Цял сезон начело - накрая трети, обидна загуба във Варна

* В последния мач за сезона шампионите от ИУ разгромиха нашия „Чавдар” – 91:64 * „Отново трети, както и миналата година.
 Успех? И да, и не!”
Баскетбол, „А” РБГ, Финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ДОПУСКАХ, че ще загубим във Варна с някоя и друга точка в оспорван мач, но такава загуба едва ли някой е очаквал. Проследих развитието на двубоя по интернет от първата до последната минута и не вярвах на очите си какво се случва на терена в залата на Икономически университет (ИУ) - Варна. 6:0, 16:4, таймаут за „Чавдар” и никакъв ефект, 21:4. „Професора” Любомир Лилов влиза и излиза, но все с погрешната лекция под мишница, истинската я беше забравил някъде из Правец или Ботевград; равносметката му в края на мача - 6 точици, 7 грешки и коефициент - 5 , нещо което едва ли му се случвало в цялата състезателна кариера. Необяснимо!? Частта завърши 33:15 за варненци.

Е, БИВАЛО е и друг път да тръгнем лошо, предстоят още три действия на сцената, артистите може и да си влязат в ролите. Да, ама - не!, както казваше покойният Петко Бочаров. Играта не вървеше и не вървеше, разликата набъбваше застрашително, никой от излизащите на терена не късаше. Опитният и сигурен боец Ценко Наков бе бледа сянка на себе си, симпатягата Тошко Колев „пилеше” ринга, Денис и Герасим ги нямаше в състава. Само Ради Кочев, Данаил Христов и младият  Леонид Бажанов показваха, че сме живи, бележейки по някой и друг кош. След нови 25:15 за ИУ полувремето завърши при 56:30.

НЕ ЗНАМ какво са си казали в съблекалнята, какъв разбор е направил стратегът Лъчезар Диков, обявен от мен за магьосник, извадил ли е някаква идея за обрат или и той си е забравил тебешира за чертане по дъската, но и през третата четвърт нещата не се промениха. Напротив, мачът тръгна към разгром, разликата набъбна до 38 точки. Добре че моят „приятел” - треньорът на варненци Петко Делев, реши, че си е оплел кошницата и почна да пуска резервите си. Четвъртината завърши при резултат 79:40. В последната част вече нямаше никаква интрига, „Чавдар” я спечели, за да се оформи крайното 91:64 за ИУ (Варна).

Ради Кочев, Леонид Бажанов
КАКВО още може да се каже за този толкова важен и отговорен мач, който изиграхме по най-безобразния и безотговорен начин? Както отбелязах и по-горе, най-важните играчи не бяха на себе си - общо 26 грешки и четирима основни играчи с отрицателен коефициент!? На този блед фон се откроиха Кочев с дабъл-дабъл от 23 точки и 11 борби, Данаил Христов също с дабъл-дабъл от 19 т. и 11 борби и както споменах, обнадеждаващо присъствие на юношата Леонид Бажанов с 11 т.

КАКВА е равносметката за „Чавдар” след последния мач? В заглавието го казах - цял сезон начело, накрая трети. Най-вероятно така ще се получи след изиграване на отложените мачове на „Левски 2914 – 2”. Отново трети, както и миналата година. Успех? И да, и не! Да - защото един малък град като Троян има много добър отбор за тази група и има къде през петте месеца на годината обичащите баскетбола троянци да се развличат, наблюдавайки интересни двубои. И не - защото отборът, в който Община Троян и „Калинел” стабилно инвестират, в голямата си част е съставен от състезатели извън Троян, а местните вече пети сезон не са в състояние да дадат троянски облик на отбора. Това е тревожното, което безпокои тези, които истински обичат троянския баскетбол.

КАКВО ПРЕДСТОИ? В средата на м. април 8 отбора ще се включат в турнира за Купата на БФБаскетбол, който най-вероятно, познавайки гимнастиките на Тити Папазов, ще се проведе в София. А след това - половингодишна ваканция и отново ще се видим и чуем през м. октомври. С какви очаквания и с каква кошница ще се запътим към Купата? Мисля, че при добър жребии, т. е. с всеки друг, но не и с „Левски 2014 – 2” на Тити, реално можем да спечелим второто място. И след всички критики, отправени по-горе, има и един такъв момент: при всичко предопределено в Първенството, мачът ни във Варна да е бил за заблуда на противниците в предстоящия турнир за Купата? Дано да е така! Надявам се да е така! Айде, на`ште!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

И тия искат зала, ква зала бе? И тва "айде наште"! Кви наши бе? Събрали няколко колхозници, и решили да правят отбор. Когато Троян узрее и даде местни играчи, тогава и зала и всичко останало. Ако утре "чужденците" си заминат, тая нова зала на мажиретките ли ще я дадат да учат фигури? Или да я скапят, като играят мач на малко вратички?

Анонимен каза...

Към първи: Смяташ ли че нещата които си написал са нормални? Първо: Искам да ми хванеш, който и да е отбор по света, и да ми кажеш в кой са само местни състезатели. Ще ти спестя търсенето. Няма такъв! За сравнение ще ти кажа, че във всеки мач на НАШ'ТЕ има поне 5ма наши!
Второ: Ако смяташ, че изграждането на спортна зала изисква поддържането на добър спортен отбор, направо те съжалявам! Това е една прекрасна инвестиция, за който и да е град или село, която може много добре да развие и подсили местната икономика по много различни начини!!!
Досещам се, че ти е трудно, ама пробвай да се замислиш.
Поздрави, верен фен на НАШ'ТЕ

Анонимен каза...

Земеделец тръгвай си разби юношите това ти беше целта изпълния абе някой задава ли се въпроса защо ЛЪЧЕЗАР Е В ТРОЯН треньор в Ботевград голяма школа защо го отърват като е добър изводи сами си правете от есента още двама юноши ще изчезнат от Троян и кой ги урежда ЛЕГЕНДАТА ФИНТА прав е по добре да отидат на друго място да тренират цяла седмица отколкото срядя и четвъртък и петък и това е браво абе питаме МИЛКО ВАЧЕВ защо се отказа да дава пари някой знае ли само си помислете колко хора вече не желаят да помагат на баскетбола задайте си въпроса кой ги гони време е за анализ голяма работа че ще вземат медали един медал струва 2.25 лв. играем в Б група слабо първенство а знаете ли че едно време имаше А група и две Б групи в който имаше по 13 отбора и двата първите влизат във А група сега се молят да съберат 10 отбора да направят Б група

Анонимен каза...

Разбрах,че за Купата са се отказали Левски и ИУ,нямат пари или мислят че не им е от класата ? Тогава сме първи щом ние имаме. И ето ти златни медали па макар и по 2,25лв и Купа за 17 лева. Ама ще се хвалим пред кмета.Пак е по добре от футбола,прочетете кои села ни бият няма ги на картата ама вземат повече пари от биатлон , джудо,колоездене , ориентиране.............?

Анонимен каза...

Поредната "забивка" на ягодовият плантатор. Лимон, този път се изсра генерално. Първото изсиране е, че оплю момчетата. Аз не съм радостен от слабо изиграния мач, но съм убеден, че момчетата не заслужават това от теб. Моите поздравления към тях, за всичките емоции, които ни създадоха.
Второто ти изсиране е това с голямата инвестиция на Общината. За Радевски- шапки долу! Но за това с Общината, или аз съм много зле с информацията, или ти си наистина луд. Ако е първото, много те моля, информирай ни за да не се излагаме! Ако е второто-има си психиатри.
Иначе, към втори. Браво, все едно, че съм го писал аз.

Анонимен каза...

Навремето един Троянски тренер все повтаряше: Няма вървене и не вървене, има можене и не можене.......
Втори и пети, ти си един и същи човек, ама с раздвоение на личността.

Анонимен каза...

3-ти, слагай по някоя запетая тук там, че не можем да си поемем въздух, докато четем поста ти. Иначе...троянският отбор, в който не играят троянци се представи достойно през този сезон. Жалко е обаче той да обира всичките пари за спорт на общината, защото НЯМА троянски деца, който да тренират баскетбол. По-точно има, но с мързеливи треньори, от които нищо не става. За децата на Троян наличната баскетболна зала е напълно достатъчна. Аз не съм съгласен с мои пари, в моя град да се строи зала за втория отбор на Ботевград! За тези пари има къде по-добри неща, които могат да се свършат в областта на спорта в нашия град, най-вече свързани с ДЕЦАТА. Не ме интересуват разни чичковци и лимони. Ама то...в Троян кога се е мислило за деца?!

Анонимен каза...

Седми, моля те извади доводите си за наименованието: Втори отбор на Балкан.

Анонимен каза...

ОПИ 8-ми а съгласен ли беше с твоите пари да се направи мотописта за група деца на псевдобогаташи и да се използва един път в годината??? До колкото знам в клуба има над 100 деца . М/у другото аз предпочитам "моите" да отидат за зала от колкото за цигански помощи!!!

Анонимен каза...

Какъв е този баскетболен клуб? През ден съм в залата - празно ,на седмица 30-40 деца я се явят,я не вече толкова години все надежди а светлина в тунела няма.10-12 гфодишни , а щноши мъже кога. Кой е Председател на клуба да каже нещо.Още оня Макариев ли е ,че той поне с килограмите го поизнаваха.

Анонимен каза...

10 много си назад с информацията Макариев от 2012 година си подаде оставката заедно с Владо Младенов сега са малки момчета който при кмета влизат по къси гащи

Анонимен каза...

Много запалянковски коментар.Автора е мноооого далече от реалностите.Какво ли пишат неговите братя по перо,от Варна,Брагоевград и т.н.след загубите от нас.Че има отбори с планирани загуби от ТРОЯН.Как ли се чувстват привържениците на тези отбори,като нямат един местен състезател??Как се чувства публиката на Русе,Бургас и......с играта на местните "звезди".Всички отбори са от градове по-големи от Троян.Ти самия определяше тези отбори като аутсайдери в началото на първенството и мачовете с тях като предрешени!Всички тези отбори изразходват повече средства от "стабилно инвестирания" ЧАВДАР.Защо не предложиш решение на нещата?Я,по-добре не го прави,защото вече всичко е проверено.Знаем колко пари се пропиляха за нищо по времето на треньорските троянски подвизи в баскетбола.Още се носи отзвук от тях в баскетболните среди.

Анонимен каза...

Искам да попитам с какво ви е обидил Г.Генков че така го маскарите Номер 12 ?????

Анонимен каза...

№12 За какво маскарене става въпрос.Имам предвид,да се отразява коректно,съобразно условията при които са поставени състезателите.Те не водят тренировъчен процес/както всички съперници/,пътуват в деня на мача/400 км./,и мисля,че представянето в шампионата е много добро.За сведение-това представяне последните три години е най-успешното за Троянския баскетбол откакто се играе тази игра в Троян.Съответно и треньора Л.Диков е най-успешния треньор.Фактите говорят и трябва да сме обективни,съобразно това което предлагаме това е много.
Няма такъв финансов рай,за които се пише.Няма отбор в първенството с по-малко средства.Не може винаги да сме най-велики.Има и такива дни.А основата на загубата беше поставена още след победата ни над Варна тук.Беше голяма обида за тях и се очакваше тази развръзка.Това автора като познавач трябваше да предвиди и отрази.И т.н. и т.н.........

Анонимен каза...

До оня, който ми философства за баскетболната зала.
Първо-в Троян НЯМА трениращи 100 деца. Това са пълни глупости!!
Второ - както казах наличната зала е напълно достатъчна за трениращите деца в момента. Когато почнат да носят медали (както мноооого други спортове в Троян), тогава може да се мисли за втора зала. Няма как да се събират двадесетина деца е така за отслабване, пък и да има претенции за нова баскетболна зала. Факт е, че троянските деца са пълна трагедия на баскетболната карта на България, а мен ме интересуват те, не някакъв отбор от Ботевград, който наричаме троянски и го супсидираме като троянски.
Ясно е лобито на баскетбола в Община Троян. Разни общински съветници, неизгряли баскетболисти, тенинисти и т.н. като Пиронков, Николайката и разни други правят така, )че лишават троянските деца от спорт, за сметка на абсолютно никаквият детски баскетбол в Троян. Чудя се и на Радевски, който по принцип си е меценат и дарява за какво ли не. Та се чудя, как и него прилъгаха да дава пари за някакви спортисти, които никой не познава, а и не носят абсолютно никаква полза на града ни. Ама той Марин винаги си е патил от добрината.
Когато град Троян има баскетболен тим съставен от 80% троянци, когото този тим печели, когато има успешни състезатели при децата и юношите. Тогава ще ми философствате за зали. До тогава замълчете! Ферштензе?!

Анонимен каза...

Фрештензе?!
Много си зле!!! Кой масов спорт носи отличия на Троян?Ограничен си до омразата си към баскетбола!!!!
Сигурен съм че не си стъпвал в баскетболната зали, нито на стадиона!!!

Анонимен каза...

Ами не, не мразя баскетбола. И да, ходя и в залата и на стадиона. Даже съм сигурен, че ходя повече и от теб. Когато обаче, разни дебели застаряващи чичковци общински съветници, отклоняват парите, които всяка нормална община би дала за развитие на детски спорт и ги дават на клубът, в който САМИТЕ ТЕ са акционери(в управителния съвет).....нещо ми се губи. Във всяка една нормална държава това се нарича конфликт на интереси. Взеха тенис корта на стадиона. Сега к'во, да им построим и баскетболна зала да прилагат и нея, без да им пука какво въобще се случва със спорта в този град. Ами не, няма да стане. Ако искаш и с имена мога да говоря. И от мен да знаеш - в Троян никога не може да има масов спорт, ако ще и Камп Ноу или Алиац Арена да построиш. Не и с тази абдикирала от детския спорт община. Анадъмо?!

Анонимен каза...

Анадъмо?!
Наистина ако вярваш че с кражба от баскетболната каса може да се богатее определено ще ти трябва лекар!!!Само да ти обясня че само в този клуб има ясна отчетност,за всеки лев има документ!!!Заслепен си от злобата ти към чичковците, недей така.Благодарение на братята Пиронкови се даде началото на този така мразен от тебе отбор.Доколкото тенис корта на стадиона се държи от Ангел Балев не го свързвай с някой друг!!! Супер е че взимаш отношение по спортни въпроси , но не бъди такъв Хейтър.Като имаш виждане по добре го сподели.
НО общо взето каквато ни държавата такъв ни и спорта!!!

Анонимен каза...

Ферштензе каза: П...,номер 14-ти ,автора е бил най-големият ви пиар през годините толкова хвалби е изсипвал за отбора каквито никой друг не е правил. Нито ти с писанията си в другия вестник,нито който и да било.И то по начин харесван от нас читателите. И в последния репортаж не виждам нищо обидно само леко чувство за хумор е прокарано в статията.А който няма чувство за хумор негов си проблем. И друго за най-успешния треньор - стига глупости ! Такъв го направи Генков , с неговите БигМаг и тем подобни а вие се връзвате. Питайте го с какво е образование този магьосник - СРЕДЕН ТЕХНИК завършил ПУЦ във Ботевград. Затова го не искат там и беше изгонен преди 1етири години. Ама нали е от.....давай заплата като на Любо Минчев , а нашите Финта , Тафю , Джинги , Павел да му носят вода. Най-големият е един - Ицата.С него и Милижията , троянският отбор е бил колко пъти на второ и първо масто през годините в Втора А група и Б група с по 12 отбора. Чудя се само защо Генков още не се намесва и опише тези неща за да ви напомни за над 60 годипната история на този спорт в Троян...... Спомена ми че пише книга , с избрани разкази ,репортажи и публикации с баскетболна тематика. Надявам се и малко баскетболна история да има и всеки дал нещо за баскетбола в Троян да получи своето признание. Крайно време е.

Анонимен каза...

№19 я дай малко подробности за постиженията на Ицата и Милиджията/бог да го прости/,че това никой не го знае.Дори и Ицата.Може и да напомниш за успехите на Финта като треньор.Предварително те съжалявам-мнго трудна задача.

Анонимен каза...

До Анадъмо : Само в клубната каса на баскетбола имало пълна отчетност и от кого се води тази отчетност от Цяфа с две висящи дела от години .Далавера яка се върти точно в този клуб,вземат това което се полага на нас работещите с троянски деца клубове.Ориентирането показа 200 подрастващи само на кроса а колко ходят по състезания ами двата клуба по биатлон с световни състезатели троянци.

Анонимен каза...

Към 18 отбора се създаде по времето на Макариев да братя Пиронкова даваха акъл а на София за играчи Макариев с неговата кола ходи със Финта да ви ги изброя Цеци ,Емил ,Вене апък Милко ВАЧЕВ говори с Дари Великов за Пепи и благодарение на Макариев ние бяхме с треньор без лиценз понежи Христо Христов му е съоченик от спортното бил съм много близо до тях и знам нещата от кухнята даже първата година съм виждал как след тренировка Макариев и Пироните плащаха само разходите на момчетата от другите градове от джоб вадеха парите така че не коментирайте глупости ами вижте в тоя управителен съвет какви хора има дето не са дали лев децата играят с екипи от времето на Макариев когато беше направил по програми 80 екипа той вече е история вие какво правите младоци време е вече и пиарка да си вземете па ожените някой чакам коментари

Анонимен каза...

22-ри, засрами се! Толкова си неграмотен,че не може да ти се хване мисълта. Този мъжки отбор бе създаден преди години за да възроди баскетбола в Троян и да привлече нашите деца да тренират баскетбол. Не виждате ли ,че вече берем плодовете на това начинание. Та в отбора вече се включват , и то успешно, юношите от клуба, които са си наши ,троянци. Какво повече да искаме от това ?!

Анонимен каза...

21-ви.Ти пък къде отиде.След като на кроса са участвали 200 пък на състезания сигурно 1200.Твойта е най-трудна-някой/сигурно общината/ трябва да почне да залесява,че то гори не останаха,за да се практикува това ориентиране.Ама и вие СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ОРИЕНТИРАНЕ сте му намерили колая-КРОС е решението.Браво бе кросисти-ориентировачи.

Анонимен каза...

Не човъркай в кухи мозъци майн тренер! Не се връзвй на тези негативни форумци,не са ти на нивото.Чукай си кадифеното девойче и се радвай на живота. Широко скроена дреха си,затова те тачим и почитаме.

Анонимен каза...

Течи помниш ли когато ти купих агне и ти го приготви у вас готов съм пак да ти го купя да да се съберем ама при едно условие бивши баскетболисти над 50 години ще има и 10 кг ракия бонус и накрая нали снаеш по 5 фала на дървот.
Подздрав Иван Макариев чакам да се обадиш

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |