Нямам отношение

* С разбиране и много труд може една овощна градина да се превърне в „Райска, в която да има от всичко по много“ и всеки може да опита
 от плодовете

Иван Чернокожев в собствената си сливова градина в с. Белиш
Платена публикация

УВАЖАЕМА редакция на „Троян 21“, поводът да се обърна към вас е снимка в друг троянски вестник към статия за митничарската акция в Троянския манастир и измисления скандал с манастирската ракия. И последвалите много телефонни обаждания към мене, свързвайки ме с този проблем. Правя това уточнение, тъй като нямам отношение с информацията в статията.

ДЕЙСТВИТЕЛНО аз съм поел ангажимент да поддържам и се грижа за овощния масив на Троянския манастир и да го превърна в „райска градина, в която да има от всичко по много“, каквото е амбицията както на мене, така и на игумена на манастира епископ Сионий. За да изпълня тази задача се обърнах към лицензирания производител на посадъчен материал Румен Белчев - да изберем най-подходящите сортове ябълки, сливи и круши, така че в тази градина да има продукция от юли до септември. Замисълът е реколтата да бъде предлагана за продажба на посетителите на Троянския манастир - както като пресни плодове, така и като сушени - и с получените средства да се подпомогне финансово дейността му (точно от този момент е и споменатата снимка).

ИСКАМ да поясня, че плододаването на засадените овощните видове е поне след 5-тата година, а поддържаните от мен насаждения са на две и четири години, така че все още не сме добили реколта от сливи, за да се вари ракия. Накрая отново ще подчертая, че аз и моят консултант г-н Белчев нямаме отношение към спомената информация.

18 февруари 2017 г., Троян
С уважение: Иван Чернокожев

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |