Владо и Тачо със сребро от Световните военни игри в Сочи

* Владимир Илиев (биатлон) е втори в спринта, Беломъжев (ски ориентиране) – със сребърен дубъл в средната дистанция и спринта
Биатлон, ски ориентиране Актуализиран
Двамата големи - Владимир Илиев (биатлон), Станимир Беломъжев (ски ориентиране)
ТРИ СРЕБЪРНИ медала за Троян от първите три състезателни дни на третите Световни зимни военни игри (CISM World Winter Games), провеждащи се в Сочи, Русия (23-28 февруари 2017 г.) и определяни от организаторите като военна олимпиада. Международният съвет по военен спорт (CISM), под чиято егида са световните военни игри – зимни и летни, е основан през 1948 г. във Франция и в момента обединява 135 страни.

ЛИДЕРЪТ в българския мъжки биатлон Владимир Илиев спечели вицешампионската титла в спринта (24 февруари) и се качи на почетната стълбичка със съотборника си от българския тим Красимир Анев, останал трети, златото грабна представителят на домакините Максим Цветков. Владо отново даде фантастичен бегови резултат, но трите грешки в стрелбата го лишиха от титлата; Цветков и Анев имаха само по един пропуск на огневия рубеж. Този медал затвърди силния сезон на троянеца, който стана европейски шампион на първенството на Стария континент в Полша, пак в спринта, и записа няколко предни класирания в стартовете за Световната купа. Следващият му старт на игрите в Сочи е в щафетното бягане в понеделник (27 февруари).

№1 В СКИ ОРИЕНТИРАНЕТО у нас за всички времена Станимир (Тачо) Беломъжев също спечели сребро в първия си старт в Сочи. В средната дистанция (25 февруари) големият троянец отстъпи единствено на ветерана Едуард Хренников (Русия). А в днешния спринт (26 февруари) дублира успеха си, печелейки втори сребърен медал, като отново пред него бе руснакът Хренников. „Явно ми върви на сребро на тези CISM зимни световни игри. Имах голямото желание да се преборя с руския рис и домакин Едуард Хренников и дадох всичко от себе си в днешния спринт, но силите ми стигнаха само за сребърен медал“, шеговито коментира в страницата си във фейсбук двойният вицешампион. И за Тачо отличията от военните игри бележат поредния силен сезон – с няколко победи в световни ранкинг състезания плюс бронз от Европейското първенство във Финландия. След Сочи, където ще участва още в смесената щафета (с Антония Григорова, 27 февруари) и ще се бори за трети медал, Беломъжев заминава за най-важния си старт за сезона – Световното първенство в Красноярск, Русия, в началото на м. март.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Щом е свързано с Путиния не се зачита за успех.

Анонимен каза...

Щом ти го казваш, все едно никой нищо не е казал.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |