Четирима участници – четири финала

* Безпощаден Мишо Калистерски – смълча столичната зала и накара всички да признаят кой е №1 в кат. 66 * Троянски финал в кат. 57 при девойките и очаквана титла за Изабела Христова * Сребро за Деси Цонева и Анна-Мария Манушева
Джудо, ДЛШ младежи и девойки
Мирослав Калистерски най-високо на почетната стълбичка, отпред е треньорът Николай Матев
КЪСНО ВЕЧЕРТА в неделя,14 февруари, се прибрахме от участието си в Държавния личен шампионат (ДЛШ) по джудо на България за младежи и девойки, където си дадоха среща 334 състезатели, представляващи 36 клуба от цялата страна. Нашият скромен тим (на СК по джудо и самбо „Чавдар”) бе съставен от три девойки и един участник при младежите. Но както преди две седмици, когато фурор направиха нашите кадети (тогава с четири човека играхме четири финала и спечелихме три), и сегашното ни представяне премина по същия сценарий – четирима участници и четири финала.

СЛЕД КАТО на шампионата за кадети Анна-Мария Манушева спечели шампионската титла на България, сега и при девойките тя стигна до финала, където обаче срещна другата наша състезателка Изабела Христова. И така в троянския финал в кат. 57 кг опитът и рутината си каза думата - и бронзовата медалистка от Световното и Европейското първенство по самбо за 2015 г. Изабела стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка и е новият шампион на България по джудо за 2016 г. Експериментът, който искахме да направим, като сменим категорията на титулярката ни в кат. 63 кг Десислава Цонева - с по-горната кат. 70 кг, не излезе толкова успешен и на финала тя допусна загуба и се задоволи само с вицешампионската титла.

ВСИЧКО вървеше добре, докато на татамито не излезе четвъртият ни представител Мирослав Калистерски (кат. 66 кг) – и тогава всичко стана чудесно. След тежкото сваляне на килограми за нашето момче, дойде и още по-тежкият жребий. Но това само го мотивира допълнително и той започна безпощадно своята наказателна акция на татамито; виждахме как след всяка тежка среща вместо да го натиска умора, излизаше зареден с енергия и желание за победа. И така след четири изиграни изключително правилно както технически, така и тактически срещи Мишо стигна финала, където се изправи срещу дългогодишния си опонент в категорията, представител на „Левски” (София), с когото и миналата година спориха за титлата - тогава след равенство в редовното време срещата продължи по правилото за златна оценка, където нашето момче допусна грешка и загуби.

Треньорът с медалистите Изабела Христова, Мирослав Калистерски и Десислава Цонева
СЕГА обаче нещата си дойдоха на мястото и въпреки че срещата премина по абсолютно същия сценарий (а то няма как да е иначе, тъй като двамата състезатели си познават до болка играта) и след абсолютно равенство шампионът отново трябваше да се определи по правилото на златната оценка. Софийското момче имаше на своя страна публиката, но това допълнително амбицира нашия човек и му трябваха само 36 секунди, за да постигне чиста победа след прилагане на ефектен ключ. И да накара залата да замлъкне и всички да признаят новия шампион на България за 2016 г. в най-тежката и оспорвана категория 66 кг - нашия Мишо Калистерски.

Николай Матев,
треньор и председател на СК по джудо и самбо „Чавдар”, Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Бравоо! ГОЛЕМИ са тези състезатели, голям е и техният треньор Николай Матев !!!Един от малкото спортни клубове в града, който си върши работата както трябва!

Анонимен каза...

Ето така трябва да се работи !
Поздравления на състезателите и на техния неуморим треньор !

Анонимен каза...

Браво ама си е глупавичак кой треньор се снима пред стълбичката за награждаване и стига ги зомби защото взеха да ръмжат момичетата абе верно ли че твоя спонсор е с 4 паспорта и е обявен за издирване с гръцко име последно си е идвал как можеш да ги лижеш фесовете това си Николайчо единия тъпото а другия гълвото

Анонимен каза...

Абе, 3-ти, що не идеш да се застреляш ?
Кво значение има кой е спонсор ?
А, ти, като си много умен и отворко - направи нещо за
спорта !
Писна ми от нескопосани коментари на нереализирани откачалки !!!

Анонимен каза...

За спорта в Троян много хора правят много а Николай Матев е само един тъп Борец

Анонимен каза...

Той не е бил борец никога няма акъл за там се мисли в джудото и самбото се бутат и ритат като малоумници

Генислав каза...

Ей много тъп народ коментира ,хора нямате си и понятие от този спорт нито познавате треньора нито работата му.Не коментирайте когато не знаете и когато обиждате даден човек не бъдете анонимници ами си напишете имената.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |