Започва голямото пролетно чистене в Троян и общината

* От Общината очакват гражданите да се включат в акцията и да почистят около своите домове и работни места;
 извозването на боклука – по график

Станислава Цукева
Акция

ОБЩИНА ТРОЯН и ОП „Комунални услуги“ започват традиционното пролетно почистване на Троян и общината. И през 2016 г. От Общината очакват гражданите да се включат в акцията и да почистят около своите домове и работни места. Пролетното почистване ще се извърши през месеците март и април.

КМЕТЪТ Донка Михайлова също призовава жителите на общината и представителите на фирми, търговски обекти, държавни институции, ведомства, организации, училищата и други да се включат в пролетното почистване и да помогнат за облагородяване на околните терени.

ИЗВОЗВАНЕТО на едрогабаритните отпадъци (бяла, черна техника и мебели), на градински отпадъци и на събраните в полиетиленови чували битови отпадъци от междублоковите пространства и от бреговете на реките ще се извърши от ОП „Комунални услуги“ според посочения график за града и селата. Събраните отпадъци трябва да бъдат струпани до контейнерите за смет. 

График на извозване на боклука

В Троян:
04.04. – ул. „Ген. Карцов“ – кв. „Кнежки лъг“ – мост на „Витекс“ – кв. „Попишка“
05.04. – кв. „Лъгът“ – ул. „Македония“ и други улици до дере Дъскотина – кв. „Балкан“
06.04. – централна градска част – дере Дъскотина – ул. „Радецки“ – жк „Черногор“ – улици, източно от реката
07.04. – жк „Буковец“ – жк „Младост“ – улици, северно от ул. „Радецки“
08.04. – от ИПЖЗ към кв. „Велчевски“ – ул. „Дунав“
11.04. – мах. „Райковска“
12.04. – кв. „Ливадето“

По селата:
04.04. - с. Шипково, с. Балканец
05.04. – с. Бели Осъм, с. Чифлик
06.04. – с. Горно Трапе, с. Терзийско
07.04. – с. Патрешко, с. Гумощник
08.04. – с. Калейца, с. Белиш
11.04. – с. Врабево, с. Дебнево
12.04. – с. Ломец, с. Добродан
13.04. – с. Дълбок дол, с. Борима
14.04. – с. Старо село, с. Голяма Желязна
15.04. – с. Балабанско
18.04. – с. Орешак, с. Черни Осъм

ИНФОРМАЦИЯ за извозване на битовите отпадъци по селата може да се получи и от кметовете и кметските наместници по места. Строителни отпадъци няма да се взимат, те ще бъдат извозвани при индивидуална заявка на гражданите. При нужда от допълнително извозване, както и за извозване на строителни отпадъци, можете да се обаждате на следните телефони: 0670/6-25-63 (ОП „Комунални услуги“) и 0670/6-80-50 (дежурен в Община Троян).

НЕКА ЗАЕДНО да направим града и селата, пространствата около нашите домове и работни места по-чисти и по-приветливи!

Станислава Цукева,
PR на Община Троян

12 коментара:

Анонимен каза...

Да хванат полицайте и да чистят, вместо само да обикалят и да гледат неправилно паркирали и да ги подминават!!!
Поне да свършат нещо полезно за града.

Анонимен каза...

"НЕКА ЗАЕДНО да направим града и селата, пространствата около нашите домове и работни места по-чисти и по-приветливи!", и после чинно да си платим данъците, за да можем да хрантутим мангалите, дето иначе по цял ден се чудят къде какво да съсипят, откраднат, измамят. Да не ги закачаме тях, нека си живуркат на спокойствие. Ех, ако имаше нормални управници в една нормална община, в една нормална държава - да ги строи в две редици и да излижат града, селата и околията, за да са наясно за какво получават безкрайните помощи, а и ние да знаем за какво, в крайна сметка, плащаме данък сгради, данък смет, данък автомобил и какви ли още не. Да не отварям дума за "обслужването" в данъчното, че ще повърна, преди да допиша коментара си. Тези там (не само там, де) трябва да ги ИЗРИНАТ с голямата лопата и на тяхно място да се назначат млади, образовани хора, които не си мислят, че гражданите, дошли да си плащат данъците, са им виновни, че са недо...ни. Спирам, че ще отегча всеки, който прочете написаното, толкова дълго стана.

Анонимен каза...

Предлагам почистването да започне от общината, очевидно е защо. Там е най-голямото количество.

Анонимен каза...

Точно така, 3-ти. Аз същото си помислих. И предлагам, след като призовават гражданите, точно от там да се започне!

Анонимен каза...

И как имат очи да призовават да чистим боклуците на пишлеметата недни?!

Анонимен каза...

Крайно време е да си променят графиците за извозване на боклука, така че да не пречат на движението в пиковите часове - например сутрин в 7.30 редовно се мотаят с гюмовете около ВиК, понеже там има малко спряни автомобили, както на тротоара, така и на платното сутрин след завоя.Вече си мисля, че го правят нарочно, за да бъдат забелязани, че работят.По света се чистят и мият улиците нощем, за да не пречат, но за Троян сигурно много искаме-поне да не пречат сутрин в най-натоварения трафик.

Анонимен каза...

Да искарат всички джадаи от катуните и затворниците за дасе реши целия проблем

Анонимен каза...

Леле, леле. С толкова мрънкачи, какъв прогрес?

Анонимен каза...

8-ми като си пък такъв патриот върви ти
да ринеш боклуците на някой, въпреки че плащаш едни от най-високите данъци.

Анонимен каза...

8-ми, в кое точно виждаш прогрес - да си мълчим, да хрантутим мангалите, да си ги гледкаме и да внимаваме да не ги обидим с нещо, да плащаме едни от най-високите данъци, както е написал и човекът в 9-ти коментар, и накрая да излезем изморени от работа и изринем боклуците съвсем кротко. Егати и прогреса, да му се не види. Прогресирай си, аз мисля да се въздържа!

Анонимен каза...

Няма да е зле,да вземат да почистят И парка на НГПИ Венко Колев (бившето СХУПИ)...До преди месец-два,там се чистеше и се поддържаше системно.От известно време там е пълна кочина,с извинение.Разочарован съм,защото една дозина майки с колички и малки деца спряха да посещават паркчето,поради купищата,таркалящи се-боклуци.Гледката вече е фрапираща..Освен майките с децата ,парка го ползват и много подрастващи ученици,от художественото училище.Аз лично не бих допуснал детето ми да си играе в подобна мизерия.Силно се надявам този пост да достигне до където трябва. :)

Анонимен каза...

какво стана с акцията Къпинчо

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |