Черешката на тортата

* Рекордните общо 36 медала завоюва отборът на СКО „Хемус” на тазгодишното Държавно първенство по ски ориентиране
 * „Звучи добре, нали!”
Ски ориентиране, ДП 2016
Златните момичета на СКО "Хемус", Троян, 2016 г.
Венелин Иванов
С УМИЛЕНИЕ разгръщам протоколи отпреди пет-шест години, когато клубът ни (Спортен клуб по ориентиране „Хемус” - Троян) бе основан и започваше работа с деца в спорта ориентиране. Колко се гордеехме с първите медали, каква радост бе за Лора, Елица, Ивон и Вяра да се окичат с тях. Малките момичета вече пораснаха и сега са красиви и умни госпожици, а медалите станаха обичайно нещо за нашите състезатели. Но тазгодишното ни представяне в Държавното първенство по ски ориентиране (4-7 февруари) бе върхът на нашите постижения, черешката на тортата. Въпреки че липсата на сняг, малкото тренировки и моментните финансови възможности на клуба съкратиха отбора ни до девет момичета и трима ветерани.

МНОГО ПЪТИ съм бил на това място, много съм говорил и писал колко красива е България и особено Родопите през зимата – раят на ски ориентирането: безкрайни борови гори, сняг, спокойствие и чувство за безкрайност. За Държавното първенство 2016 ние, отборът на СКО „Хемус” сме тук, язовир „Широка лъка” и местността Беглика. Всичко е близко и познато, остава само да се мобилизираме и да вземем максимум медали.

Възрастова група до 14 години (Ж14)
Ж16
Ж18
НЯМА да изпадам в подробности, най-важното е, че тези 9 момичета за четирите състезателни дни в различните дисциплини спечелиха общо 25 медала – от тях 13 златни, 5 сребърни и 7 бронзови. Звучи красиво и авторитетно! А всяко от тях се окичи с минимум две отличия. Огромни благодарности изказвам към всички момичета – умни, красиви, добри и отлични състезателки. Специално искам да откроя Габи, която със своя авторитет и завоювани четири медала внасяше увереност и спокойствие в отбора. От по-малките Биляна също е с четири, а Цветослава и Десислава са с по три; с три медала е и Веселина, като всичките са златни. Лидерката Вяра също е с три златни медала, като тя си завоюва правото да е в националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство по ски ориентиране в Австрия; където ще участва и друг троянец – Станимир (Тачо) Беломъжев, защитаващ авторитета си на водеща фигура в европейския и световния елит. Тачо участва и на Държавното първенство и очаквано доминираше, като спечели с лекота и трите индивидуални дисциплини при мъжете (Беломъжев се състезава за едноименния троянски клуб Ски клуб „Хемус” – бел. ред.).

СПОМЕНАХ, че в нашия отбор имаше и трима ветерани – Христо, Мариян и Мартин. Доказани майстори, те прибавиха към клубната ни сметка още 9 златни отличия, като закръглиха общия ни актив от ДП 2016 на 36 медала – 22 златни, 7 сребърни и 7 бронзови. Звучи добре, нали!

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”, Троян
Снимки: Мариян Каридов

Бел. авт. Преди няколко дни публикувахме във фейсбук страницата на СКО „Хемус” снимки от победите на нашия отбор на Държавното първенство по ски ориентиране 2016. За нула време получихме стотици лайкове, а най-честият коментар бе „Отбор мечта!”. И е така. Но този отбор мечта нямаше да се реализира, ако в труден момент не ни бяха подали ръка нашите щедри помагачи с голямо сърце към младите и спорта г-жа Светла Дичевска и г-н Марин Радевски. От името на момичета и от мое име – благодарим!   


 Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

За сетен път се доказва, че в Троян има много талантливи и упорити деца. Пожелавам им все такива успешни сезони!

Анонимен каза...

Ами аз пък гледам списъка с участниците в състезанието и виждам , че в повечето възрастови групи са с по 3-4 участника. Най-голямата е Ж16 (момичета до 16 години) от 8 участнички. Демек, само трябва да завършиш и почти сигурно взимаш медал. Как да нямат "рекордните 36 медала" децата? И не, не хейтя, просто внасям яснота по въпроса, че всъщност не се е случило кой знае какво. Просто всички участващи са взели медали, защото са били твърде малко. :)

Анонимен каза...

Така ли е наистина??Дайте линк от протоколите да видим.

Анонимен каза...

Единствената сериозна конкуренция е при мъжете и жените елит...При момичетата 14,16,18 са по 6-8 състезателки.
http://orienteering.bg/event_list.php

Анонимен каза...

Преди години Ориентирането беше към туристическите дружества, а не към БСФС.

Анонимен каза...

Това, че може би участниците са били малко, може да се тълкува и така и иначе. Първо-конкуренциятя е била по-слаба, но може и да са били само най-добрите. Второ-само троянският отбор и треньор са подготвили достатъчно участници. Когато аз се явя на такова състезание и го завърша, ще разбирам повече. Приятен ден на всички!

Христо калистерски каза...

Не знам кой е коментирал, че са малко били децата, но самият факт, че тренират толкова упорито и се състезават говори достатъчно!Не мога да разбера мотивите да се изплюе някой върху деца и то активни деца, които са бъдещето ни!

Анонимен каза...

Браво на всички момичета - много сте красиви! Браво и на треньора, който така отдадено се занимава с тях!
Имало е състезания с повече участници и нашите ТРОЯНСКИ ДЕЦА отново са били на първите места и са обирали всички медали.

Анонимен каза...

АБЕ ЗА КАКЪВ СПОРТ МИ ГОВОРИТЕ,ТЕ ПОЛОВИНАТА СА ПО ДЪНКИ
ИНАЧЕ СА МНОГО КРАСИВИ,НО ЗА МАНЕКЕНКИ,НЕ БЪРКАЍТЕ СПОРТА ТУК

Анонимен каза...

Явно 9ти не може да смята, от 9 състезателки - 2 са с дънки. Радвайте се, че има деца, който упорито спортуват, а не са тръгнали по кафета и дискотеки. Стига сте се заяждали колко са били, колко са спечелили.

Анонимен каза...

Мога да кажа само че отбора на Троян и в състезания с повече участници пак вземат всички медали

Анонимен каза...

Моника Костова:Съжалявам, г-н Анонимен,че съм с дънки..Мисля,че няма значение дали съм с дънки, няма значение колко хора сме в групите..Мисля ,че има значение колко сме упорити,има значение колко спортуваме, от колко неща сме се лишили за да постигнем това и не говоря точно за тези медали а като цяло..А вие господине или госпожа.. Какъв е вашият спорт? Да плюете по хората или по точно по децата (бъдещето на България)..Очевадно това е вашият спорт.. Но няма значени само ние си знаем колко упоритост трябва за да сме това което сме!

Анонимен каза...

Браво Моника, напълно те подкрепям. Пожелавам Ви още много медали и да им затворите устата на тези злоратници.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |