Разбраха се за РИК, този път без разправии

* Днешните консултации на областния управител Ирина Митева с партиите и коалициите минаха гладко * Председател на РИК – Ловеч отново е адв. Валентина Недялкова (ГЕРБ), заместниците са от
 БСП и „Атака“, секретярят – от ДПС
Парламентарни избори 2017
Председателят на РИК - Ловеч адв. Валентина Недялкова
ЗА РАЗЛИКА от предишни кампании, когато Районната избирателна комисия (РИК) в нашия 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район (МИР) обикновено се конструираше служебно от ЦИК и след люти кавги, този път всичко мина гладко. На проведените от областния управител Ирина Митева в неделя (29 януари) консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции безпроблемно били уточнени съставът и ръководството (председател, двама зам.-председатели и секретар) на 13-членната РИК за насрочените на 26 март избори за народни представители в 44-тото Народно събрание. В хода на разговорите се изяснило, че партийните квоти ще се попълнят от същите хора, участвали в РИК за президентските избори през м. ноември 2016 г.

СЛЕД ГЛАСУВАНЕ било постигнато съгласие председател на РИК – Ловеч отново да е адв. Валентина Недялкова (ГЕРБ), зам.-председатели ще са Станислава Давидова (БСП) и Стойо Ковачев („Атака“) и секретар – Фатме Моллова (ДПС). Членовете са Дора Стоянова, Ваня Събчева, Павлина Комитова, Елка Ангелова, Севдие Кулаалиева, Валентин Вълев, Пенко Пенков, Бисер Димов и Цеца Райнова. Съотношението на партийните квоти в РИК – Ловеч е следното: ГЕРБ (4), БСП (2), ДПС (2), Реформаторски блок (1), Патриотичен фронт (1), „България без цензура“ (1), „Атака“ (1) и АБВ (1). Предложенията са изпратени в ЦИК, откъдето трябва да разпишат назначенията.

Т21,  
по информация на Елка Баръмова, 
PR на Областната управа - Ловеч

2 коментара:

Анонимен каза...

Каква "изненада"?! За двете фрапантни нарушения от РИК по време на президентските избори и вместо още тогава на г-жа Недялкова да и се поиска оставката - за награда днес отново е председател на РИК.
Както винаги съм твърдял - в България нещата така се променят, че нищо да не се промени. Само преди седмица станахме свидетели как новоизбрания президент вместо да извърши Промяна, той извърши поредната Подмяна, с което разочарова голяма част от избирателите си, които очакваха справедливост и възмездие за тези, които ограбиха и съсипаха държавата ни.
След "нежната революция" на Желев, днес ни се втълпява поредната измама за т.нар. "приемственост", "надграждане" и .... "интелигентно помирение".
Смрад!
*
„…Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен….“
Христо Ботев

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/01/30/2909097_dve_godini_koito_vurnaha_bulgariia_nazad/?ref=rss

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |