Иван Мутафов - фотографии и живопис от Непал, Тибет и Хималаите

* Изложбата ще бъде открита на 28 юли, четвъртък, 17:30 ч.,
 в Информационно-културния център, Троян
Предстоящо
Иван Мутафов в Хималаите, 2014 г.
ИЗЛОЖБАТА фотография и живопис „Непал – Тибет – Хималаите” на пътешественика художник и наш земляк Иван Мутафов ще бъде открита на 28 юли, четвъртък, от 17:30 ч. в експозиционната зала на Информационно-културния център в Троян. Ще бъдат показани фотографии и картини, създадени по време на няколкото пътувания на автора до Хималаите, Непал и Тибет.

ИВАН МУТАФОВ (1948 г.) е родом от с. Черни Осъм и от години е преподавател в Училището за планински водачи в родното село. Завършил е стенопис във Великотърновския университет, занимава се с иконопис и живопис, има участия в десетки общи и самостоятелни изложби. Първото си пътешествие до Хималаите прави през 1986 г., тогава посещава Непал, Индия, Пакистан и достига до Тибет. През 2008 г. прави трекинг в Непал – до базовия лагер към Еверест и Гьоко. През 2012 г. отново е в Непал. Две години по-късно (2014 г.) стига до мистичното кралство Мустанг в северната част на Непал.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

1 Коментара:

Анонимен каза...

Любопитно, защо PR-ът на общината трябва да рекламира другаря Мутафов?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |