Асамблея за Кайлас – път по спиралата на единството

* Конференцията започна с възпоменателно слово за големия наш пътешественик Миро Нанков * Взето бе решение да се организират международни експедиции в Тибет с българско участие
Свещената планина
Ценко, Вера и тяхната дъщеря Айхама, Троян, 6 януари 2016 г.
През м. март в навечерието на пролетното равноденствие, от 18-ти до 20 март, във Варна се проведе третата международна научно-обществена конференция, посветена на свещената планина Кайлас в Тибет. Тя беше организирана от нашия съгражданин Ценко Ковачев и неговата спътничка в живота Вера. Ценко е троянец (р. 1961 г.), пилот по професия и последовател на Учителя Петър Дънов, а темата на доклада му на конференцията бе „Кодове и символи на спиралата на Кайлас”.

ПЪРВИТЕ две международни конференции за Кайлас бяха проведени в Музея „Николай Рьорих“ в Москва през 2014 г. и 2015 г. и бяха организирани от руската изследователска група „Феномена Кайлас“. Идеята за провеждането на третата конференция в България дойде от мен (Ценко Ковачев).

КОНФЕРЕНЦИЯТА с надслов „Асамблея за Кайлас – път по спиралата на единството“ започна с възпоменателно ми слово за големия наш пътешественик и водач на групи Миро Нанков. Бе отбелязана голямата роля на Миро за популяризирането на най-свещеното място за бон религията, будизма, хиндуизма, джайнизма, шиваизма и други източни духовни течения. И фактът, че за 8 години той успя да заведе 157 българи в Тибет. Много от тези хора след първото си докосване до свещените места продължиха по-дълбоко да изследват източните култури. Както се казва, семето беше посято - през 2007 г., когато заедно с Миро Нанков направихме първата си експедиция до свещената планина Кайлас в Западен Тибет с група от 11 човека. Да бъде вечна и светла паметта на Миро Вожда!

ТАЗИ ГОДИНА на конференцията беше взето решение да се организират международни експедиции в Тибет с българско участие. На тези експедиции ще вземат участие хора, занимаващи се с научно-изследователска дейност, а също така хора, занимаващи се с духовни и окултни практики. През м. септември ще се проведе поредната експедиция в района на Кайлас и някои  от свещените езера. В експедицията ще вземат участие двама наши сънародници, които бяха спонсори на тазгодишната конференция и многократно са посещавали Тибет, Непал, Мустанг и Бутан.

Поглед към Кайлас, снимка Миро Нанков
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ за проведената конференция във Варна може да намерите на сайта на нашите приятели и съорганизатори от изследователска група „Феномена Кайлас“ от Русия: www.mt-kailash.ru

Ценко Ковачев

Още от същия автор:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |