Замерят се с декларации отляво и отдясно

* „Решенията в този ОбС на практика се налагат от един човек. Това е (за съжаление) днешната троянска „демокрация“ *„Срамота, дами и господа съветници от БСП! Срамота, госпожо кмет! Срамота!“

Розалина Русенова
В Общинския съвет

НА ПРЕДИШНАТА сесия на Общинския съвет в Троян, 29 септември, отляво (групата на БСП) излязоха с остра декларация. Прочете я председателката на Комисията по образование, спорт, култура и граждански организации Розалина Русенова, а ударът или по-точно контраударът бе срещу председателя на ОбС Николай Тодоров. Причината пък бе двойна. Първо – обвинения срещу г-н Тодоров в нарушения на процедурата за награждаване с почетните отличия на Троян и опит на председателя „да подведе Комисията по чл. 13 от Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и званията и наградите на Община Троян“, изплъзнаха се и думи като фалшификация и цензура. Второ – обвинения, пак към председателя, че проектът на предизвикалата много спорове нова Наредбата за общинските дружества не бил публикуван в сайта на Общината, каквито са законовите изисквания.

ВЪВ ФИНАЛНОТО обръщение на декларацията, адресирано към десницата („съдружието ГЕРБ, ДПС, ВМРО, „Избор за Троян“), се казваше следното: „Председателят на Общинския съвет си е ваш избор. Отговорността за работата на този съвет – също е ваша. Ние не искаме оставки (макар че ако продължава тази ужасяваща некомпетентност, вкл. ако продължават и опитите за манипулиране и фалшифициране – ще бъдем принудени). Посочваме само фактите и изразяваме своето дълбоко възмущение. Решенията в този ОбС на практика се налагат от един човек. Това е (за съжаление) днешната троянска „демокрация“.

***

Иванка Църова
НА СЛЕДВАЩАТА (последната) сесия на ОбС – Троян, 27 октомври, отдясно излязоха с още по-гръмовна декларация. Тя бе от името на коалиция „Избор за Троян“ и я прочете съветничката от групата инж. Иванка Църова. Тук обаче основната мишена бе не съветник/съветници, а кметът на Троян Донка Михайлова, обвинена че „от кмет на всички граждани, се превърна в говорител на БСП“ и в още по-големия грях - че „открито и ясно се виждаше желание да бъдат обезсмислени усилията на Общинския съвет и да бъде елиминирана възможността той да изпълнява функциите си“. А Михайлова бе заподозряна във всичко това заради несъгласието си със споменатата нова Наредба за общинските дружества.

УТОЧНЕНИЕТО
бе: „При обсъжданията в комисиите на проекта за новата Наредба единствено членовете на БСП правеха сметки за точки и квоти. Навярно това е така, защото единствената партия, която има представители в ръководствата на общински дружества, е БСП. Включително и общински съветници от БСП. Как човек с толкова много политически опит изпусна нервите си до степен, да злепостави управителите на общинските дружества, като в пряк текст изрече лъжа – че те не желаят да работят с Общинския съвет? Или просто, понеже вече управителите на общинските дружества не са ви в ръцете – кучета ги яли?! За кой ли път гражданите на община Троян бяха манипулирани, че едва ли не ще станат партийни чистки и фирмите ще спрат да работят. При условие, отново повтаряме, че единствените партийни назначения в общинските фирми и общинска администрация са на БСП“. А финалът на декларацията бе клеймящ: „Срамота, дами и господа съветници от БСП! Срамота, госпожо кмет! Срамота!“.

Т21

Бел. Използваме определенията „ляво“ и „дясно“ с известна условност.

9 коментара:

Анонимен каза...

Като цяло , този "председател" от къде изобщо се появи ? Кога някога града е чувал за негови "политически" (ако мога така да се изразя) изяви ?

Анонимен каза...

Аз не съм комунист и никога няма да бъда, но откакто се появиха седесари като Иванка Готвачката, почнах май да симпатизирам на БСП

Анонимен каза...

1-ви, е как от къде? Спусна го Марин Радевски.

Анонимен каза...

СРАМОТА!Идват избори и се почна.Всеки,който скача и прави декларации,първо да се замисли какво е свършил,с какво ще се запомни,а после да прави партийни боричкания и оклеветявания.Към господа общински съветници-Захващайте се да работите по-усилено,не да се изявявате словесно само по време на избори!!!!!!!!
П.с.Това важи за всички без изключение!

Анонимен каза...

Ами така е като г-жа Русенова, ги държи още на хранилката.Трябва и тримата негодници Балев, Бенчева и скрублата Църувъ горе в Циганел да видят как се изкарват жалките трохи и да пеят Цъфнал, цъфнал, цъфнал герб...

Анонимен каза...

Иванка Църова срещу Васил Радойчевски. Как ви се струва?
Аз съм за Васил, разбира се. А вие?

Анонимен каза...

И аз съм за Радойчевски. И против бисквитената торта с трюфели.

Анонимен каза...

Само като видя, че Иванка Църова се сравнява с Русинова ми се драйфа. Тая не бива да бъде споменавана. Нито е торта, нито е с трюфели. Русинова направи училище от нищото. Църова - нищо от училището и учениците.

Анонимен каза...

Абе каква седесарка е тази торта имат 35 члена в Троян да го духа кой пребита парите от кетърингите който прави защо не плаща на децата прави врътки с оназа измислена ресторантьорска Прокопиева от Плазата

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |