Троянецът Додо Калистерски с поредна титла

* Възпитаникът на СК по джудо и самбо „Чавдар“ спечели златото в кат. до 73 кг на Държавния личен шампионат за юноши и девойки старша възраст 2017; шампионът е 10-класник в троянското СУ Св. Климент Охридски“ * Две титли за Троян при девойките –
 на Анна-Мария Манушева и Павлина Петрова

Добромир Калистерски
Джудо Актуализиран

ДОБРОМИР КАЛИСТЕРСКИ, една от големите надежди на троянския спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ и треньора Николай Матев, грабна титлата на Държавния личен шампионат за юноши и девойки, провел се на 28 януари 2017 г. в столичната зала „Универсиада“ (с тази надпревара бе открит новият състезателен сезон за джудистите). Додо, както го знаят приятели и съотборници, не остави никакви шансове на противниците си и се окичи със златото в категория до 73 кг; а любопитното е, че миналата година троянският шампион спечели държавната титла в категория до 55 кг и явно значителният килограмов скок не е повлиял на резултатите му. През 2016 г. Добромир Калистерски спечели и голямо международно отличие – сребро от Европейската купа за кадети в Загреб, Хърватия. Шампионът е 10-класник н троянското СУ „Св. Климент Охридски“.

Най-високо на почетната стълбичка в кат. до 73 кг - Додо Калистерски, София, 28 януари 2017 г.
СРЕД СЕРИОЗНИТЕ бойци на СК по джудо и самбо „Чавдар“ е и по-големият брат на Додо – Мирослав (Мишо) Калистерски, държавен шампион за младежи за 2016 г. в най-тежката като конкуренция категория до 66 кг. И от нас -  браво, Калистерски!
 
ТРОЯН и СК „Чавдар“ имат и две шампионки при девойките от Държавния личен шампионат за юноши и девойки старша възраст 2017. Поредна трета титла за Анна-Мария Манушева – сега в категория до 57 кг, и титла за Павлина Петрова (категория до 70 кг), която миналата година бе „сребърна“.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Христо Калистерски каза...

Няма как да не благодаря за великолепната, за мен, статия, както и за отделеното внимание на момчетата ми!

Анонимен каза...

Защо не напишете и за останалите републикански шампиони от този уикенд, които са съотборници на Добромир? Той не е единственият добър в отбора на Матев????

Анонимен каза...

Както много пъти сме казвали в "Избор за Троян" случайни няма!
Избор от елитни спортисти като тенисисти,скиори и самбо-джудисти ! Избор,избор ,само да искаш да избираш !

Анонимен каза...

3-ти, къде те сърби, че да те почешем?

Анонимен каза...

Браво, че допълнихте информация и за момичетата.Сега поправете и в сайта на училището, то има двама републикански шампиони.Всеки от тях заслужава похвала!!!

Анонимен каза...

БРАВО МАТЕВ ИМА САМО ЕДИН СЪСТЕЗАТЕЛ ДОДО КАЛИСТЕРСКИ

Анонимен каза...

МНОГО ЖАЛКО ЗА ДРУГИТЕ ДВЕ СЪСТЕЗАТЕЛКИ КОИТО И ТЕ СА ШАМПИОНКИ НО ЗА ТЯХ НЯМА ТАКОВА УВАЖЕНИЕ

Анонимен каза...

стига ревахте - вижте тук и се сетете що е така!
http://www.svetikliment.com/

Анонимен каза...

Защото винаги са се лансирали само отбрани състезатели в неговият клуб.Уважение за другите няма ... От многоо време е така

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |