Любен Петров в Троян и Ловеч: „Тук сме да чуем гласа на бизнеса”

* „Това е моментът, когато българската икономика трябва да заработи на по-високи обороти“, каза още зам.-министърът * ВИП гостът посети мебелните фирми „Рико Стил” и „Никром тръбна мебел”
Визита
Срещата на зам.-министър Любен Петров и съветникът в МИ Владимир Каролев в Ловеч, 11 януари
„ИСКАМЕ Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) 2014-2020  да стигне до българския бизнес не просто като усвояване на средства, а като фактор за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес”. Това заяви на днешната си среща в Ловеч (11 януари) с кмета на областния град Корнелия Маринова, представители на областното и общинското ръководство и на бизнеса зам.-министърът на икономиката Любен Петров, който бе придружаван от съветникът в министерството Владимир Каролев.

Г-Н ПЕТРОВ подчерта, че 24 проекта на обща стойност 26 млн. лв. са реализирани от фирми в Ловешка област по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” (ОПРКБИ) в предишния програмен период 2007-2014 г. Като най-голям бил броят на проектите за технологична модернизация на предприятията – 15 проекта. „През новия програмен период по първата процедура на ОПИК за подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия до момента са сключени 14 договора”, допълни зам.-шефът на Министерството на икономиката (МИ).

„ТУК СМЕ да чуем гласа на бизнеса, за да може своевременно да се изчистват тромавите процедури, които пречат на българския бизнес. Това е моментът, когато българската икономика трябва да заработи на по-високи обороти“, каза още зам.-министър Петров и призова бизнесът в областта да бъде още по-активен. Той добави също, че развитието на Северозападния регион е приоритет за МИ и затова по ОПИК се дават преференции за фирмите от този регион. ВИП гостите имаха среща и с областния управител на Ловеч Ирина Митева и нейния екип, като и тук основната тема бе икономическото състояние на областта и региона; коментирана бе и възможността за синхрон между бизнеса и образованието.

Любен Петров (вляво) разгледа производството в "Рико Стил" ООД, Троян, 11 януари 2016 г.
ПРЕДИ СРЕЩАТА в Ловеч Любен Петров и Владимир Каролев посетиха най-голямата мебелна фирма в Троян и износител №1 в бранша у нас за 2015 г. „Рико Стил” ООД. Двамата разгледаха производството, придружени от собственика и управител на фирмата Христо Йовчевски. Посещението тук не бе случайно, тъй като „Рико Стил” ООД има спечелен проект по ОПИК за оборудване на новото производство на предприятието на стойност 1,15 млн. Зам.-министърът посети и друг голям мебелопроизводител в областта – ловешката фирма „Никром тръбна мебел” ЕООД.

Т21, по пресинформация на Министерство на икономиката

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Владо Мотиката посъветва ли ни как да усвояваме евро-помощите за храна на населението след тези големи успехи от реализирането на евро-проектите?
А на работещите в тези евро-конкурентноспособни заводи ще раздават ли евро-помощи за да могат поне да се изхранват?
А кадрите на образователната система за нуждите на тези евро-конкурентноспособни предприятия - ще бъдат ли обучавани как по-малко да се хранят, че да не източват допълнителни евро-помощи за храна?
Нали не си представяте, че някой като /анти/социалният министър Калфин ще дойде да "чуе гласът" на работещите в тези евро-конкурентноспособни предприятия? Независимо дали някоя друга Мотика или Кирка го придружава?
Нали не си представяте, че някой троянски или ловешки журналист ще попита Величието или придружаващата го Мотика за "Политиката по доходите", която преговорна глава комунистическата снахичка другарката Пръмова-Кунева подписа преди 10-на години?
Важното е икономическите роби да са щастливи. А те са много щастливи и винаги се отчитат на робовладелците си по време на т.нар. избори.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |