Пожарникарите празнуват

* Равносметката за 2016 г. е оптимистична – сравнително спокойна обстановка, отличен автомобилен парк, предстоящо саниране
 на сградата
Седмица на пожарната безопасност, 12-17 септември
Едно от четирите нови "Ивеко" на РСПБЗН - Троян, 2016 г.
С ОПТИМИСТИЧНА равносметка посрещат празника си - Седмицата на пожарната безопасност, 12-17 септември 2016 г., от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) в Троян. Това стана ясно на традиционна пресконференция на началника на службата гл. инсп. Иван Шайлеков и заместника му инсп. Красимир Иванов, която е част от събитията в празничната листа.

ОПТИМИЗМЪТ идва от няколко посоки. Най-напред – сравнително спокойната обстановка от началото на годината (215 произшествия срещу средно 219 в предходните години), без големи горски и други пожари, без жертви и сериозни материални щети. Друг важен фактор – основният проблем от предишни години, с остарялата и амортизирана автомобилна техника, вече е минало; сега РСПБЗН – Троян разполага с четири нови автомобила „Ивеко” – два от средния клас (1 тон вода) и два малки, плюс едно ново „Рено” (4 тона вода) за гасене на горски пожари, оборудвано с абсолютно всичко необходимо за тази специфична дейност.

ДОБРИ НОВИНИ има и относно кадровата политика – в момента са обявени конкурси за един служител в Троян и двама в подразделението в Априлци (общият състав е 30 души). Друга добра новина е, че троянската пожарна е включена в проекта за цялостно саниране на пет важни обществени сгради в Троян; което е ценна придобивка, тъй като ще се решат проблемите с покрива и цялостната енергийна ефективност.

гл. инсп. Иван Шайлеков, инсп. Красимир Иванов
КАКВИ СЪБИТИЯ ще има през Седмицата на пожарната безопасност? Традиционният ден на отворените врати е от 12-ти до 17 септември, като в този период ще има отворени и три телефонни линии – 0670/6-24-12, 0888/835469, 0884/336839; „Това не е съвсем точно, тъй като при нас вратите за граждани са отворени постоянно”, коментира гл. инсп. Шайлеков. Демонстрационни занятия пред малчуганите в детските градини, като този път планът е огнеборците да посетят повечето детски градини в общината (15-16 септември). Обичайната среща с троянски пожарникари ветерани (15 септември); отдаване на почит пред паметта на мл. лейт. Пламен Петров, загинал при изпъление на служебните си задължения (13 септември); водосвет в троянската църква за здраве на служителите и техните семейства (14 септември). Среща с кметовете на Троян и Априлци – Донка Михайлова и Младен Пелов, по въпроси на пожарната безопасност и защитата на населението (15 септември).

НОВОСТ са двете спортни прояви – участие на троянски отбор в областния турнир по мини футбол, организиран от РДПБЗН – Ловеч (от 2 септември) и поход до връх Ботев с престой на хижа „Плевен” (10 септември). Празничната седмица ще завърши с обичайния събор на огнеборците от областта, чийто домакин отново е троянската служба, мястото е известно – Айдушкото сборище под Беклемето (16 септември).

Т21

 Още по темата:

1 Коментара:

Бианка каза...

Честит празник,Огнеборци!
Да сте живи,здрави,щастливи,обичани и все по-малко работа да имате :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |