Нощта на 1 февруари – кървавият четвъртък на „народния съд”

* Около 200 души са избити преди съдебните процеси, какъвто е случаят с прадядо ми * През 2011 г. правителството на България обяви датата 1 февруари за Ден на признателност и почит към
 жертвите на комунизма
Уроците на историята
Константин И. Фичев
 Авторът Константин Фичев младши е наш съгражданин, внук на бившия троянски кмет (мандат 1991-1995 г.) и почетен гражданин на Троян Константин Фичев. Потомък е на възрожденския първомайстор Никола Фичев (Кольо Фичето), а негов прадядо е висшият полицай ген. Иван Константинов Фичев (200 години вече мъжете в семейството носят само имената Иван и Константин), който е обявен за народен враг след 9 септември 1944 г. и е убит без съд и присъда от т. нар. „народна власт”, 45 години по-късно е реабилитиран. Т21

ПРЕЗ НОЩТА на четвъртък, първи февруари, 1945 г., шест камиона с брезентови покривала чакат на входа на Съдебната палата в София, откъм улица „Алабин“. Тихият ветрец остро засилва студа, а тишината разнася надалеч шума от излизащите от мазетата, вързани хора, въпреки че е издадена заповед „товарът” да достигне камионите в пълно мълчание. Все пак един от затворниците извиква „Не трябва да плачем за нас, а за България” и запява „Шуми Марица”. Веднага бива ударен в тила и повален на земята. Това е инвалидът от войната, писател и министър Тодор Кожухаров. Тримата регенти – княз Кирил, проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, са изведени последни заедно с няколко тежко болни осъдени и са качени в един полупразен камион.

проф. д-р Александър Станишев
ТОВА СА осъдените на смърт от първи състав на т. нар. народен съд княз Кирил Преславски, осем царски съветници, 47 висши офицери, 22 министри и 67 депутати. Скорошните бомбардировки над София са оставили грозните си свидетелства и в градските софийски гробища. Няколко бомби са образували огромни кратери. Осъдените са разстреляни в тези големи ями - по свидетелства на някои от екзекуторите, които след години се хвалели с извършеното. По същите сведения се оказва, че единият от осъдените – прочутият в цяла Европа водещ хирург и министър от един месец проф. д-р Александър Станишев, бил разстрелян последен, за да установява смъртта на всеки от осъдените. След екзекуцията кратерите биват засипани със сгурия, за да не остане никакъв знак, че там е погребан елитът на българската нация.

Тримата регенти - проф. Богдан Филов, княз Кирил и ген. Никола Михов, 11 септември 1943 г.
В СПОМЕНИТЕ СИ овдовялата царица Йоанна пише: „Узна се обаче, по странните пътища на vox populi, кого покриваха тези черни могили. Жени, млади и стари се спираха безстрашно да се молят на тази земя; и аз самата, придружавана от една или друга от моите дами, отивах да коленича край този общ гроб. Носех пълен траур. Странно – запазила съм жив спомен от черните воали, развявани от вятъра. Бях познавана отдалече. Но никой никога не ми каза нещо. Носехме свещи и цветя, върху тези пластове от въглища. Свещите можехме да ги държим запалени при лошо време за няколко мига, закривайки ги с телата си. Беше единствената възможна почит към тези нещастни мъртъвци и към всички други в нашата Родина. За тях и дали са още там не се узна повече нищо… Бях внимателно следена и моят свят, можеше да се каже, че вече беше ограничен между двата гроба - този на моя съпруг в Рилския манастир и този на мъчениците от „Кървавия четвъртък“. Бях сама, с две деца, на двадесет и девет години.“

Цола Драгойчева
ЦЯЛОТО ТОВА национално предателство е извършено от терористичната и изцяло предана на съветската болшевишка външна политика комунистическа партия в България. Някои от най-активните участници в избиването на можещите и образовани българи са Цола Драгойчева и Лев Главинчев. Преди 1944 година Цола Драгойчева участва в различни терористични акции и убийства, организирани от комунистите. Осъдена е на смърт, след което е помилвана. Отива да се „изучи” в Москва, след което се завръща и подновява терористичната дейност. След преврата на 9 септември 1944 г. заема високи партийни и държавни постове за десетилетия. Неведнъж е изказвала мнение, че България трябва да стане 16-та република на СССР.

Лев Главинчев
ЛЕВ ГЛАВИНЧЕВ е от лявото крило на ВМРО. Впоследствие минава изцяло на комунистически позиции. Лично взема участие в „кървавия четвъртък”. Той и един друг от убийците през тази нощ впоследствие спорят кой лично е пролял синята кръв на княз Кирил Преславски. Като комендант на народната милиция в София продължително с години, самоволно и регулярно избива интелектуалци, противници на „народната власт” и общественици. Знае се, че най-вероятно заедно с Иван Буруджиев (който е баща на известната днес Татяна Буруджиева – депутат от БСП и политолог) убиват мъчително карикатуриста и издател Райко Алексиев, понеже пуска в списанието си „Щурец” карикатури на Сталин. Впоследствие бива низвергнат от Вълко Червенков и изпратен в Белене. След Априллския пленум Тодор Живков го реабилитира и дълги години е депутат. Самият Живков и дъщеря му Людмила са кумове на сватбата на една от дъщерите му.

ДОТУК говоря само за осъдените от първи състав на т. нар. „народен съд”. Из цялата страна са създадени 60 областни състава, освен двата върховни в София. Произнасят се обвинения срещу 21 024 души – на практика цялата българска интелигенция. Съдиите се назначават от областните комитети на Отечествения фронт (ОФ), което изключва всякаква възможност за обективен съдебен процес. Издадени са 10 897 присъди в 131 процеса. Смъртни присъди имат 2618 души, между които и прадядо ми ген. Иван К. Фичев. В много от случаите тези присъди са издавани задочно, както в неговият случай. Около 200 души са избити преди съдебните процеси, какъвто е случаят с прадядо ми. Присвоени са над двеста предприятия и фабрики. Неизброимо количество недвижими имоти, какъвто е случаят с нашето семейство. Изселени са 4325 семейства, измежду които и това на дядо ми Константин Фичев (кмет на Троян, 1991/95 г. – бел. ред.), което прави около 12 000 души.

ПРЕЗ 2008 Г. Народното събрание на Република България гласува решение, с което прие Пражката декларация. В този документ се настоява в учебниците престъпленията комунистическия режим  и на нацистите да бъдат изучавани от децата в училище. Което, разбира се, става без гласовете на депутатите от БСП, партията наследник на БКП. През 2011 г. правителството на Република България обяви датата 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма.

Константин Фичев

Още от същия автор в „10-те реда на "Традиция”:

7 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за тази статия на г-н К.Фичев /младши/.
След като я прочетохте, нека уточним отново:
1. След мандата на демократа г-н Фичев 1991-1995, в Троян е избран за кмет номенклатурния кадър на БКП комуниста Дилян Енкин, а БСП и смешниците от СДС, които си скъсаха смрадливите задници да злепоставят изключително успешния кмет г-н К.Фичев - след 1995-та година обърнаха посоката на развитие на Троян и върнаха отново комунистическите и тоталитарни порядки в Троян. Комуниста Енкин е избиран общо три мандата.
2. След трите мандата на комуниста Енкин, "мъдрите" троянци избират най върлата комунистическа номенклатура към момента - др.милиционер Минко Акимов, член на бюрото на ГК на БКП и началник на комунистическата народна милиция.
3. След най-върлия комунист и милиционер, още "по-помъдрялите" троянци си избират номенклатурния кадър на ДКМС и БКП др.Д.Михайлова, която кара вече втори мандат.
4. Добре е да се припомнят и общинските съветници
- Мичо Генковски, щатен втори секретар по идеологията на БКП в ГК на БКП. Днес голям "демократ" от ГЕРБ
- Йордан Данков - номенклатурен кадър на БКП, съшо от ГЕРБ
- Колю Кацаров, бивш секретар на Бюрото на ГК на БКП и номенклатурен кадър на БКП днес в БСП
- Владимир Хаджийски - номенклатурен кадър на ДКМС и БКП, днес в БСП
Първи лидер на ГЕРБ - Сашо Данков, щатен служител в ГК на БКП
А колко и кои са били само бившите членове на БКП в троянската управа, политика и институции - можете сами да си ги проверите. Като един огромен червен октопод са стиснали Троян в мъртва хватка.
*
Та, има и закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Това обаче изобщо не интересува жителите на Троян, които си избират и преизбират тези висши представители на престъпния троянски комунизъм, нищо, че би следвало и те да са престъпници.
*
Да не пропусна и Г.Мариниов, на който връчих преди години приза - "Певец на посткомунизма" в Троян.
*
Гореизброените троянски комуняги, заедно с видимия от всякъде А.Балев и още няколко мушморока нарушиха 11 български и европейски закона за да бутнат един исторически антифашистки паметник с едничката цел да си заметат следите. "Няма паметник - не е имало комунизъм и комунисти в Троян" - това и така мислят с пилешките си мозъчета тези унищожители на исторически паметник.
Не случайно г-н Фичев като кмет на Троян маха само комунистическата символика и запазва останалата част от паметника, въпреки решението /съшо незаконно/ на тогавашния ОбС. Но, К.Фичев е природно интелигентен човек и демократ, за разлика от неследилите го червени троянски хунвейбини и техните жалки слуги!
Добре е да се припомни, че по времето на демократа К.Фичев, за Троян се говореше в Белия дом на САЩ, а перспективите пред Троян бяха главозамайващи. Самият Троян тогава се спрягаше като малка община номе едно не в само в България, а и в Източна Европа.
А до къде докараха Троян тези отчайващи некадърници от номенклатурата на БКП и ДКМС след 1995-та – сами виждате!!!

Анонимен каза...

Илияне, сам го каза -тея всичките са избирани от ТРОЕНЦИ!Троенци обичат партията, факт!Факт, е че за всичко сме си виновни само ние.Само че, на мен ми писна и се разкарах от България!

Анонимен каза...

Тук има малко въпроси по темата:
http://bultimes.bg/tsvyat-na-natsiyata-li-elit-koito-dokaraha-bulgariya-do-2-natsionalni-katastrofi-zagubi-na-teritorii-i-naselenie/

Анонимен каза...

Благодарим за добрата статия на г-н Константин Фичев! Повечето от нещата ги знаем, но за този Лев Главинчев е малко известно за нас.Пожелаваме успех и здраве!

Анонимен каза...

Кои сте вие дето благодарите?Колко сте и всички ли пишете едновременно?

Анонимен каза...

Пети няма да ти ги изброявам по именно! Да не си от ДС та държиш сметка, ха-ха-хаааа

Анонимен каза...

Не съм от ДС, от Психото съм.Получих информация,че някакъв индивид с множествена шизофрения пише в множествено число във форума на Т21, и трябва да го приберем за лечение!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |