Кметът и министър-председателят се срещнаха в манастира

* Г-жа Михайлова успя да проведе разговор с премиера по важни за развитието на Троян въпроси, свързани с инфраструктурата
Отзвуци
Премиер и кмет в Троянския манастир на Голяма Богородица, 15 август 2016 г.
ИГУМЕНЪТ на Троянския манастир „Успение Богородично” Велички епископ Сионий и кметът на община Троян Донка Михайлова посрещнаха официалните гости, пристигнали на 15 август (Голяма Богородица) за празника на светата обител: министър-председателя Бойко Борисов, българския еврокомисар Кристалина Георгиева, депутатите Иван Миховски и Антон Долапчиев и областия управител на област Ловеч Ирина Митева.

ГОСТИТЕ запалиха свещи за здраве и се присъединиха към Божествената света литургия, водена Негово светейшество патриарх Неофит, след което Бойко Борисов разгледа новото крило на манастира. Тук г-жа Михайлова успя да проведе разговор с премиера по важни за развитието на Троян въпроси, свързани с инфраструктурата. Тя обсъди с г-н Борисов лошото състояние на републиканските пътища в общината и му връчи писмо с молба за осигуряване на средства за реконструкцията на входа и изхода на града, пътя Дълбок дол – Голяма Желязна и изграждане на мост при бензиностанция „Лукойл“ в Троян (съществена част от тъй нужния обходен път на града ни – бел. ред.). Стана дума и да други важни за развитието на общината въпроси.

В КРАЯ на визитата г-жа Михайлова подари на премиера Борисов керамично пано, символизиращо плодородието на региона.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

*****

Той го подаде

Ето какво написа след манастирската среща в страницата си във фейсбук кметът на Троян Донка Михайлова:
Ползвах посещението на премиера Борисов и на министъра на финансите Горанов, за да поставя проблема, свързан с тежкото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на общината. Връчих на г-н Борисов писмо с молба за реконструкция на входа и изхода на Троян, на пътя Дълбок Дол – Голяма Желязна и изграждането на мост при бензиностанцията на „Лукойл“ в Троян. На шега го помолих само да го подаде на министър Горанов. Той (дали на шега?!) го подаде…

17 коментара:

Анонимен каза...

Той затова идва с хеликоптер, щото си знае какви пътища е построил и се пази от народната любов. Нищо че с тия пари може да се направи поне 2-3 километра нов път някъде. А кметицата трябваше да го обрули с такса паркинг за стадиона.

Анонимен каза...

А за нова хеликоптерна площадка нещо написахте ли му в изложението си по проблемите на региона?
Най- малкия проблем на гр. Троян са дупките. инфраструктурните проблеми са за дребните хора, големите се притесняват от други неща:
- Висока вътрешна миграция
- висока смъртност
- ниска раждаемост
- постоянно застаряващо население
- обезлюдяване на цели квартали в града.
- висока заболеваемост.
- висок стандарт на живот, мизерно възнаграждение.
- липса на предлагане за високо квалифицирана работна ръка.
- ежемесечно бягство на младите хора.

Ето ви проблеми! Това с дупките са простотии от хиляда и една нощи. Те са вътрешен проблем, който не трябва по никакъв начин да засяга хората живеещи в Троян. Затова са Ви избрали, за ад решавате проблемите им, а не да ги запознавате с тях и да вдигате ръце. Ние толкова можем, не не става така и който има малко акъл в главата си веднага ще го разбере.
Избягах от гр. Троян не заради дупките по пътя, а за какъвто и да е социален живот и каквато и да е възможност за професионалното ми израстване.
Стига с тея дупки, цветя, дървета и прочие дребнавости. Вкарайте инвеститори в тоя град. Върнете хората. Върнете поне един на всеки 5, който бяга с яростно темпо от Троян.

Анонимен каза...

Тоя тулуп бая се е оклал. Ама то с толкова
крадене и вече над 10 000 000 000 заеми нали се сещате за какво ядене в буквален и преносен смисъл става дума.
И нали се сещате, че всички ние ще ги връщаме тези пари - чрез винетки по 100лв, утре ще вдигнат още и тока и водата. Горивата от край време са си вдигнати. Хранителните стоки и те ще поскъпнат още и ще ги изплатим за няколко години.
Те сега крадат като за последно, понеже усеща, че намаляват будалите, които да го избират.

Анонимен каза...

Защо не отидеш във Венецуела,там няма винетки,хранителните стоки са без пари,горивата също?Или да мрънкаш е по-лесно?От такива като теб сме на тоя хал,не от тоя толуп.

Анонимен каза...

В Германия също няма винетки, храните са евтини, бензинът е 1.25,минималната е 1000 евро.

Анонимен каза...

А ти като си седиш у вас да не би да се променят нещата към по-добро?

Анонимен каза...

Г-н 2-ри, дупките са с огромно значение, не само за Троян, но за цяла БГ!
Сега ще Ви обясня защо ;)
Нормалния гражданин е подложен на пълен аустеритет. Малки заплати, малки пенсии, минимално здравеопазване, закриване на училища, мизерна инфраструктура, мизерна подкрепа с детски и т.н., затова пък плаща по-високи данъци. Държавата за него е абдикирала.
Хората виждат бъдещето си средносрочно или дългосрочно при тези условия - отрицателно, хващат си багажа и заминават там, където поне едно от гореизброените неща са по-добри.
Управляващите пък, заедно с техни фирми живеят в пълен Кейнсианизъм. Самоназначават се да заравят дупки, които преди това самите те са изкопали. Лошо качесто гарантира постоянна работа например и постоянен приток на пари. Еврофондове и програмки от форинтите на данъкоплатеца...
Други фирми пък се финансират през задната врата, също от ЕС и данъкоплатеца. И това е престижен частен интерес!
В отсъствието на работеща държава с работеща съдебна система, не може да съществува свободен пазар. Тази макро-икономическа рамка не става за инвеститори с малък или среден бизнес. Тя става само за феодал- монополисти, олигархисти и мафиоти, с които никой няма да се конкурира. Тези икономически субекти са окупирали отдавна пазара. Какви инвеститори още чакате? Фабрика за хеликоптери ? ;)

Анонимен каза...

Ужасни снимки, Генчо! Купи си фото като хората дето снима добре и без теб или въпреки Генчо!

Анонимен каза...

Бойко Борисов.Това е човекът,който с всяко свое действие показва защо е толкова обичан и уважаван от всички нормални хора ! Ние му вярваме и го подкрепяме ! Знаем ,че всичко което е направил Борисов е благодарение на борбения му дух и несломимата воля за промяна и развитие на страната ни! Без популизъм,фалш и лична изгода !

Анонимен каза...

9 -ти говориш като комунист в множествено число , говори от твое име.

Анонимен каза...

9-ти, успя да ме разсмееш рано-рано. Да не забравиш хапчетата все пак, защото работата при теб е мнооого зле...

Анонимен каза...

А да сте чували за ирония, горните двама ?

Анонимен каза...

Явно ,че и ти не си чувал!

Анонимен каза...

Срещнала се с Бойко трънки, през цялото време тя го гонеше да застане до него и някой от многобройните й лакей да успее да я снима с него (гледам, че генади е успял). Няма как Борисов да се интересува от дърт комунистически крокодил. Виж, ако беше поне млада и хубава, имаше някакъв шанс да успее както на времето е успявала при партийните другари:)))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Тиквата..... с жълта тениска запасана в гащите на празника на манастира.......то бива селяния ама чак толкова не бива:)))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Ох, как се притесних, че майка Миховски го е нямало. Вгледах се, втренчих се по- скоро и го видях и него на снимката. Така ми олекна :)

Анонимен каза...

Голям комплекс е причинил Бат Бойко на този комплексиран нещастник който е писал горе поне 10 поста.Толкова глупаво парче трудно се намира,но в кметската администрация на Донка има всичко.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |