Започна строителството на новия хипермаркет

* Магазинът на плевенската верига „Лайф” ще отвори врати през м. септември * Общината премахна гетото в съседство
Начало
Строителството тече под пълна пара въпреки дъждовното време, 9 май 2016 г.
ПОД ПЪЛНА пара вече текат строителните работи на новия троянски хипермаркет на плевенската верига „Лайф” (Life) – на закупения частен терен на разклона за кв. „Попишка” (същият терен, който през 2006 г. бе закупен от веригата „Плюс”, присъединила се по-късно към по-голямата верига „Лидъл”, но до строителство на очаквания от всички голям троянски магазин за хранителни стоки тъй и не се стигна, а причините си остават загадка и до днес - бел. ред.). Възложител е „Стефи-03” ЕООД, като по договор с изпълнителя обектът трябва да е готов през м. септември 2016 г. Общата разгъната застроена площ на магазина ще е 2048 кв. м.

Ситуацията доскоро бе такава - гетото растеше и "процъфтяваше" на метри от имота на "Лайф"
ПРЕДИ същинското строителство бе направена 170 м канализация за заустване на отпадните води по ул. „Димитър Икономов” и ул. „Г. С. Раковски”, а от Община Троян премахнаха незаконните цигански постройки в съседство. До средата на м. май ще бъде монтиран и трафопостът, обслужващ новата сграда.

Т21

 Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

Най-големият плюс в цялата работа бе изселването катуна с джагали..

Анонимен каза...

Интересно...Толкова години циганското гето не бе проблем за управляващите Троян.Гледката бе грандиозна!Сега,изведнъж, някаква си магазин е причината Кмет и Община да премахнат гетото. Да разбирам ли, че на кака Донка ѝ е все тая за жителите на Троян, но по ѝ дреме за имиджа на хоремага ?
И,моля, тия дето ще ревнат за правенето и не правенето...
Да бе Кауфланд или Лидл, та да я възхвалявате успешната !

Анонимен каза...

На мен ми е любопитно-общината ли даде жилища на циганите?Говори се,че са им дадени апартаменти?!

Анонимен каза...

Разбирай, че на тези преди "кака ти Донка" не им е дремело за Троян и троянци, защото не допуснаха строителството на "голям магазин". Добре, че дойде "кака ти Донка" от Ловеч да направи градска тоалетна, че то откакто започна "демокрацията" си пикаехме в зелените площи на градската градина, все едно сме бездомни псета. Бягай да целуваш ръка на "кака си Донка" и седалищния мускул на "чичо си Минко" и останалите изедници от ГРОБ, Избор за Троян, ВМРО и ДПС.

Анонимен каза...

3-ти, ами кой да им ДАДЕ жилища? На мене и на тебе няма кой, ама те са под специална закрила!
И друго да кажа - докато не се направи Кауфланд и/или Лидл, хич не ми тръбете "новинки". Пак ще продължава моето семейство да си пътува и да си пазарува в съседните ни градове. Разни смешни верижки, от никого не чувани, няма да ми замажат очите!

Анонимен каза...

Крайно време беше и е хубаво че се случва.

Анонимен каза...

4-ти, прекланям се пред теб !
Същата тази кака Донка, плати на един съмнителен ловешки експерт пари, за да каже оня, че в Троян нужда от светофари няма!?!?!?
Сега,пък, пак същата кака Донка, ще строи такива, щото имало нужда!?!??!
Била викаш кенеф построила,че примат като тебе обичал да препикава градската тоалетна.Чудно ми е ,след 18:00 часа, като ти се пикае и си се озовал там, кво правиш?Не ми отговаряй-знам, пак пикаеш като бездомно псе по зелените площи.

Бегай сега да целуваш успешната ръка и да я въздигаш високо, колкото една окрадена кашпа !

Анонимен каза...

то пък в Луковит като има Лидъл голяма работа освен минерална вода друго не купувам от там/вземам я щото с количката отивам до колата/ като гледам колко клиенти има се страхувам да купя месо,млека и други храни най добре си е кварталното магазинче знаем се по малко се зарежда и е прясно.аз не съм от Троян но винаги когато отида пазарувам там харесвам малките магазини и цените са по приемливи но на българина винаги чуждата кокошка е по добра и маже затова хората от Троян да пазаруват другаде

Анонимен каза...

Осми, отиди на битака в Димитровград и гледай за някоя продавачка-рускиня. Попитай за "Ютюг-Макаров". Ако успееш да си купиш - се гръмни пред някое квартално магазинче ...

Анонимен каза...

Да бе, като го знам какъв е тъпоъгълник, ще вземе да се пропусне и да застреля някоя бабичка !
Я по-добре да иде до Димитровград и да се не връща повече !

Анонимен каза...

Какво толкова се прекланяте пред големите вериги магазини, като продават ниско качество евтини продукти. Като искате да се храните с лайна, купувайте от там. Малките специализирани магазини за месо, мляко и т.н са много по-добри точно поради факта, че са специализирани и фокусирани в дадено нещо. Хляб продават машинки за по 50-60 лева и ти прави по-хубав хляб от натъпкания с боклуци. В Троян специално, всеки има поне по 3-ма познати които гледат прасета, кокошки, зеленчуци и т.н и може да си набавяте нормална храна. Големите вериги са за големите градове, където се хранят с боклуци, защото просто няма избор. В Троян го имате. В 100 от 100 случаи бих избрал да си купя месо от някой местен животновъд отколкото свинско от Била или пилешко с антибиотик да ме пази от простуда.

Анонимен каза...

Я ходи до поне един от тези твои "трима познати, които гледат,прасета,кокошки,зеленчуци и купи: кило свинско,10 яйца ,кило домат и краставици.

Така като си четеш тъпотиите, дали не ти се струва, че си неадекватен ?!?!?

Анонимен каза...

Ходи си яж и купувай боклуците до съседните градове, като ти е толкова акъла селски.

Анонимен каза...

Оу,гражданино, ма май се засягаш,а?
Що така бе душко, я виж какви умни неща пишеш. За прасета,за кокошки, за някакви машини за хляб!
Личи си,че си интелигентен човек,можещ,знаещ...
Но най ми допада размахът, с които свободно боравиш по темата.Изказваш се точно, на високо ниво и мотивирано.
Интересно ми е да чуя мнението ти и по други теми. Например, как би се отразило на жителите на Троян и троянските фирми, построяването на производствена база,в която биха работили 400 човека.

Поздрави!

Анонимен каза...

Спрете се!!! Като се прави нещо - защо се прави?!? Като не се прави - защо не се прави?!?
Хубаво е, че ще има супермаркет. На който не му харесва - да не пазарува там, а да си купува от другаде! Лесно и просто!!!

Анонимен каза...

Троянец съм. Дали съм гражданин или селянин е спорно.
"построяването на производствена база,в която биха работили 400 човека" - това шега ли е? Ти в Троян ли живееш? Къде ще намериш 400 читави човека, които са безработни и искат да работят в този празен град? Как ще накараш млад човек да остане в Троян? Няма забавления - 1 дискотека, 1 бар и 5 кафенета, няма възможност за професионално развитие, няма добре платена работа. Дори да имаш пари няма какво да правиш в Троян освен да се радваш на природата, която се разбива от незаконен дърводобив. Като теглиш чертата на позитиви и негативи, ще се очудиш само как още има някой под 40 в града. Та, успех с 400-те човека. Профила на работниците ще ти е: 40-60 годишни, средно умни, леко мързеливи с странни работни навици, не особено мотивирани и не много трудоспособни в Понеделник и Петък.




Анонимен каза...

Значи какъв е извода? До всеки катун хипермаркет. Това ще е спасението от ромите. Хващай се на работа народе!

Един от вас каза...

Към 18-ти-Хубаво е да има и тук инвеститор,който да осигури 400 работни места,но я помисли малко дали е възможно?Троян не е газифициран и такъв инвеститор ще е само мечта и повод за предизборни обещания.Толкоз!!!!!Не обиждай коментиращите,всеки има право на мнение.Ти също!

Един от вас каза...

Коментарът ми е към №14.Извинявам се за грешката!

Анонимен каза...

17-ти, впечатлен съм!
Интересува ме мнението ти за отминалия конгрес на ИБ на БСП, и по-точно значението на новоизбрания лидер, спрямо президентското вето над ИК.

Анонимен каза...

Големи ги вадите пък търсите все евтиното в лидл или била ама тук сте мъже с по пълен резервоар гориво

Анонимен каза...

Любимото ми е, когато някой се изкаже неподготвен. Че и наперен, на всичкото отгоре.

Анонимен каза...

Пиша на кирилица, ползвам малки и големи букви, не съм робот/но като виждам как живея-може и да съм РОБ от еди къде си/, мнението ми се ЧУВА. Ще се радвам и на магазин, може и да е малък, и голям, от верига, не от верига, но стоките да са качествени. Да няма химии, консерванти и не знам какво си още. Основно родно производство.

Анонимен каза...

Мечти...мечти....

Анонимен каза...

Качествената храна е доста скъпа и не за доходите на българина-работещ и пенсионер! За голямо съжаление, и тази, която е некачествена в България се продава много над цената на която трябва. Просто е, няма контрол! А колкото до ЛИДЪЛ-това е супер-маркет, от който извън България пазаруват бедните. Тъй като сме доста бедни, му се радваме-качеството няма значение. Абе, здраве да е!

Анонимен каза...

Най-после. Май разни "Слънца" ще трябва да се съобразяват. Мъка за Радевски и компания. Сигурно готвят ответен удар.

Тонка каза...

Всеки, който се чувства "много Голям" включително и "Значим" за гр. Троян, коментира от името на "Анонимен". :) ... За професионалистите в областта: И протокол SLS :), или там както му беше името въобще не ме интересува! :)

Тонка каза...

Всеки, който се чувства "много Голям" включително и "Значим" за гр. Троян, коментира от името на "Анонимен". :) ... За професионалистите в областта: И протокол SLS :), или там както му беше името въобще не ме интересува! :)

Konka Taridova каза...

Тонке, не виждаш ли че не ти се отдава мисленето, не се напъвай. Лошото е, че такива като теб бол.A по-лошото, че имат право да гласуват !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |