Биатлонистът Владо Илиев - спортист №1 на Троян за 2015 г.

* Погласници на шампиона са миналогодишният първи Станимир Беломъжев (ски ориентиране) и състезателката  по джудо и самбо Изабела Христова * Треньор на годината е Николай Матев (джудо и самбо), отборен №1 в колективните спортове - 
мъжкият ни баскетболен тим
Отличници
Спортист №1 на Троян за 2015 г. Владимир Илиев, световен шампион по летен биатлон
БИАТЛОНИСТЪТ Владимир Илиев бе определен за Спортист на годината (2015 г.) на Троян в анкетата, организирана от Община Троян. В допитването участваха представители (треньори и председатели) на всички троянски клубове и на местните медии. Номинирани бяха общо 10 спортисти със сериозни постижения през 2015 г. и всеки от гласуващите трябваше да ги подреди според предпочитанията си, като съответното място носеше определен брой точки; накрая резултатите бяха сумирани и бе определен шампионът на шампионите. На второ място остана миналогодишният победител – звездата на световното ски ориентиране Станимир Беломъжев, а на трето място е състезателката по джудо и самбо Изабела Христова, която през годината извоюва бронзови медали на Световното и Европейското първенство по самбо за девойки, спечели републиканската титла и трето място по джудо на Балканското първенство. В челната десетка бяха и състезателите по мотоциклетизъм Майкъл Иванов и Красимир Михайлов, колоездачът Михаил Михайлов, баскетболистът Ради Кочев, каратистът Павлин Дишев, състезателката по джудо и самбо Десислава Цонева.

Отборният №1 за 2015 г. - мъжкият тим на БК "Чавдар"
Треньор №1 за 2015 г. Николай Матев с двама свои шампиони
Отборният №1 в индивидуалните спортове - КК "Хемус 1896"
ЗА „Треньор на годината” бе избран Николай Матев от СК по джудо и самбо „Чавдар”, наставник на световните медалистки Изабела Христова и Деси Цонева. „Отбор на годината” при колективните спортове очаквано стана мъжкият тим на БК „Чавдар”, който спечели бронзовите медали в „А” РБГ; в подкатегорията за млади дарования №1 е футболният отбор при юношите старша възраст на ФК „Чавдар”. „Отбор на годината” в индивидуалните спортове е колоездачният КК „Хемус”, спечелил кошница медали от различни състезания у нас и в чужбина. За „Младо дарование” (до 16 години) бе определен състезателят по джудо и самбо Добромир Калистерски, спечелил два бронзови медала на Европейската купа по джудо и злато на републиканското първенство, негови подгласници са златната медалистка от шампионата на Югоизточна Европа Вяра Данчева (ориентиране) и Анна-Мария Манушева (джудо и самбо).

ВЛАДИМИР ИЛИЕВ - спортистът №1 на Троян за  2015 г., имаше запомнящи се успехи през изминалия сезон. Той се затвърди като лидер на националния отбор, записвайки 6-то място в преследването и 8-мо място в спринта на Световното първенство във Финландия, спечели бронз на Европейското първенство в Естония, имаше много силни класирания за Световната купа. Венец на успехите му през 2015 г. бе световната титла в спринта на 10 км на Световното първенство по летен биатлон в Румъния. И от нас – честито!

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

блоу каза...

колоезденето не е индивидуален спорт!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |