Пожар уби млада жена и двете й дечица миналата нощ

* 30-годишната Ася и момченцата й – на 8 и на 6 години, се задушиха при пожар в дома им в ловешкото с. Лисец, намерили ги прегърнати
 * Вероятната причина за пламъците – късо съединение в климатик
У комшиите
На сутринта след потушаването на пожара, с. Лисец, 27 ноември 2017 г.
ЖЕСТОКА трагедия се разиграла в неделя през нощта (27 ноември, около 2:00 ч.) в ловешкото село Лисец, намиращо се на 8 км от областния град. Млада жена, 30-годишната Ася, и двете й дечица – второкласникът Алекс, на 8 години, ученик в едно от най-добрите ловешки училища ОУ „Васил Левски“ и 6-годишното му братче, ходещо в предучилищна група, загинаха в пожар в дома си. Ася се обадила по телефона на съпруга си Наско, който по това време бил на работа, нощна смяна, но силите й стигнали дотук. Опитите на сграбченото от огнената стихия семейство да се измъкне навън били безуспешни, тъй като пламъците блокирали изхода.

Горялата къща на Ася и Наско
ПЪРВИ на помощ се притекли живеещи наблизо съседи, но огънят бил много силен и те не могли да направят нищо. Според първоначалната информация пожарът е тръгнал от късо съединение в един от климатиците, монтирани в къщата. Предполага се, че младата жена и двете й момчета са умрели от задушаване, намерили ги прегърнати. Около три часа продължило гасенето на страховития пожар, а огнеборците успели да влязат в къщата към 5:00 ч. призори.

„БЯХА чудесни хора, етнически турци – млади, точни, работливи. И щастливи. Голяма трагедия!“, коментира за Т21 колегата от Ловеч Милко Недялков минути след завръщането си от мястото на събитието.

Т21
Снимки: БНТ

1 Коментара:

Анонимен каза...

Ужасно:( :(

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |