Троянската елха грейна

* Светлините запалиха градоначалникът Донка Михайлова и 10-класникът Красимир Райковски *”Нека в дните преди Коледа да не забравяме колко добри можем да бъдем”,
 се чу в кметското поздравление
Преди Коледа
Церемонията приключи с огнения поздрав "Весела Коледа"
НА 4 ДЕКЕМВРИ, точно в 18:00 ч., грейна голямата 11-метрова троянска Коледна елха. Запалиха я, както си е по традиция от години, кметът Донка Михайлова заедно с един най-изявен троянски ученик, този път 10-класникът от СОУ „Васил Левски” Красимир Райковски, победител в националната олимпиада по география и икономика.

„ЩЕ ЗАПАЛИМ светлините на най-истинската елха – нашата троянска Коледна елха. Заедно с това, надявам се, в сърцата на всички наши съграждани да се зароди повече обич, повече топлота и доброта. Нека в дните преди Коледа да не забравяме колко добри можем да бъдем”, обърна се към дошлите за коледната „промоция” стотици троянци г-жа Михайлова. Тя насочи вниманието и към благотворителната инициатива за набиране на средства в Общинския солидарен фонд за лечение, който през последните две години е помогнал за лечението на 21 наши съграждани; за включване в дарителската кампания на място имаше и специална кутия, в която всеки можеше да пусне своите левчета (погледнахме в края, кутията не бе пълна, но не бе и празна – бел. Т21). 

ЕЛХАТА грейна под бурните аплодисменти на всички присъстващи. Но шоуто не свърши дотук – последва огненият спектакъл на прочутата трупа „Дивинитас”, приключил с изписването с големи огнени букви на пожеланието „Весела Коледа”. А накрая бе най-хубавото за малчуганите – с торба лакомства на троянския площад пристигна самият Дядо Коледа; добрият старец обясни, че има и подаръци, но тях ще ги раздаде както си му е редът по Коледа. „Тръгнах от Финландия, минах през Русия, Германия…, Италия, за да дойда в България”, поясни Дядо Коледа и не пропусна да похвали своя еленски впряг, начело с водача Рудолф.

Троянската Коледна елха вече грее, снимка Стоян Боронсузов, 15 г.
Т21

Още по темата:

9 коментара:

Балю Милков каза...

Добре де, може ли такова нещо ...! Другарят Ленин ще се преобърне в гроба, пардон - в мавзолея ...Член на Политбюро на БКП да говори за Коледа и други попски бръщолевения. Да се зародяла в сърцата топлота ! Къде отива диктатурата на пролетариата. Другарят Ленин е казал: "Убивайте, убивайте ! Никаква милост ! " Друг един социалист - другарят Хитлер претвори апела му в дела. Другарят Сталин пък надмина другаря Хитлер. А тук висш партиен фунционер ще ми говори за топлота, сърдечност, благотворителност ...Буржоазни бълвочи !

Анонимен каза...

Елхата грейна, но децата бяха разочаровани и плачещи, родителите също. Как да обясниш на малко дете, което вярва в Дядо Коледа защо няма бисквитка за него?! След като общината не може да купи бисквитка за всяко дете по-добре добрият Дядо Коледа да не носи нищо. Да не говорим, че малките бяха смачкани от големите деца. Никаква организация.

Анонимен каза...

Каква организация искате, да не би да трябва полицаи с пищови да разгонват големите деца? Възпитавайте си децата да не се бутат като цигани за една бисквита!

Анонимен каза...

Как на нищо не се радвате!? Все нещо не е наред...ами как ще обясните на децата си, че Дядо Коледа влиза през комина на Коледа, а те са го видяли до тогава поне още 2 пъти, я в яслата или градината, я на някое организирано детско парти...самите Вие сте мрънкащи...Какви очаквате да са децата?

Анонимен каза...

Ибaси кичa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Малко накриво е украсена таз елха ...

Анонимен каза...

Малко накриво е украсена таз елха ...

Анонимен каза...

А защо няма червено знаме със сърп и чук на общината, та да се знае, че освен Северна Корея и Куба, и Троян се управлява от комунисти ?

Анонимен каза...

Тази елха е като кулата в пиза

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |