Благотворителният бал на „българките”

* Равносметката – събрани над 7000 лв., най-щедри бяха д-р Аврам Аврамов от Чикаго и Марин Радевски * С част от сумата ще се подпомогнат четирима студенти сираци
Кауза
Председателката на "Българка - Троян" Цветомира Гечева
НА 26 НОЕМВРИ в ресторанта на хотел „Троян Плаза“ се проведе благотворителен бал на  сдружение „Българка – Троян“. Датата не бе избрана случайно, а кореспондираше с дейността на сдружението -  Свети преподобни Стилиян, наричан още Детепазител, се приема за закрилник на бебетата и малките деца. Сдружението вече 17 години подпомага деца в неравностойно положение. Организира различни събития и празници, на които дава възможност за изява на талантите на учениците от града ни.

НА КОКТЕЙЛА присъстваха много приятели на организацията – кметът на Троян Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, общински съветници. За чудесното настроение допринесоха изпълненията на музикалната звезда Христо Младенов и Божидара Симеонова – и двамата носители на много награди от национални и международни конкурси. Кристина Владовска, възпитаничка на НГПИ „Проф. Венко Колев”, пък демонстрира своя талант и умение да рисува със спрей. Много веселие донесоха игрите и томболата. А за успеха на търга на картини най-голяма бе заслугата на господата Пламен Андреев, Марин Петров и Лалю Драголов.

С ГОРДОСТ споделяме, че от кувертите, даренията, томболата и търга на бала бяха събрани 4925 лв. Отделно получихме сериозно дарение от чужбина - 2000 лв. от д-р Аврам Аврамов*, приятел, лекар в САЩ, и още 500 лв. от големия троянски дарител Марин Радевски. Трябва да споменем и всички, които помогнаха с продукти за празничната вечеря - Спас Шипковенски („Шипковенски” ЕООД), Иван Зюмбюлски („Зюмбюлски” ЕООД), Минко Чолаков („Чолаков” EТ), Владимир Симеонов („Симеонов“ ЕТ), доц. Диян Георгиев (ИПЖЗ), Христо Ковачев (Виенска сладкарница „Славея“), Гинка Йосифова („Йосифова” ЕТ).

ЧАСТ ОТ СУМАТА съвсем скоро ще се използва за подпомагане на деца сираци или полусираци - четири деца, студенти първа година; и за коледни пакети за малките ученици (1.-4. клас) от троянските училища. Благодарим на всички, съпричастни с нашата кауза! Желаем весели празници, много щастливи мигове и предстоящи успехи!

Диана Янкова, сдружение „Българка – Троян”

* Бел. ред. Д-р Аврам Аврамов живее в Чикаго и е анестезиолог в голяма чикагска болница. Има дългогодишни професионални контакти с директорката на Белодробната болница в Троян д-р Цветомила Дудевска и от нея научил за благотворителното събитие на троянските „българки”. „Д-р Аврамов е наш консултант от години. Говорихме си за друго, случайно му споменах за дарителската инициатива на „Българка – Троян” и той веднага предложи да се включи. Преведе парите чрез свой роднина в България. Д-р Аврамов е един от големите дарители за българската църква в Чикаго”, сподели пред Т21 д-р Дудевска.

Начало

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Няма " Ферари" - няма коментари !























Анонимен каза...

Какви коментари да направим като не сме от богоизбраните. Това е някакво затворено общество и се показва по този начин.Да сте видяли някъде обръщение към гражданството, а кои са поканените ВИП, платежоспособни, защо да не им спретнат едно тържество.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |