Донка бие здраво, Шишков наполовина, ще има балотаж

* Голямата новина е – категорична победа на досегашния кмет и кандидат за втори мандат Донка Михайлова с 48,5%, вторият на балотажа е инж. Димитър Шишков с 22,5 % * В Общински съвет – паритет на силите и плаващи мнозинства, вижте имената на
 новите общински съветници
Местни избори 2015 Резултати Актуализиран
Донка Михайлова
ЯВНО броенето на бюлетините на Местни избори 2015 се оказа сложна работа – дали заради съвпадането с референдума или заради нещо друго, не е ясно. В сайта на ОИК – Троян до 9:00 ч. в понеделник, 26 октомври, имаше резултати при преброени само 46,2% от бюлетините, което ориентираше, без да дава сигурност. Едва в късния следобед излязоха и окончателните резултати при разгледани и отчетени 100% от бюлетините.

ГОЛЯМАТА НОВИНА е – категорична победа на досегашния кмет и кандидат за втори мандат Донка Михайлова (БСП). Тя печели над 48,5% от вота (7196 гласа) и мъничко не й достига за победа на първи тур. Иначе казано – ще има балотаж, като другият участник в него е инж. Димитър Шишков (ГЕРБ) с 22,5% (3239 гласа). Трети с 14,7% (2181 гласа) е адв. Венелин Ангелов („Избор за Троян), който отпада от кметската надпревара.

Донка Михайлова гласува в секция 17 в НУ "Св. св. Кирил и Методий"
Инж. Димитър Шишков гласува в секция 15 в НУ "Св. св. Кирил и Методий"

ПРИ ЛИСТИТЕ за съветници нещата са по-различни – тук има паритет между БСП с 28,91% (3756 гласа) и ГЕРБ с 28,89% (3753 гласа), следва „Избор за Троян” с 15,1% (1966 гласа), ДПС с 4,6,% (757 гласа), ВМРО с 3,5% (557 гласа). Вече е ясно и разпределението на 29-те мандата в новия Общински съвет - по 10 съветници ще имат БСП и ГЕРб, 5-ма са от „Избор за Троян” и по двама от ДПС и ВМРО (виж по-долу пълния списък на местните ни избраници). С други думи - никоя политическа сила няма да има явен превес и мнозинствата в новия троянски местен парламент ще са плаващи.

ПЪРВИ ИЗВОДИ. Изводите ще правим по-късно, а окончателните ще са чак след седмица (след балотажа), но едно нещо няма как да не се спомене – троянци до голяма степен гласуваха мажоритарно на кметските избори и подкрепиха за втори пореден мандат успешния си градоначалник. Мажоритарността се доказва и от факта, че вотът за БСП (за съветници) е почти двойно по-слаб отколкото вотът за кандидата на партията Донка Михайлова. Друг важен момент - сработи преференциалният механизъм при избора за съветници, което доведе до любопитни "изстрелвания" на кандидати от по-задните редици към избираемите места и не особено приятни изненади за партийните ръководства. Трето - активността на Местни избори 2015 бе малко по-висока с тази на местните избори отпреди четири години – сега гласуваха около 56,0% от вписаните в изборния списък общо 28 440 гласоподаватели (при 54,1% през 2011 г.); като тук боде очите далеч по ниската активност на троянските гласоподаватели в провеждащия се паралелно Национален референдум за електронното гласуване - около 49,33% от общо 29 381 гласоподаватели по списък (подобно бе положението и в България като цяло, а защо се получи така, е отделен въпрос).

Т21 

Новоизбраните общински съветници в община Троян:

1. Донка Михайлова
2. д-р Валя Александрова
3. д-р Петьо Маринов
4. инж. Владимир Хаджийски
5. инж. Васил Гадевски
6. Камен Спасовски
7. Марин Минков
8. Росен Веселинов
9. Розалина Русенова
10. инж. Станислав Съев

11. Даниел Сираков
12. Калинка Калинска

13. Захари Велев
14. Айнур Кехайова

15. адв. Венелин Ангелов
16. инж. Ангел Балев
17. Димитър Пиронков
18. Веселин Илиев
19. инж. Иванка Църова

20. инж. Димитър Шишков
21. инж. Марин Радевски
22. Бисер Методиев
23. инж. Иван Миховски
24. Румен Райков
25. Минко Акимов
26. Недка Топалова
27. инж. Петко Пенков
28. Илиян Тодоров
29. Иванка Цекова

Резултати за кмет на община Троян при обработени в ОИК 100.00% протоколи от секционните избирателни комисии (СИК)

Кандидат / Партия, Коалиция, ИК
Разпределение
1
Марин Маринов Вачевски
Политическа партия Движение Напред България
1.97%
3
Донка Иванова Михайлова
БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
48.51%
4
Марин Тодоров Вутов
"ДЕМОКРАТИЧНО БЪДЕЩЕ"
1.38%
5
Митко Цочев Нанковски
НОВА АЛТЕРНАТИВА
0.54%
7
Даниел Кънчев Сираков
ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ
3.54%
10
Захари Хариев Велев
Движение за права и свободи-ДПС
4.58%
11
Венелин Маринов Ангелов
ИЗБОР ЗА ТРОЯН – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, партия НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СТАБИЛНОСТ И ВЪЗХОД, партия ВЪЗРАЖДАНЕ
14.74%
12
Димитър Власков Шишков
ПП ГЕРБ
22.50%
15
Станислав Иванов Стефанов
НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ (НФСБ)
1.15%
17
Лидия Маринова Кирилова
ПП АТАКА
1.08%
 
 Начало

132 коментара:

Анонимен каза...

Троян - бастион на комунизма!

Анонимен каза...

Отново ще трябва да гледаме този лицемер Дона.Едно приказва друго върши и само се хили колко сме глупави.

Анонимен каза...

Доооонка Донкааааа юююю баааар аалеес,
Дочке моме убаво, разчитах да ма не разкарваш таз неделя,
ма кат е дошло ша дойда да та подпра, пък ти си помисли дали
да не дойдеш при нас в Г..Б, ний подбираме само най-добрите,
с изключение на няколко боклука де;)

Анонимен каза...

Вас червеното знаме уби ви! Открай време Троян го играе опозиция на действащата власт без да получи някакви дивиденти, не знам може би ей така на инат.

Анонимен каза...

Тъп народ ! Четете бе хора вижте какви каши е забъркала Донка как може на втория тур много хора няма да гласуват,но тя ще си плати за всичко направено!

Анонимен каза...

Вият от мъка тъмните сили.Браво Михайлова!!

Анонимен каза...

Най-добрия КМЕТ НА ТРОЯН от 10 ноември насам!!!!!!

Анонимен каза...

Ами като някои хора не си го на биха в коравите кратуни , че Троян няма нужда от цирк - да си го отнасят !!!

Анонимен каза...

Представете си колко не струват тези от Герб, за да е толкова убедителна разликата. Гласувайте за Герб, защото с комунистите ще е доста по-зле.

Анонимен каза...

Вашия умствено, духовно и физически импотентен и прост кандидат от ГЕРБ си го приберете вече, неставаааааааааааааа!

Анонимен каза...

Да помогнем на Доца да хване пътя за Ловеч

Анонимен каза...

Какво намирате в Дона? Какво направи толкова за Троян? Замаза Ви очите предизборно с някоя градинка и толкова. След 4 години в Троян ще останат само приближените комуняги и циганите от Червянска лъка.

Анонимен каза...

Събудете се бе хора вижте всички развиващи се градове управлението е Герб. Троян се превърна в село и иска Донка да продължи докато го довърши ли.

Анонимен каза...

Болен град!!! Млади хора да гласуват за комунистите означава пълна деградация на същите. Но повечето от тези млади, гласували за комунистите, са с много ниско образование. Много близко са по манталитет до типичните турски избиратели в кърджалийско.

Анонимен каза...

Не ме кефи хич победата на ГЕРБ в страната - новото БКП, начело с новия Живков. По ирония на съдбата в Троян - Донка от БСП ще пребори БКП!

Башът каза...

Никой ли не обърна внимание, че ДПС имат 7%? Циганизира се градчето..
А вие си се делете на стари и нови комунисти през това време

Анонимен каза...

Защитавате ГЕРБ, ама предния ГЕРБ-ски кмет какво направи за града? Не е до партията, а до човека на съответната позиция. Донка Михайлова направи страшно много за града, ако трябва да я сравняваме с предишните управници. И недейте да бъдете коне с капаци, четейки жълти вестници с платени статии. Не познавам лично г-жа Михайлова, но съм очарована от нея!

Анонимен каза...

БСП срещу БКП (герб) бе битката в Троян...

Анонимен каза...

16- ти Да има, ама Захари Велев е много по-мъж от вашия Шишков. Срам за него да използва гнусни средства за кампанията си. Извода: толкоз може, това му е природата ! Не щем такива помиари като него!

Анонимен каза...

Поздравления за Михайлова! Сега важното е на втория тур именно тя да спечели! Надявам се, че адв. Ангелов ще призове гласоподавателите си да подкрепят Михайлова. Ясно е, че тя е по-добрия кандидат от Шишков! Успех!!!

Анонимен каза...

Иванчо масльонката депутат тежко и горко на тази държава

Анонимен каза...

Брaвоо нa Донкaaa

Анонимен каза...

Браво

Анонимен каза...

Трябва да признаем, че ГЕРБ проведоха най-скъпата и в същото време най-тъпа предизборна кампания. Резултатите, които получиха, надвишават интелектуалния потенциал на хората им, отговорни за тази кампания, което пък показва, че и ние, избирателите, сме доста тъпи.

Анонимен каза...

Който и да е от тези главорези стане кмет- все тая.Троян ще продължи да бъде затихващо провинциално градче с ниско заплащане и липса на всякакъв живот.Досега само наличието на туристически ресурс,държи Троян на изкуствено дишане.Лоши пътища,ниско заплащане,липса на културен живот,очевидно оциганяване.Никой от мераклиите за власт не може да се справи с това.А те нямат и такава цел разбира се.

Анонимен каза...

Аз съм един от тези, който гласува за г-н Ангелов ,защото неискам БСП и ДПС да ме управляват. Нека (ако има балотаж) изберем по-малкото зло

Анонимен каза...

Г-н Маринов, моля не пишете Донка, а г-жа Донка Михайлова, също и Шишков-г-н Шишков. Така ще си помислим, че е имало бой в училище.

Unknown каза...

Ако Корнелия стане кмет на Ловеч дали Иван Миховски отива депутат? Нека каже някой просветен.

Анонимен каза...

Съгласен съм с 25-ти, но и туристическия ресурс е минимален, а иначе липса и на спорт и нормални условия за практикуването му, липса на читави заведения, две кафета на кръст, липса на нормални магазини и бензиностанции, през зимата е изолиран от южна БГ, която в момента е в подем, изобщо мъка провинциална и еснафска!

Анонимен каза...

29ти дрънкаш пълни глупости!!!!!!!!!!!

troyan21 каза...

До г-н Цочев (№28): Точно така е, ако Корнелия Маринова спечели кметския балотаж в Ловеч, троянецът Иван Миховски, който бе след нея в кадидат-депутатската листа в 11-ти Ловешки МИР на парламентарните избори, но бе изместен от преференциалния вот на Антон Долапчиев, влиза в парламента. В Ловеч резултатите от първия тур на местните избори са "на кантар" и на балотаж отиват Маринова (ГЕРБ) и Казанджиев (БСП).

Unknown каза...

Благодаря, г-н Маринов!

Анонимен каза...

30-ти, за кое по-точно излъгах? Колко игрища с изкуствена настилка и осветление има, откога един физкултурен салон стана зала, колко тенис-корта и зали за тенис на маса има, в какво състояние е стадиона, а парк Капинчо? Къде са веригите магазини и бензиностанции, последно мярнах някакъв Лукойл, възможно най-скапаните от всичко останали.

Анонимен каза...

Уважаеми другари от ГЕРБ - Троян, Вашият PR не заслужава и една стотинка да му платите. По-тъпа и клеветническа кампания през годините не съм виждал!

Анонимен каза...

Видяхте ли цветната бюлетина , която си е измайсторил Минко Акимов и с която агитира да го подкрепят преференциално?! Уникална наглост!

Анонимен каза...

35-и, Че тя ако не е тази Държавна хранилка, то Шишков и Акимов до сега да са умрели от глад каквито са безмозъчни. За това пък наглост не им липсва.

Галина каза...

Нищо лично против г-жа Михайлова - явно има лидерски качества и подход; нито съм крайно изявен привърженик на г-н Шишков (съвсем не претендирам за достатъчно добри политически познания). Въпросът е в това, че принципите, които партията на г-жа Михайлова изповядва, според хода на човешката история, не са довели до кой знае какъв напредък, освен че набиват в главите на хората, колко хубаво е да сме равни и всеки да получава по равно. Хайде всеки, сега, да се огледа наоколо и да прецени колко реално би било това. Първобитните общества са се развили под някаква форма на комуни, и от тогава насам се появили всякакви разновидности на думички, завършващи на -изъм, които създават нереална представа за възможността, един човек да има стойностен живот. Коя добре развита държава в света държи, да бъде управлявана от един или няколко на брой болни мозъка, които да вземат решения вместо хората. Напротив: човек, който иска да постигне резултати, да бъде добре финансово и да живее пълноценно, взима най-доброто от възможностите, които му предоставя развитото човешко общество. Защо българинът не намира път, по който да излезе от калта, колко време ще е в преход и защо не можем, да се поучим от грешките на историята и да следваме добрите примери, там където е доказано, че дават резултати? Може да ви разочаровам, но не 25, ами и 50 години ще минат, че може и повече, преди да се научим, да печелим пари чрез труд и да решаваме проблеми чрез интелигентен разговор, а не чрез война и забиване на нож в гърба. Не желая да живея на място, където хората са безкрайно уморени и изнемощели физически и духовно, заради това, че не им е било позволено, да се развиват. Затова Троян е "празен". По-умните от мен отдавна са напуснали града, защото търсят бързо решение на своите проблеми в чужбина. Аз упорито стоя и си мисля, че бъдещето не е толкова черно за нашия град. Българинът, в това число и троянецът, е един озверен, измачкан от живота човечец; няма как всички да сме равни, това е ясно, един е по-висок, друг по-нисък, трети пее по-вярно, четвърти може да да брои до хиляда, пети... не може. Ако някой случайно се издигне малко повече, веднага почват, да му завиждат и да цъкат, "защо той, а пък не аз"; ами, защото така. Най-голямото постижение в живота на българина е да направи едно дете, да спи поне с още 3 жени, освен с жена си, да свари един казан с ракия, за да има за какво да се хвали цяла година; просто защото повечето хора са отъпкани прекалено дълго време и не им се занимава да се развиват. И на запад, и в северните страни, хората пият и пеят, и жените и мъжете правят семейства и се развеждат, но го правят интелигентно, с усмивка, пият и пеят защото са доволни от живота, правят деца, за да им предадат най-доброто от себе си; българинът пие и пее от мъка, прави деца за да се разпише, за кеф, или за да има кого да бие и да напсува, аа, и за да има на кого да се облегне и да каже "Еее, едно време как беше....." Да, ама ако не го имаше това време, сега нямаше да сме в това положение.
Едно голямо "браво" на изключенията, надявам се да са повече;
Даже не искам и да знам, как се казва новия кмет, министър или президент или поне не искам, да чувам името му често. Нека, да си върши съвестно работата, както ще направя аз след малко, и ако не може да помогне на хората, поне да не им пречи и да не ги залъгва с първобитни, остарели и нереални представи за развито общество.

Анонимен каза...

Никога не съм комунигал и атакясвал,ама за Цв.Цв.,Д.Ш ,инж.М.Р.и Петковци и герберски миризлаци няма как да гласувам! А и се чудя какво ги правят тези в калинел че идваха с насрани гащи да гласуват?

Анонимен каза...

Галке,е и? Нещо по същество ще казваш ли, или само кляфане с елементи на размисли?

Анонимен каза...

ГЕРБ продължават да усъвършенстват тъпия си пиар, като например тая "Галина" :)))

Анонимен каза...

Когато народът е прост няма нужда да питаме що е бедна държавата!

Анонимен каза...

Майтап, не се падат и по хиляда жители на един общински съветник, голямо и безсмислено хрантутене!

Галка каза...

Ееемии, до толкова ми стига умствения потенциал; колко повече по същество да кажа; то явно всичко вече е казано и ясно.
Добре, че има такива форуми, където хората да си изкляфат кляфането, вместо да станат и да пребият някой политик, за да им олекне.
Благодаря все пак за думите "елементи на размисъл" - възгордях се, значи все пак тече някаква мисъл при мене от време на време...

"Галина" каза...

Пиарът беше неумишлен, признавам си, евтин и доста тъп. Ако се бях сетила навреме, преди да го напиша, трябваше да поискам повече. Държавата ни е евтина, жените също, съответно и пиара.
Нямах си работа и аз, та реших и аз да се изкажа; възползвам се от -ацията, току виж скоро време не ми се отдате тази възможност...

Анонимен каза...

Единствено в Лъгът гласовете на Донка и Шишков са 50на 50, като се замислих, минаваш Кокоши дол и си в Калинел! Ха сега де, гатанка

Анонимен каза...

Галинке ето тук си ударила в десятката Шишков -"Най-голямото постижение в живота на българина е да направи едно дете, да спи поне с още 3 жени, освен с жена си.....", и той си мисли, че това е достатъчно да стане пък защо не и КМЕТ.

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Михайлова! Дано другата неделя "отвеете" г-н Шишков!

Анонимен каза...

Видях я 35-ти. Бюлетина в умален вид,като "пищов" за преписване на избори и с „ код-парола" 12-10 . Раздал я на всички бавноразвиващи /като него/ ловци - тоз трапчански дирник..

Анонимен каза...

Прешъс?

Анонимен каза...

Да живее преференцията, за живее корпоративния вот. После от герб да не се чудят защо губят. Те просто ни се подиграват като слагат Радевски 15-ти и Акимов 10-ти, а те инструктирали работниците та чак им дали и пищови! Как ще изберем тази марионетка Шишков, тези двамата да му казват какво да прави.

Анонимен каза...

троянци събудете се ако не искате града да затъва повече помислете какво направиха за града ГЕРБ тяхните интереси са свързани единствено с един човек всеки знае кой е той и докато той се мисли за феодал на града тука няма да има нито голяма верига магазин и нито един нов работодател ако те спечелят ТРОЯН ще загине завинаги

Анонимен каза...

Донка Михайлова 48,5%,
инж. Димитър Шишков 22,5 %
Коментара е излишен ,като се има в предвид,че за шишката поне 15% са гласували под натиск и насила ,просно разгрома е уникален.

Анонимен каза...

Коалиция "Избор за Троян"
Адв. Венелин Ангелов ще спечели кметските избори в Троян още на първи тур

Изключително високи очаквания за нов кмет на следващите избори имат троянци, анкетирани в проучването направено от коалиция „Избор за Троян“ сочат данните на изследването, проведено в периода 14-17 септември 2015г.
Проучено е мнението на 745 пълнолетни троянски граждани, посочват от коалицията. На един от въпросите - има ли нужда градът от нов кмет, 67.5% от анкетираните отговарят утвърдително, 13.5% смятат, че не трябва да има нов градоначалник, а 19 % не могат да преценят. Оценката за работата на досегашния кмет е малко над среден 3.
Анкетираните също така определят като голям проблем инфраструктурата в периферията (35.5%) – докато в централната част на града това е посочено като позитив, то в крайните квартали не е работено. Там също има и проблеми с чистотата, посочват 17%.
"Никакво бъдеще за младите" е проблем, посочен от 44.5% от анкетираните, проблем с ромите – от 9,1%, проблем с водния цикъл на града 23.5%, 15.7% посочват като проблем липсата на голям магазин в град Троян, 7,2% от анкетираните усещат липса на сигурност, коментира резултатите от проучването си коалиция „Избор за Троян“
Според социологическото проучване до балотаж в град Троян няма да се стигне. Кмет ще бъде избран още на първи тур и това ще бъде адв. Венелин Ангелов от коалиция „Избор за Троян“,

Донка Михайлова 48,5%,
инж. Димитър Шишков 22,5 %
адв. Венелин Ангелов 14,7%

Ако и управлението щеше да ви е като проучванено майко мила какво ни очакваше:):)смешници:):)

Анонимен каза...

E ..ти тъпата организацийка на Герб в Троян! Доктор Дудевска изместена от Недка Топалова и Акимов!!!! Г-жата Топалова има акъл, колкото да си пасе кокошките на село, а вторият - не знам дали е нужно да хабим думите за него! Тъъъъъпо племе, алчно и късогледо, града ни загива, а троянци не си мръдват четирибуквието до урните или пък се продават по комшийски - друго обяснение нямам за тия резутати.

Анонимен каза...

ГЕРБ равно на КГБ най-компроматната война, а кой беше Власи Шишко...........

Анонимен каза...

И Лальо Драголов го няма? Ама и Николайчо Тодоров? Мъкааа, Акимов и Ацата прецакаха всички. Недка е Мозъкът на ГЕРБ.

Анонимен каза...

Ангел се оказа по-умен от доста хора. Той прецака и Николай Тодоров, и Милко Станчев. Сега той без партия е съветник, а Станчев с партия няма представителство.Преди време Ангел направи така,че Иванка Църова да е стане председател на СДС, днес той и тя са съветници. На пръв поглед нормално, но всъщност добре изиграно. Венко Ангелов само му беше нужен,за да го изтегли.

Анонимен каза...

Във всяка една нормална държава Акимов и Балев отдавна щяха да са в затвора. Не и в Троян. Тук овчият "народ" си ги иска и гласува преференциално за тези "личности".

Анонимен каза...

Най - корумпирания кадия/съдия/ на времето -като синчето си кютук бей Шишаркооглу.

Анонимен каза...

Ако Недка е мозъкът на ГЕРБ, то това обяснява резултата им, защото тя е толкова проста, че ако мъжът й боядиса портата докато я няма, няма да знае къде да си влезе!

Анонимен каза...

60-ти, спечели ме завинаги,пич,браво!

Анонимен каза...

Язък, много съм кахърна, защото Татяна Шишкова се беше сгласила за кметица и беше тръгнала да си купува нови роклички, а тя каква стана ще трябва пак да си носи служебните стари костюмчета! Тцццццц голям дерт ми е това!

Анонимен каза...

53-ти, ти си смешник, мухльо .. кой искаш да ни управлява г-н Шишков - най-големият капацитет в града или Донка, която се е научила да говори 'красиво' и да увлича, а видяхме, че и на нея им разкриха далаверите...

Анонимен каза...

Голямата новина е,че Енкин най-после не е съветник ,нито кмет

Анонимен каза...

Капацитет в лова и любовниците ли е Шишков, 63-ти?

Анонимен каза...

На Троян, а и на Държавата, са необходими Личности, а не партийни мекерета. Затова е необходимо да се промени начина по който избираме нашите управници.

Анонимен каза...

Какъв капацитет е Шишков, е видно от резултата му - да си кандидат на най-голямата партия, която печели почти навсякъде и да имаш повече от два пъти по-малък резулат от конкурентът ти, в "син" Троян, е добра оценка!

Анонимен каза...

На балотажа за Шишков и компания, ще настъпи каламитет.

Анонимен каза...

68-ми, като не знаеш значението на някоя чужда дума - не я използвай или я провери в гугъл.
Каламитет е облак от големи зелени скакалци. Каламитетът може да тежи десетки тонове и след преминаването му остава напълно опасана територия.

Анонимен каза...

Точно казано 60-ти ! Мислех да отида да пусна гласа си , но ме е срам, че тези двамата -Неда и Акимов фигурират в листата....... и няма да отида. Те ще фигурират само и през следващите години, защото нямат и грам акъл за нещо смислено да кажат или свършат.Жалко, че ГЕРБ заложиха на тези толкова посредствени!!!

бай Димитър каза...

Преференцията си оказа значение. Фактора 12 - 12 е налице. Ха-ха!

Анонимен каза...

каламитет - напаст, наказание, епидемия.

Анонимен каза...

Бай Димитър, какво се смееш, като и факторът 3/3 е на лице? Уви, това е жалкото - гласът на пълните олигофрени, които си го пускат чинно за ГЕРБ или БСП, ама са толкова тъпи, че не знаят къде да посочат номер 3 или номер 12, затова, за по-сигурно, ги посочват и на двете места се брои наравно с гласа на един професор като Донка Михайлова. Ама тя не била професор, както сама каза, но много удобно след първия тур на изборите. Уви, лошото е, че в момента ще се мери кой ще купи повече цигани и какво повече ще им обещае. Преди 8 години Акимов спечели с обещанията към циганите, сега Михайлова обещава да им дава общински жилища. Шишков какво да го обсъждаме - то се видя, че не струва. БСП и ГЕРБ имат по близо 33% в общинския съвет, но самия Шишков и неговите не го подкрепят, след като е с 24%. Вече е ясно, че Михайлова ще е кмет, но определено точно в този състав на общинския съвет няма да ѝ е толкова лесно. Лошото е, че за пореден път ще избираме от по-малкото зло. Независимо от партията му, за която няма добри думи, и Захари Велев, и друг от кандидатите - Венелин Ангелов, бяха хора, които знаят какво да правят, но ние си искаме да ни пробутват марионетки. Никой, ама никой не може да ме убеди, че Михайлова или Шишков реално стават, а не са балончетата, които техните партии рекламират. Единствената причина ГЕРБ да не победят (защото на пълен кантар са при съветниците), е фактът, че предлагат толкова слаб кандидат. Лошото е, че Михайлова ще спечели, защото реалните ѝ опоненти нямат безмозъчната подкрепа на хората, които гласуват 3/3 или 12/12. А това говори зле за Троян.

Анонимен каза...

Те тез калинелки-манганелки са много прости.
Натискат ги да гласуват за ГЕРБ.
Ами ти отиваш и си гласуваш за който искаш - вътре НЯМА камера.
Ама то простият човек е много наивен и можеш всякак да го лъжеш.

Анонимен каза...

Гечо Пора пита :Ами големия Макариев с курбан чорбата , той къде е. Пак само един тюфлек ще е в кюпа нашия Анчо. Пак ли ще разваля всяка снимка курдисал се до кметицата.

Анонимен каза...

E не няма по голяма наглост от ПР-те на Шишков! Продължават с манипулациите си! Казват, че Донка печели с купуване на гласове по 60 лв., математиката е точна наука бе дами ли сте господа ли сте?! Обвинявате в лицето 7176 души! 7176х60=430560! Айде засрамете се, смирете се! Гнусни сте!

Анонимен каза...

Толкова тъпа предизборна кампания, като тази на ГЕРБ, не съм виждал през живота си! "Пари има, акъл не трябва" - това бе девиза и. Най-лошото е, че тези които я ръководиха - Димитър Шишков и Иван Миховски, сега ще ни управляват от Общинския съвет. Ако сте мъже, застанете пред нас и се извинете. Кажете си вие ли измислихте тази кампания или някой ви я наложи. Кой е той? Няма ли да ви дърпа конците и в Съвета?

Анонимен каза...

Смятай щом някакъв измислен сервизаджия,продаващ дефектни части втора употреба, се напиня да командва!

Анонимен каза...

Чета имената на общинските съветници и неволно потръпвам. Потръпвам и ме облива студена пот от тези "най-лични" хора на Троян, от които ще зависи /о, Господи/ живота и бъдещето ни.
Като оставим настрана потенциалните затворници Акимов, Балев и Топалова, виждайки имената на Съев, Църова, Миховски, Пенков и още няколко подобни "умствени гения" и като добавим към тях още няколко световно и махленско неизвестни новоизлюпени общественици и представители на "голямата троянска политика" - мисълта да напусна /и то със спринт/ този окончателно пропаднал град е по-реална от всякога. Дори липсата на един Николай Тодоров, така успешно прее.н от мазното си приятелче Балев, сякаш не се усеща в тази странна "компания", наречена за благозвучност Общински съвет.
Този състав на ОбС Троян е перфектната оценка на този град и общество. Както бе написано в един сайт - "Кретени управляват кретени".
"Долу комунизЪма и демокраДцията. Всички - горе на черешата".

Анонимен каза...

Герб и куците им троянски коне Лесовъда и Монтьора и техният покровител отгоре Ники Априлчанина така се осраха, омазаха и изложиха на тези избори, че дупе да им е яко. Ако се окъкат и на балотажа, което е абсолютно сигурно, Главния ще им набута дебелия барабар с топките.Такава колосална гербаджийска излагация като тази в Троян няма нийде в цяла България, и то заслужена...

Анонимен каза...

Сега на балотажа много хора няма да гласуват ,отвратени са от Дона и Шишков .Наи достоен беше от кандидатите господин Венелин Ангелов ,но много от хората нямаха ориентация .

Анонимен каза...

Така не може да продължава. Гласувах за ГЕРБ, не заради измисленият им кандидат за кмет, а заради стойностните и доказали се хора в кандидатската им листа, като Драголов, Топалски, д-р Дудевска, д-р Нанков, а в крайна сметка какво получихме?!? Отново пробутахте хората, които най не стават и с нищо няма да допренесът за общината ни - Акимов, Топалова, монтьори, музиканти, Петковци и незнам си какви. А този под номер 12 е черешката на тортата. Съжалявам и ме е яд. Поради тази причина на балотажа ще подкрепя Михайлова, защото в тези които изброих, аз не виждам стойност и бъдеще.

Анонимен каза...

12-ти е ромчето от Ливадито

Анонимен каза...

А дали Шишков ще те управлява? ??

Анонимен каза...

84-ти Категорично НЕ, да управлява себе си! Не е дораснал още за управник!

Анонимен каза...

Браво на коментари № 15,16,36 !!!!

Анонимен каза...

Аз се радвам,че в ОС има една интелигентна и представителна кметица, един и единствен доказан политик -Сираков и един и единствен доказан юрист -Ангелов! Успех! Новаците и младоците могат само да се учат от тях!Мама Дуни

Анонимен каза...

ГЕРБ - лош пиар, лоша структура, лош кандидат кмет, най-големите мошеници в листата. Акимов, простакесата Топалова, глуповатия Петко....ето за това Ви е такъв резултата на изборите. Голям провал за ГЕРБ, голям срам. И като дете не са ме били толкова. Ако съм на вас един лев няма да платя на даскаличката за кампанията. Бях от Вас и за Вас, но последните години съм крайно разочарован...и не съм само аз......

Анонимен каза...

И сега тези които са гласували за Донка Михайлова да не си помислят че победата й е в кърпа вързана, да се отпуснат и да пропуснат балотажа?!?! Стягайте се в кръста и в неделя пак пред урните.

Гласувалите за другите кандидат-кметове (без тези за Шишков) да направят правилния избор и също да пуснат бюлетина за нея или ако не им се разправя да си губят деня - просто да си почиват...

А тези които са дали вота си за Шишков да се осъзнаят. Да приемат балотажа като шанс за поправка и след едноседмичен размисъл да разберат че не е редно да се оставят да ги представлява човек който не може да каже 2 приказки като хората. Да се вземат в ръце и също да гласуват за Донка...

Селянина

Анонимен каза...

А да видим сега ще се осмели ли Шишков да излезе на дебат с Донка! Време е да видим кой мъж, кой Пишков!

Анонимен каза...

"Браво на червените бабички и старци". С техните гласове определят бъдещето и на без това малкото останали млади хора. За съжаление червените гласуват не за личност, а по партийна линия, което е жалко. И Донка и Акимов са едни от слабите кметове в историята на Троян. Жалко, че и т.н общински съветници влизат като такива, не да гонят интересите на обществото, а само собствените си интереси. Не случайно Троян е един от градовете, където няма една хранителна верига и цените в Троян. Да ви е честите новата стара придобивка Донка Михайлова за още 4-ри години. С водния цикъл изпра една част от парите, сега ще гледам с какви проекти ще изпере останалите.

Анонимен каза...

Нека не сърдим на никого когато ни стане още по-зле след като ще ни управляват хора като.....Калинка,Камен,Румен,двете Иванки, и другите вече познати бездарници....Минко,Ангел, Неда,Иван и Петко..... оПази ни Боже!

Анонимен каза...

Троян остана в 20 век и никога или след 100 г.ще влезе 21...

Анонимен каза...

Ако изборите имаха и най- малкия шанс да променят нещо, то те незабавно щяха да бъдат забранени!!!

Анонимен каза...

Щом ''велможите'' М.Радевски и разни Петковци използват корпоративен вот,значи знаят колко струват???И поне родопските кебапчета и вафлички тип ББ да бяха зарадвали техните чираци в комисиите -ама НЕ! И тези хора ще загубите бре........

Мариан каза...

Удивително е как троянци се мразят и маскарят един друг.Бях си за кратко през лятото в града и за мен стана ясно,че Донка Михайлова ще я преизберат от разговорите,които водих с троянци.Явно хората оценяват усилията и за промяна на градската среда.Липсата на голяма част от активното население на града също е причина за нейния резултат,а знаем че по-възрастните избиратели са гласоподаватели на БСП.Не съм убеден,че Димитър Шишков ще е по-добрия кмет,може би Венелин Ангелов щеше да бъде,но му липсва политически опит.В края на краищата преференцията си е свършила работата и в листата попадат личности,които имат подкрепа от свои избиратели.

Анонимен каза...

Смятах, че след смазващия резултат на първият тур Шишков малко ще се засрами, но не. Как може да върви из града и да разправя, че Ангелов щял да даде неговите гласове за него. Аз гласувах за Ангелов на първия тур и кои е Ангелов, че да се разпорежда с моя глас. До сега не видях никъде такъв призив от страна на Ангелов. Г-н Шишков заявявам ви, че ще гласувам този път за Г-жа Михайлова и стига сте правили интриги, писнахте ни.

Анонимен каза...

Може би ГЕРБ е новата партия която създадоха най-гадните комунисти които искат да елиминират БСП и тайно да си управляват с ДПС, но това е само мое мнение

бай Димитър каза...

По Димитров ден - Гербери и Рози?! Божеее, какви аномалии има в природата!!!

Анонимен каза...

ГЕРБ се ръководи директно от КГБ, Минко Акимов е живото доказателство. Днес Марин Радевски е обикалял площада, здрависвал се е включително с непознати хора и им е казвал за кого да гласуват в неделя. Само че много от хората, не са като неговите работници и имат собствено мнение.

Анонимен каза...

Марине, Митко, Петкооо, Минкооо, с пари можеш да си купиш много неща, но мозък не можеш, вие и вашта Недка сте доказателство.

Анонимен каза...

Троянци, приятели, местни велможи и феотдали, г-н Радевски, усещам напрежението във въздуха. Парите и обещанията, които ще получите през тази седмица няма да решат проблемите ви. Бъдете себе си и отстоявайте убежденията си. Гласувайте в неделя! Изборът е простичък...Михайлова или Шишков...тук партии няма!
Кой от тях ще ви отвори,когато почукате. Кой каква врата ще ви отвори, или затвори! Ако очаквате Радевски да инвестира във вас-заложете на Шишков. За тези, които могат да проследят мисълта ми-апелът ми е: бъдете себе си, не всичко в Троян зависи от Марин. Бъдете здрави и успешни !
БХ

Анонимен каза...

Браво, БХ! Животът ни не зависи нито от Марин, нито от Донка, но с нея просто се диша по-леко!

Палипечков каза...

Зима иде. Дръвца трябват.

Анонимен каза...

Чета коментарите и се чудя - вие не разбрахте ли все още, че Михайлова да бие с 99%, това вече няма никакво значение?
Вие не разбрахте ли все още, че Радевски, Акимов и Балев сложиха ръка на този град?
Вие не разбрахте ли /гласоподавателите на ГЕРБ и "Избор за Троян"/ как ви прецакаха и как всички стойностни хора от вашите листи отидоха аут, за сметка на всевъзможни кретени, бандити и политически търгаши? А това е само първото ви разочарование.
Следващо ви разочарование ще е, че "новият" председател на ОбС Троян ще се казва Минко Акимов? /Балев е само някакъв извратен резервен вариант/.
Наясно ли сте, че Михайлова е с двата крака в капана и че предишния мандат ще и изглежда като почивка на Малдивите, спрямо това, което я чака от гореспоменатите лица и партии?
Наясно ли сте, че Михайлова ще бъде притисната до стената заради:
1. Липсата на свободни бюджетни средства заради изплащане на стари и нови глоби и санкции
2. Ограничаването на евросредствата заради бежанците
3. Продължаващият демографски срив, който вече ще се отразява и при местните приходи
4. Насочване на отчайващо малкото свободен ресурс в посоки, указани от Акимов-Балев-Радевски за техните, а не за града нужди
5........
Наясно ли сте, че в този "нов" общински съвет няма да има никой който да смее да шукне и да се изправи срещу Акимов, Балев, Топалова и съучастниците им, които загробиха Троян по-предишния мандат с близо 15,7 милиона лева загуби от имоти и пари? За косвените загуби дори не споменавам.
Не, не сте наясно! Скоро обаче ще го разберете, но най-вече ще го почувствате.
А като капак на всичко, в "новия" ОбС няма да има посочен от троянската синьо-червена-пембена мафия "виновник" и "вредител", когото дружно да оплювате, да четете в местните медии колко е луд и ненормален и да го сочите с пръст. Пръстчето сега ще ви е на друго място. А крадливите ръчички на посочените герои /вашите избранници/ ще са по развързани от всякога!

Анонимен каза...

Да, Пеевски, ще ни липсваш!

Анонимен каза...

Илиянка, пак не си много в час - председател на ОС, ще е "големия" адвокат!

Анонимен каза...

Ацата и Минко на дуел за председателското място в ОбС, секунданти - Иванка Църова и Недка Топалова.

Анонимен каза...

Нека времето да покаже кой е "в час". Обикновено прогнозите ми се сбъдват, макар да сбърках с цели 0,3% резултата на г-н Адвоката, когато го обявявахте за победител едва ли не на първия тур :)

Анонимен каза...

Не съм сигурен, но ако предният коментар е на Пеевски...стилът е негов...Господа общински съветници, вие ще искате той отново да е сред вас. Ще си говорите за него с носталгия...поне в следващите 4 години изгубихте единствения барометър, който беше по емоционален от това което мохте да понесете, но най-истинският.

Анонимен каза...

Абе не се пъчи много с прогнозите си, че ще взема да ти припомня едни такива от преди четири години...

Анонимен каза...

А мнението ми за самите избори можете да прочетете тук /ако искате/
http://lovechmedia.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8/%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B82015-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B5/

Паулу Коелю каза...

Нов бардак със стари к.рви не става!

Анонимен каза...

Петко връщай парите на Марин защото и Бечев и той има да дава може би най не правилната инвестиция на бат ви Марин той го усъзнава вече ама той ще тегли нали ви е гарант тежко му и горко тоз добър човек

Анонимен каза...

На 15000 гласували-над 2000 недействителни гласа, троянци ли сме тъпи,или ни правят на тъпи?

Паулу Коелю каза...

"Страхуваме се единствено да не загубим това, което притежаваме, било то животът ни или пък градината ни. Но този страх ще премине, когато разберем, че собствената ни история и историята на света са написани от една и съща Ръка."
Паулу Коелю

Фридрих Ницше каза...

"Този, който се бори с чудовища, трябва от време на време да се поглежда, да не би и той самият да се е превърнал в такова.
Когато се взираш в бездната твърде дълго, и бездната започва да се взира в теб."
Ницше

Анонимен каза...











Г. Димитров-ако не искаш да си наковалня стани чукча......


Анонимен каза...

Вървяли договорки, кой на кого от загубелите кандидати да си даде гласовете!Как ще ме накара някой да гласувам за този, когото не съм предпочел на първи тур, или как ще ме стимулира Марин Радевски да гласувам за Шишков, след като самият той не гласува за него на първи тур?Хайде моля, играйте си игрите и без нас!И още нещо, от човек подкрепящ ГЕРБ през последните години, с тази кампания и стози кандидат, остава в миналото.Смятам се за честен човек и това не е нито моя стил нито моето мислене, чувствам се омерзен!

Анонимен каза...

ВНИМАНИЕ!ХОРА,НЕ СЕ ОТПУСКАЙТЕ!ПРЕДИ 8 ГОДИНИ, ЕНКИН ВОДЕШЕ НА ПЪРВИ ТУР С 1800 ГЛАСА, НА ВТОРИ СЕ ОКАЗА С 3000 минус, ТАКА, ЧЕ ТЕЗИ МРЪСНИЦИ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО, А ГЛЕДАЙКИ С КАКВО САМОЧУВСТВИЕ И УВЕРЕНОСТ ШИШКОВ ХОДИ ИЗ ГРАДА, НИЩО ЧУДНО ДА КРИЯТ НЯКОЙ" КОЗ" В РЪКАВА

Анонимен каза...

Гербаджия съм и ако тези Миховски,Шишков,Петков,Акимов и останалите от шайката си мислят че ще им бъде простено задето съсипаха ГЕРБ в Троян много се лъжат!!Единия го страх да излезе на дебат и се разхожда като манекенка,другия наточил се депутат да става и си повярвал че е местния Бойко Борисов.Третият гледа как да прилапа нещо да си спасява мръвките и обществените поръчки за дограмите,другият пак иска началник в общината....Това не може да продължава трябва да им бием шута.....

Анонимен каза...

Чета ту празнодумства до шия. Вместо някой да ми каже вярно ли е това, че след тези милион и половина санкция за избора на оценка качество на водния цикъл, следвали 8 (осем!!!) милиона санкция за самото изпълнение. Вярно ли е това? И, моля, не ми пишете, че това са инсинуации на герб, защото така писахте и за първата санкция, а Михайлова си я призна сама накрая!

Анонимен каза...

Михайлова всъщност си призна, че е скрила не милион и триста хиляди, а близо 3 000 000 лева санкция! После са я намалили и е станала колкото е сега.

Анонимен каза...

Стига бе, това не може да е вярно! Чак толкова дори Акимов не ни е крал!

Гочоолу каза...

Аз чух, че санкциите не били милион и триста, нито 3 милиона, а 58 милиона и 25 стотинки. Долу Доца, да живей Акимов!!! Шишков кмет, Миховски президент, Петко министър на хранително-вкусовата!!! Ура, другари!!! Да живей!!!

Анонимен каза...

Гоочолу, гоуем си,ша налея една за кОпоонаааа.Само герП !

Анонимен каза...

Коя е калинка калинска?

Гласувал с преференция каза...

Калинка Калинска, видно от предизборните материали е № 7 в бюлетина 7. А дано да е случайно......

Анонимен каза...

Не беше ли продавачка в народния магазин?

Анонимен каза...

Браво. Ще я подкрепим и на балотажа разбира се. Единственият кмет до момента, при който има някакви видими резултати. Не ме интересува БСП или ГЕРБ е...смятам че се гласува за личност, за човек, който наистина може да свърши работа. Не мисля че г-н Шишков е този човек - вижте му миналото все пак, а и г-н Акимов който беше кмет преди години и е от ГЕРБ видяхме каква я свърши нали?!

Анонимен каза...

Ха

Веселин Монков каза...

Цитирам: "82. Анонимен каза...
Така не може да продължава. Гласувах за ГЕРБ, не заради измисленият им кандидат за кмет, а заради стойностните и доказали се хора в кандидатската им листа, като Драголов, Топалски, д-р Дудевска, д-р Нанков, а в крайна сметка какво получихме?!? Отново пробутахте хората, които най не стават и с нищо няма да допренесът за общината ни - Акимов, Топалова, монтьори, музиканти, Петковци и незнам си какви. А този под номер 12 е черешката на тортата."

Нямам нищо против гореизброените, но съм сигурен, че не познавате и не знаете нищо за номер 12, за да говорите така. Не симпатизирам на никоя партия, но гласувах за него, както и познатите ми, които го познават. Много свястно момче, културно и възпитано и чисто семейство. Предполагам не сте виждали циганчета отличници, но неговите деца са.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |