Известен журналист оглави БСП – Ловеч

* Милко Недялков смени на поста червения „динозавър“ и наш земляк Евгений Узунов * Новият червен областен шеф е шести мандат общински съветник, на два пъти вече е водил столетницата в Ловеч,
 бе и областен управител
 
Милко Недялков
Нас червеното знаме роди ни

ИЗВЕСТНИЯТ журналист Милко Недялков – създател и първо перо до днес на най-тиражния вестник в областта „Ловеч прес“, години ловешки кореспондент на в. „Дума“, за кратко дори главен редактор на червения официоз, кореспондент и на Тошо-Тошевия в. „Преса“ (до закриването му), познат с ярката си критичност в опозиция, като ще се помни разкритието му по т. нар. „ловешка касета“ (1999 г.), документирала как тогавашният външен министър в правителството на СДС Надежда Михайлова изрича култовата реплика „Нахранете журналистите“ – е новият председател на областната организация на БСП в Ловеч. Г-н Недялков заменя на поста червения „динозавър“ и наш земляк, троянец Евгений Узунов.

ОБЛАСТНОТО партийно лидерство на Милко Недялков не крие никаква изненада и е повече от логично. От една страна: журналистът е сред най-изявените и авторитетни фигури на червените в областния град и на два пъти вече е бил начело на БСП – Ловеч, и то в най-тежките моменти за наследницата на бившата комунистическа партия – в началото на прехода (1990 г.) и след краха на Жан-Виденовото управление (1997 г.); неизменен общински съветник от левицата (шести мандат), два пъти председател на ловешкия местен парламент; бивш областен управител на област Ловеч по времето на коалиционното правителство на Пламен Орешарски (2013/14 г.). От друга страна – знае се, че ловчалията не бе от приближените на предишния партиен шеф Михаил Миков и скорошната смяна на върха в столетницата му дава нови шансове. Съвсем логично би било и именно г-н Недялков да оглави партийната листа за наближаващите след няколко месеца извънредни парламентарни избори и да измести недолюбвания Димитър Горов.

Журналистът Милко Недялков (на преден план) отразява събитие в Троян, 2010 г.
МИЛКО НЕДЯЛКОВ е завършил ловешката Езикова гимназия и след това журналистика в Софийския университет, има специализация в Москва.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Баш комунист.

Анонимен каза...

А аз си мислех,че да си ИСТИНСКИ журналист,трябва да си независим.
Само като му прочетеш партийната биография и всичко което е написал,може спокойно да изхвърлиш в коша за отпадъци.Да!В коша за душевни отпадъци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |