконно". Да бяха погледнали поне проектите на уширените каменни мостове вътре в самия Троян.
А дали ще може съвсем "ориентировъчно" да научим какво има в главите на държавните и общински управници?

Тъпия каза...

Там е поток от пешеходци....затова са направили и от двете страни място да преминават:):):)А това ,че няма организация и ред,че не работят повече от 5-6 души,че не само не работят събота и неделя но и петък следобяд и понеделник до обяд е друг въпрос.Пълно нехайство от страна на Пътната Агенция,безотговорност и инфантилност....на тях въобще не им пука за загубите които търпи и държавата и гражданите,разрушените пътища на Балабанско и Г.Трапе които едва ли ще бъдат възстановени от тежките автомобили и т.н.А сега ще се изкарат и герои защото са направили за три месеца не що което ако имат съвест и отговорност се прави за 10-тина дни....Срам за управляващите и за малкия град с 5-тима депутати от района ,,замислени ,, за бъдещето на града(единия пък и министър)!

Анонимен каза...

Вие от АПИ сте наистина много зле!

1.Затворен за авариен ремонт на 5 -ти Април и ремонта започнал на 18 -ти Април?!? Какъв е този интервал ,нали е авариен ремонт???

2. На обекта се работи с пълна мобилизация !?! Голям смях е това и още по голям смях е и отговора , който е изпратен на Т21 без подпис , без печат без изходящ номер , все едно нищо не е пратено. Г-н Маринов по добре си изтрийте дупето с този отговор и им го върнете по пощата.

НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕЗИ В ТАЗИ АГЕНЦИЯ.

troyan21 каза...

До №4: Разсмяхме те ме с това с дупето, интересна идея, но няма как да стане - питането на Т21 и отговорът от АПИ станаха по електронен път, твърдичко ще е с монитора. Сега сериозно. Питането ни бе отправено в петък следобед до пресцентъра на АПИ, отговорът дойде много бързо, в ранния следобед в понеделник. И е от пресцентъра, като информация, така че не е необходим никакъв печат и подпис, пък и да ги има, това не променя нищо; фактът, че отговорът дойде през електроннна поща на АПИ,го официализира и легитимира. От Т21 благодарихме на колегите от пресцентъра на АПИ за експедитивността, а по смисъла на обяснененото ни за Камен мост - това е друг въпрос.

Анонимен каза...

Очаквайте на 10-ти Юли голямото откриване на Камен мост.Режи се лентичка, кака Донка изнася реч колко важен е моста по пътя на европейска България и партньорите ни от НАТО,поп Марин отслужва Божествена литургия.

Анонимен каза...

До troyan21
В петък следобед??? Те не работят през седмицата , та в петък следобед ги притеснявате !?! Най вероятно е някакъв софтуер с автоматичен отговор :))) Добре,че има такива хора като вас да се интересуват от нещо че иначе ще заспят. Г-н Маринов , попитайте ги за пътя към с.Старо Село , ще го правят ли ,или да си продавам къщата там.

Анонимен каза...

Вместо два тротоара, защо не направихте един и пешеходни пътеки преди и след моста, за да минава невероятния поток от пешеходци там? Защо някой не се хвана да проучи колко коли и колко пешеходци минават там и кое е по-добре - двупосочен път или два тротоара? А може би нарочно не е двупосочен, защото е строено "качествено" и не е ОК да има няколко МПС-та по същото време на моста?

Анонимен каза...

В тая община,издънка след издънка.

Анонимен каза...

Това е нещо нечувано (към другарите от АПИ). Още преди шестстотин години по времето на османската империя са строили цели нови мостове за две седмици, които и до днес функционират! Така че, без извинения, драги ми Смехурко (АПИ), при пълна мобилизация за ТРИ месеца да сте построили света с мостове, а вие не можахте да ремонтирате един готов! Как не може да се псува тук ... щото ми е на устата?!? Просто ми се гади от всичко в тази мижавичка държавица и още по-мижавичка общинка..... :(

Пенчо Тотев каза...

Срещнали се на полянка,
гербер и патриотка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
Хем ебливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.

Анонимен каза...

Днес в 09:25ч. нямаше жив човек за цяр на моста, в 17:10ч. двама и те се стягаха да си ходят явно...

Тъпия каза...

Ама то така е от петък,23.06,8.00........

Анонимен каза...

Вие нещо сте се объркали ,това е ПЪЛНА мобилизация!

Анонимен каза...

Днес,29 юни, към 1 часа,минавайки с колелото по моста разбрах, че работата ще се проточи до втората половина на юли.Защо АПИ лъже хората. А, работници няма- защото са мюсюлмани и са били при близките си за празника( и това е правилно),но АПИ и това не са предвидили.Изобщо има ли там някой с наличие на някаква мозъчна дейност? ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ!!!

Анонимен каза...

На 11 сутринта , ако не е пуснат моста Г-н Маринов да намери по-мека хартия за принтер , да разпечата отговора и да направи онази процедура описана от №4.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |