Двата троянски клуба с медали от „Берковски олимпиец”

* Два пъти сребро за Мария Данчева и бронзови медали за Ния Пауникова и Тихомир Иванов (два) от КБ „Амбарица” * Сребро за Константин Василев и бронз за
 Лора Христова от КБС „Аякс”
Биатлон Актуализиран
Отборът на КБ "Амбарица" (Троян)
НОВИЯТ троянски клуб по биатлон „Амбарица” (учреден преди няколко месеца, председател и основен спонсор на клуба е троянският бизнесмен Георги Радковски – бел. Т21) записа първи сериозен успех при първото си официално участие. В състезанието за подрастващи „Берковски олимпиец” в Берковица (23-24 януари) нашите завоюваха пет отличия в индивидуалните бягания – два сребърни медала за Мария Данчева и един бронзов за Ния Пауникова при момичета младша възраст и два бронзови при момчетата младша възраст за Тихомир Иванов; плюс няколко класирания в призовата шестица. В отборното класиране КБ „Амбарица” зае второ място след тима на Сапарева баня.

Отборът на КБС "Аякс" (Троян)
НА СЪСТЕЗАНИЕТО в Берковица отлично се представиха и младите биатлонисти на другия (по-стария и с повече история) троянски клуб – КБС „Аякс”, чийто президент е бизнесменът инж. Минко Топалски. Двама „аяксци” се качиха на почетната стълбичка – сребро за Константин Василев и бронз за Лора Христова, дисквалифицирана по спорни причини през първия състезателен ден, което я лиши от още един медал. От щаба на „Аякс” дадоха висока оценка за участието си в „Берковски олимпиец”, реализирано след само четири дни тренировка на сняг; предстои заминаване на отбора на тренировъчен лагер на Белмекен, където ще се готви за предстоящото Държавно първенство.

Т21

 Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата - гордостта на Троян !!

Анонимен каза...

Май е дошло време "Бизнесменът инж. Минко Топалски и щаба на „Аякс”(по-стария и с повече история) троянски клуб" доста да се замислят. Един отбор на 4 месеца и един на 10 години да завършат състезание с еднакви медали - малко срамно !!! Нещо май не останаха спонсори, пък и това текучество на треньори в "Аякс" ... Успех на децата и от двата отбора и дано занапред имат много медали, независимо къде и кой ги тренира!

Анонимен каза...

Само два ли отбора по биатлон има в Троян ;)

Анонимен каза...

Генадий, нещо информацията ти куца генерално. Първо-медалите на Амбарица НЕ СА 3 а 5, или казано по друго начин медалите за Амбарица от състезанието през двата дни са 5, а на Аякс са 2.Второ - В момента на лагер на Белмекен са Амбарица, а не Аякс. И трето - дисквалификацията на Лора Христова съвсем "не е спорна", а по правилата и заслужена, защото беше доказано, че момичето е бягало половин обиколка по-малко.
Генадий, с такъв вид дезинформация умаловажаваш труда на страшно много хора, което за ситуацията в нашия град е странно и нечестно.

Анонимен каза...

Гена, ако написаното от човека над мен е вярно, не мислиш ли, че дължиш някакво извинение? Има и втори вариант - просто изтрий поста на човека, напиши "Куршума е велик"и проблемът е решен....по троянски. :)

Анонимен каза...

Тая снимка горе на "Амбарица" не на всички техни състезатели, а на участващите в само една от възрастовите групи. Доколкото знам всичките им състезатели в Берковица са били около 15 деца.

troyan21 каза...

До №№4,5: Защо така бе, хора?! Два клуба с прекрасни и талантливи троянски малчугани, а "големите" започнаха да се надскачат, дърлят и хапят?! Не знам, сигурно някой се е подразнил, че в един материал сме събрали представянето на двата клуба на състезанието в Берковица; което, според мен, си е напълно в реда на нещата, няма нищо необичайно, никакъв подтекст. За медалите - информацията ми е от сайта на Община Берковица, организатор на турнира; и няма никакъв проблем да се коригира, ако има неточност (ама не със заяждания от типа "напиши "Куршума е велик", а с подадена коректна информация, едно малко прессъобщение върши работа). За Белмекен - просто нямам думи, защо там да не отидат и двата отбора?!? Накрая: свалям шапка на Георги Радковски, млад мъж с голямо сърце, който успя от нулата да изгради новия клуб по биатлон КБ "Амбарица", с което да даде нови перспективи на този велик спорт тук; свалям шапка и на инж. Минко Топалски, един голям троянец, който от десетилетия работи за каузата на биатлона и благодарение на когото ги има много от досегашните успехи на троянския биатлон.

Анонимен каза...

Точно така, няма нужда от надскачане, още повече, че става дума за троянските деца. Не мисля, че някой е оспорил това, че постиженията са в една статия. Така трябва да бъде. Тук проблемът е, че ако си спечелил пет медала, а напишат, че си само с два, просто идва едно неприятно чувство в устата. ;) Медалите на "Амбарица" са 5! Два бронзови на Ния Пауникова и Тихомир Иванов, сребърен за Мария Данчева. Това през първия ден. Сребърен и бронзов на Мария Данчева и Тихомир Иванов през втория ден. Общо 5 броя. Успех и на двата клуба!

Анонимен каза...

А,пък аз се питам " Защо треньорка по баскетбол Надка Ночева при това троянка тренира биатлонисти,а в баскетболния клуб работят само един човек от Ботевград и един от Червен бряг?" и то как работят ще проличи в края на сезона. Вече втора година не се ходи на финали,а тази година и до зони няма да се стигне.Последният финал беше при троянец не му помня името.

Анонимен каза...

Някой задава ли си най-важния въпрос:
Защо се създаде нов клуб по биатлон?

Предположения?

Анонимен каза...

загубени троянци...вместо да се радвате че двата клуба популяризират и упражняват този прекрасен спорт ,вие търсите под вола теле.....Горния пък търси предположения...

Анонимен каза...

Към 4-ти:Не можеш да четеш ли или да мислиш!В статията пише, че Амбарица имат пет медала.
От когато помня, Куршума все е треньор на Аякс.

Анонимен каза...

13-ти ,това,че се и го представят за треньор не значи ,че е такъв.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, първата снимка не е най-възпитателна, децата си правят шоу и се радват, те са си деца, три се плезят, другите се усмихват приятно, но е можело да сложите друга, на която всички са засмени. Иначе пожелавам успехи на спортистите от двата клуба.

Анонимен каза...

Абе,14-и, на теб снимката ли ти е най-важна ?
Постиженията са основното,драги.

Анонимен каза...

Към номер 14 :
Цялата статия е възпитателна ( снимката - също ),
защото вместо компютри и мързелуване децата са избрали да спортуват.И както се вижда - има и постижения.
"Приятни" снимки си търси някъде другаде!


Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |