Осъдиха жена за системна просия в Троян

* Безработната и неомъжена А. И. Л. просила пари на различни места в града, водела и малолетното си дете; присъдата й - 200 часа безвъзмезден общественополезен труд и задължителни пробационни срещи за срок от година
Крими
ПРЕДИ около два месеца (30 октомври 2015 г.) трети състав на Троянския районен съд, председателстван от районния съдия Петя Гатева, е осъдил нашенката А. И. Л. за системна просия в Троян през 2015 г. Осъдената е българка, с българско гражданство, без образование, неомъжена, безработна, осъждана.

ПРИСЪДАТА е по чл. 329, ал. 2 и чл. 42А от Наказателния кодекс и включва три мерки: 1. Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година – два пъти седмично явяване и подписване при пробационния служител; 2. Задължителни пробационни срещи с пробационен служител за срок от една година; 3. Полагане на 200 часа безвъзмезден общественополезен труд. Присъдата е постигната след споразумение с прокуратурата и пълни самопризнания на подсъдимата.

КАКВО е извършила А. И. Л.? Тя се е признала за виновна за това, че в периода от 27 март до 6 август 2015 г. редовно се е занимавала с просия в Троян, като е водила със себе си и малолетното си дете. На два пъти влиза в жилищната кооперация на ул. „Христо Ботев” 262 и иска пари от живеещата там Б. В. П. В района на Малкия пазар спира гражданката Яна Иванова и също иска пари. Проси пари и пред хранителния магазин на ул. „Христо Ботев” 180.

ПРИПОМНЯМЕ, че споменатият чл. 329, ал. 2 от НК предвижда наказание пробация до 2 години за лице, което „системно се занимава с просия”.

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

Колко са справедливи троянските съд и прокуратура. Най-после хванаха и осъдиха злосторника, който съсипа Троян с престъпленията си. Ще ми проси за да яде, къде се намира тази престъпничка.
Да беше обрала 1 700 000 лева от общинския бюджет - това да, може, не е наказуемо от славните ни и много справедливи съд и прокуратура.
Да беше откраднала общински имоти за 3-4 милиона - това да, не е наказуемо
Да беше откраднала земята под Панаира в Орешак плюс сградите за някакви си 5-6 милиона - това да, не е наказуемо.
Да беше крала от европроекти със софийски тарикати, за които жителите на общината плащат и ще плащат до 2020 г. над 5 000 000 лева глоби и санкции - и това може и това не е наказуемо.
Но, да просиш за да ядеш в днешния проспериращ европейски Троян - това не може. Това е престъпление.
Да се готвят клошарите. Нашите славни и справедливи законотворци решиха - 1000 лева глоба за ровене в кофа за боклук. Ето ти поредното престъпление в европейски Троян. Ето нова работа за справедливите ни съд и прокуратура.
Ще ми ровят из кофите за боклук за да ядат? Къде се намират тези клошари? Тук е европейски Троян с благочестивите си европейски гражданя и драги селяни и селяндури.... и управляващата ги бивша комунистическа номенклатура на БКП и ДКМС.

Славков каза...

Не оправдавам просията, но какво ще кажат "Великите" социални служби? Има доста хора, които малко или много и да искат да направят нещо, всеки ги отритва и те са принудени да пребягват до "нестандартни" мерки за физиологичното им оцеляване. Да не развивам и теорията за отделените средства за бежанците, съпоставени към отделените за самотни майки с деца и възрастните ни родители.

Анонимен каза...

Никнещите като гъби млади троянски антикомунисти и техните ментори и днешни демократи от бившите БКП и ДКМС едва ли знаят за друго едно подобно и много справедливо решение на пловдивския съд преди повече от 15 години.
Само че трябва да го "вържем" с предисторията от дейността на българските съд и прокуратура. Някой помни ли първото съдебно дело срещу ... крадлив банкер? В една бургаска банка, шевчето откраднало 7 000 000 долара /поне толкова казаха че са, а може да са били и повече/. Очевидно не се е отчел където трябва и го погват. Те го погват - той се евроориентира и изчезва от България. Делото все пак приключва и справедливият български съд осъжда /задочно/този банкерски айдук на.... 3 /три/ години УСЛОВНА присъда!!?? Направо са го смазали!
Няколко години по-късно, в Пловдив е осъден един циганин, който е извършил близо 10 обира на обща стойност на откраднатото... 108 лева и няколко стотинки. Повтарям - сто и осем лева, колкото е стойността на откраднатите хляб, картофи и домашни консерви.
Понеже има близо 10 кражби, той е обявен за рецидивист и пловдивският съд го осъжда на .... 21 години /двадесет и една години/ затвор. По-интересното е, че "рецидивиста" категорично е отказал да обжалва "справедливата" присъда с мотива - в затвора поне ще има какво да яде!!??
Разбира се, тогава още не бяхме членове на ЕС. На фона на горното престъпление и присъда - онзи "рецидивист" днес би получил доживотна присъда /само поради отмяна на смъртното наказание/.
Така, че не просете - крадете, ама гледайте да са от стотици хиляди нагоре. За такова нещо присъди в България не се издават. Питайте Акимов и ГЕРБ ако не вярвате.

Анонимен каза...

Ужас троянска прокуратура е открила углавен престъпник.Много велики прокурори има в Троян.Господа прокурори да сте повдигнали обвинение на женицата по чл.329 ал.1 (Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.)Точно и ясно е написано,че жената е в работоспособна възраст и получава нетрудови доходи по неморален начин се лишава от свобода до 2години.Поне в затвора тази женица щеше да има покрив над главата си и осигурена храна за да не проси.НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЕ УСЕЩАТЕ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ГОСПОДА И ДАМИ ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ В ГРАД ТРОЯН.ЖАЛКА КАРТИНКА И НИЕ ЧАКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ.

Анонимен каза...

Другари и другарки жители на град Троян как не ви е срам да ходите по кофите и да просите.Не смятате ли че уронвате престижа на Кмета Дона.Как не ви е срам да просите.Тя Дона знае как да продължи и да увеличи доходите на населението и да нареди на младежите да не бягат от града ни.Ето сега за назидание и за поука на другите жената ще полага 200 часа обществено полезен труд и то гладна защото няма доходи.

Анонимен каза...

Сит на гладен не вярва - Радой Ралин от книжката Люти чушки

Анонимен каза...

Веса дето обикаля денонощно главната улица с двете кучета и проси постоянно кога ще я изработите?! Все не била яла, все не знам какво си, ама говори по GSM-ма...Пари за телефон има, за мамбо няма...ай, сиктир бе, защитниците! Пък то да е само тя, ядва се. В града не е чак такава безработица и да вземе да се хване на работа, ама от просия тя днес изкарва надник, де горе пишещите не са изкарвали за един ден никога през живота си...

Анонимен каза...

Повече от пълна скръб!

Анонимен каза...

Преди време един дънгалак с БМВ-то на богат тате- отнесе количка с бебе на тротоара. Какво го осъдиха този. Колко часа безвъзмезден труд да мете улиците на Троян ? Не, нищо не го осъдиха, а даже самодоволната му мутра гордо се появи на билдборд, защото бил шампион по каране на колело ... Егати държавата ...!

Анонимен каза...

Просията се наказва от Наказателния кодекс, който е приет от Народното събрание!!! А сега разсъждавайте върху това!

Анонимен каза...

До 9-ти: Дънгалака го осъдиха освен на пробация и да плати солидно обезщетение.

Unknown каза...

Товар е за смях и присмех!!

Unknown каза...

Товар е за смях и присмех!!

АНТОНИЯ ГАНОВСКА каза...

Едни просят от нужда,други от мързел .. Не бързайте да съдите,за да не попаднете от другата страна на монетата ! А и не мисля,че с коментарите си тук ще решите проблемите

АНТОНИЯ ГАНОВСКА каза...

Едни просят от нужда,други от мързел .. Не бързайте да съдите,за да не попаднете от другата страна на монетата ! А и не мисля,че с коментарите си тук ще решите проблемите

Анонимен каза...

Освен, че проси Александровската циганка гледа и как да ви окраде. Така, че не я съжалявайте!

Анонимен каза...

А оня дънгалак и неговите приятелчета надраскаха целия град със спрейове.

Анонимен каза...

16-ти, не съжаляваме циганката, а съжаляваме тази жалка държава, в която 26 години правят реформи на т.нар. съдебна власт и която единствена откакто сме членове на ЕС е под мониторинг и на която изобщо не и пука. Съжаляваме и такива като теб, които никога няма да разберат за какво иде реч и четат, ама не разбират прочетеното. Съжаляваме всички ограбени и окрадени българи, за което т.нар. съдебна власт не откри и не наказа нито един виновник и крупен бандит през тези 26 години. Съжаляваме и малината честните и достойни съдии и прокурори, които са заложници на тази съдебна власт като част от българската мафия, която е окупирала и продължава да изсмуква и съсипва това, което е останало от България. Съжаляваме и всички онези идеалисти и наивници, които преди 26 години си бяха въобразили, че в България може да има демокрация и правов ред и че е възможно да се отървем от кадрите на бившата комунистическа номенклатура, която днес отново ни е яхнала и държи цялата власт, от което резултатите са налице. Съжаляваме и бъдните поколения, които ще изплащат заемите на днешната Мафия /примерно случая КТБ/, където дори представители от същата тази съдебна власт имат пряко участие.

Анонимен каза...

Неграмотността в служба на правителството!!!
18-ти, много си логичен, но кой да разбере!?

Анонимен каза...

При такава активна защитя на ровещите и просещи орки по гюмовете, спокойно може да туряте фесовете, а на жените си бурките...

мариа василева каза...

как коментирате без да сте били в сьдебната зала мн е некомпетентно нима не знаете за гастролиращите просяци

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |