Фестивал на балканската музика и кухня в Орешак, 3-5 септември

* Организатори са местните бизнесмени Валентин Бечев и Красимир Батолов, подготовката ръководи Митко Динушев * Категорични са, че не става дума за чалга фест, а за новаторско културно събитие
Предстоящо
ОТ 3-ТИ до 5 септември на манастирската поляна в близост до механа „Горски кът” в с. Орешак ще се проведе Фестивал на балканската музика и кухня. Според информация от страницата на събитието във фейсбук организатори на феста са двама местни бизнесмени – троянецът Валентин Бечев, собственик на веригата магазини „Слънце” и ресторант „България”, и собственикът на споменатата орешашка механа Красимир Батолов, който бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Орешак на миналогодишните местни избори. Оперативната организация ще се ръководи от Митко Динушев, главен редактор на излизащия отскоро безплатен троянски двуседмичник „ТроянЪТ”.

СПОРЕД инициаторите идеята на събитието е „да се опознае културата на нашите съседки по граница, тъй като балканската музика е в кръвта и на българите”. Музикалната звезда на орешашкия балкански фест ще бъде сърбинът Бобан Здравкович, който ще се качи на сцената в първия ден. Сред изпълнителите ще са още Йордан Йончев-Гъмзата със своята група GBS, балет „Нова”, родни оркестри за балканска музика, кукерска група, адреналинката Яна Христова, нестинари… В програмата са обявени турнир по табла, арт работилници, състезания по надяждане и пейнтбол, детска зона. Водеща ще е хореографката Тамара Кривлева, входът – свободен.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ заявяват амбициозната прогноза от 20 хиляди посетители и обещават 1500 седящи места. Категорични са, че не става дума за чалга фест, каквито подозрения има(ме), а за новаторско културно събитие.

Т21 

20 коментара:

Културен каза...

Разбира се че става въпрос за културно събитие.Йедини, пиини и турбо сръбски фолк. Само с водещия не са уцелили.Трябвало е другия Митьо да викнат, Митьо Пищова.
Да живей култур'та !!!

Анонимен каза...

Чисто чалга мероприятие си е, каквото и да обясняват. Сега разбирам 'що Митко Динушев се "прекръсти" от най-върлият комунист в най-големия гербаджия. Заради пари. :) А и той си е цар да организира конкурси за проститутки и чалга мероприятия.
KLETA MAJKA BALGARIQ

Анонимен каза...

Видяла жабата, че подковават коня и тя дигнала крака! Ха,ха! Цирк и то голям!

Анонимен каза...

Ще станем за смях....

Анонимен каза...

Високо ниво- адреналинка,водещ на всяко гърне мерудия и певец от сръбския пенс.клуб.Така се прави!

Анонимен каза...

Защо само негативни коментари за всичко, което се случва в този умрял град. И какво лошо, че някой се е сетил да направи нещо по-различно и интересно от всичко, което прави общината и Дона Михайлова.

Анонимен каза...

Що да са негативни?! Това е истината. Да съ лижим й тъпо!

Анонимен каза...

Някой път се чудя как Марин Радевски го "наклюпват" да дава пари за такива простотии! Дали си на гъзарска сватба на някоя мутра или на "фестивал" в Орешак, организиран от ЕКС-деятелчето на младежкото БСП и настоящ(откакто му дадоха пари за вестник миналия месец) и Белчев е все една и съща работа. Все Гъмзата ше свири. Много изпростяхме....много. И само да кажа на горния, че това НЕ Е ХУБАВО за Троян. Напротив. Лансирането на чалга, конкурси "Мис" за малолетни проститутки и подобни 'убавини са падение. И то голямо

Анонимен каза...

Така, такааааааа. Драги БСП другари, колкото да ви е болно, че Митко ви е напуснал, не е нужно да осирате всичко с толкова омраза.
Колкото да ви е гадно, на този фест, организиран от едно вчерашно пале ще има много повече хора, отколкото на знаменития "рок фест", който кметицата заедно с ЦЯЛАТА община и страшно много общински (демек наши) пари организира. Запазете злобата си за после, след феста, защото ще имате нужда от нея, като се разбере, че един 20 годишен хлапак ще слложи в джоб цялата ви шибана комунистическа общинска администрация.

Анонимен каза...

Гле' ся, Другарю, на мен въобще не ми пука за БСП и партийни глупости. Ми то и на орешашкия панаир, пълен с цигания имаше много хора. На мен ми пука за децата ни и това, на което ги учим. Митето е доказан подмазвач и организатор на неща, които са най-малко полезни за нашия град. Конкурс за красота генериращ бъдещи проститутки, чалга концерт....ми кво повече да кажа.
Някой беше писал по-горе:
"Да живей култур'та"
Иначе Динушев така ще си и остане въпреки многото си напъни насам натам. С бялата ризка, която ползва при всички мероприятия и чантичката "диагоналка" на рамо. Пожелавам му другия път да организира корида на Терзийското. Той Радевски ще даде пари...
Амин за младите хора на Троян, които от такива като Бечев, Динушев и фалиралия собственик на механа "Горски път"(изгонен от горското за огромни злоупотреби) се превърнаха в чалга поколение.

Анонимен каза...

Аз па много ги обиам такива като теб, дето фучат какви са културтрегери и не могат да кажат последното културно събитие, което са посетили, ама направи ли се нещо, все не е по техния вкус, все не им е достатъчно "ентелегентско". Сполай и поздрав с едно парче, което вероятно не си чувал...
https://www.youtube.com/watch?v=AEIVlYegHx8&feature=youtu.be

Анонимен каза...

Щот ти пък толкоз си чувал това, ма тя твоята култура е друга една, разбира се ние не сме чували за нея ...:

https://www.youtube.com/watch?v=jmK7LTcXaeM&list=PL0C0BF60B30492B60

Анонимен каза...

Абе как така не взима участие Петко родопа другия гъзомийник на Радевски дето бракува по 3_4 тона колбаси ама Радевски не знае помнете Митко Каризмата нали и там се пробва че ще вземе някой лев от бай Марин за вестничето и до 10 бр най много ще стигне абе до изборите и чао при Слави

Анонимен каза...

„Ъъъ, и ний додохме да си бирем тухли,ний не крадем, това не е кражба.Ний си взимаме”.
Категорично заяви мангото на въпрос,защо крадат тухли...

Анонимен каза...

Кукери, сръбска чалга, пейнтбол, надяждане...с една дума - тюрлю гювеч. Това ли наричате иновативно културно събитие?! И Гената го рекламира! На все повече опростяващия български народ - това му се полага! ГЕРБ не могат ли да плащат за по-стойностни неща, простотия до шия...

troyan21 каза...

До №15: Необходимото уточнение: Не го рекламираме, Боже опази, а информираме за него, има разлика.

Анонимен каза...

Чалгия-цигания, кьор-софри, мазни чалгаджии .... Хляб и Зрелища са искали плебеите в Древния Рим, а нашите хора не са мръднали и сантиметър за 2000 години ...

Анонимен каза...

15-ти, гената рекламира само активните комсомолски мероприятия на кметицата, объркал си се нещо

Анонимен каза...

Поредната чалгарска сбирка. От малки деца започва шлифоването на мозъци против гънки. Погледнете в нормалните страни каква музика звучи по лунапарковете, а на този, дето беше залепен баш за манастира на празника му дънеше талкава гнусна чалга, че не виждам бъдеще за такава затъпяла нация.

Анонимен каза...

9-ти, ако излезеш с името си, аз също ще споделя своето. Не съм комунист и съм рок–фен. Но да пишеш за събитие,което е копи/пейст на Фестивала на сливата, че е нещо оригинално, а и за един М.Д., че е създал събитие е СМЕШНО.
Митко, създавай, не копирай!
Г-н Радевски, инвестирайте но разумно!
Дъщеря ви какво мисли за ЧАЛГАТА?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |