Троянецът Владимир Илиев – световен шампион!

• Звездата на родния биатлон и възпитаник на троянската школа спечели злато в спринта на 10 км при мъжете на СП по летен биатлон в Румъния Сериозна троянска заслуга за сребърния медал
 на България в смесената щафета
Биатлон
Световният шампион Владимир Илиев, Чайле Градистей, Румъния, 29 август 2015 г.
ДЕЖА ВЮ, но не съвсем. На Световното първенство (СП) по биатлон в Контиолахти, Финландия, преди няколко месеца (8 март 2015 г.) звездата на българския биатлон, наш съгражданин и възпитаник на троянския клуб „Аякс” Владимир Илиев изтърва медала в преследването на 12,5 км заради грешка при последния изстрел. На провеждащото се в момента СП по летен биатлон в Чейле Градистей, Румъния, троянецът отново сбърка последния 10-ти изстрел, но този път грешката не можа да попречи и нашето момче триумфира с титлата в спринта на 10 км (29 август 2015 г.). Световен шампион! Постижение в мъжкия ни биатлон, за каквото доскоро никой не смееше да мечтае. И от нас – голямо браво, Владо! Подгласник на златния българин стана Артьом Прима (Украйна), който въпреки че не направи пропуск в стрелбата, изостана с цели 26 сек. от победителя; трети е словакът с любопитното фамилно име Мартин Отченаш.

Сребърната ни щафета: Владо Илиев, Десислава Стоянова, Емилия Йорданова, Антон Синапов 
БЪЛГАРИЯ има и втори медал на СП в Румъния – сребро в смесената щафета, като и тук троянската заслуга бе сериозна. Наред с Владо Илиев в българския тим бягаше и съгражданката ни Емилия Йорданова, другите двама са Антон Синапов и Десислава Стоянова. Емилия направи силно състезание и в женския спринт на 5,5 км, където се класира най-напред от българките – 10-та, две места след нея (12-та) е другата троянска националка Стефани Попова.
  

Награждаването на нашето момче

 Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Къде потънаха парите за дъждоприемните шахти в Троян? Кой разпореди „да се спести“ от проекта за воден цикъл? Кой заложи воден апокалипсис за жителите на града? Кой иска да издави троянци, допускайки при всеки по-проливен дъжд улиците да се превръщат в реки, а домовете на хората в басейни? Тези и много други въпроси възникват, след като стана ясно, че дори е даден отказ на искане на община Троян да се назначи държавна приемателна комисия за „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Троян“.
Общинската администрация вече е известена за това, но гузно мълчи. Няма ги обичайните фанфари, които звучат в местните медии при всяка дума, промълвена от кмета Донка Михайлова. Този отказ е и поредното доказателство, че този проект се изпълнява при пълно безхаберие и е натоварен с безброй нарушения.

Казано по-простичко – доста от елементите на водния проект не са изпълнени според изискванията на наредбите. Шахтите НЕ могат да поемат водата при валежи, каквото е предназначението им – тя се стича по улиците, влиза в дворовете, подкопава основите на къщите, наводнява домовете на хората, съсипва покъщнината им.

Анонимен каза...

Вижте и помислете , какви идиоти е нароил родния ни град - пример номер първи ! Владо - световен шампион , а той пише глупости- Боже , опази ни !

Анонимен каза...

Кви шахти бе, смотаняк?! Момчето станало световен шампион, а ти ще о...ш хубавата статия с предизборните си недомислици. Кой по-точно се е удавил? В устата ви само Воден цикъл та Воден цикъл. Най-добре си работят шахтите. У Австрия при зверски дъжд като се наводнят, пак ли е виновно "Дона "? Щото и там се случват наводнения. .....за твоя информация. Не те ли е срам да пишеш под тая статия глупости. Смотаняк!
БРАВО НА ВЛАДО ИЛИЕВ! Чест е за мен, че имам такъв съгражданин !!

Анонимен каза...

Ами Банков.
Той спести и асфалта за цяла улица в Орешак.
Поради разни такива негови ЗЛОУПОТРЕБИ му набиха
шута и вече не е в общината.
Има капчица надежда нещата ЛЕКО да се подобрят.

Анонимен каза...

ИП, иди си пий хапчетата, че пак си забравил...

Анонимен каза...

Поздрави към Владо за отличното представяне, както и към щафетата ни.

Анонимен каза...

Браво и Много Бъдещи Успехи! Голям срам за 4-тия в класирането, който също е българин - Краси Анев. Той отказва да поздрави сънародника си, а поздравява 2-рия и 3-тия.

Анонимен каза...

Шумните кръчми и заведения в София ще отнасят до 5000 лева, ако не спазват работното време или вдигат шум след 22 ч.
Това предвиждат промените в Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност, приети от Столичния общински съвет

А при нас кога ще стане?

Анонимен каза...

1-ви , 4-ти, 8-ми Вие сте пълни идиоти. Кажете браво на момчето и се скрийте !

Анонимен каза...

Как да му кажат браво? Момчето да не би да е в сайта ?

Анонимен каза...

г-н Маринов,

голям фен на сайта ви съм освен това не пропускам да си купя брой от вашия страхотен вестник. Знам че няма общо с темата, но ще си позволя да ви дам съвет, да напишете статия по доста актуална тема.
Новите собственици на ЕЛМА троян - братя Мондешки!!!
И по какъв начин Момчил и Младен Мондешки купиха ХЕМУС, ОСТРОВА, ЕЛМА, ПОЩАТА, ХОТЕЛ БЕКЛЕМЕТО И още стотици атрактивни имоти.

С Уважение,

Р.Р. Троян

Анонимен каза...

И аз чух за Мондеците и Елпром. Вярно ли е?

Анонимен каза...

9-ти ти пък щото го поздрави.
Ама нали е по-лесно да видиш треската в чуждото око, вместо клона в своето.

Братя Галеви каза...

#КОЙ (ли) стои зад братя Мондешки?

Братя Галеви каза...

История първа: Симулацията на посредника

Висок, около четиридесетгодишен, родом от Троян, с прошарена коса, осъждан преди време за документно престъпление, реабилитиран по право и отскоро адвокат в старозагорската колегия. Мъж с подобно описание може доста често да бъде засечен в "съдийския" коридор и кабинетите на ръководството на съда, разказаха магистрати пред "Капитал".

Това е Момчил Мондешки. Едва ли има столична адвокатска кантора, на която това име да не говори нещо. Той е припознаван като "вратата" към Търговското отделение на СГС.

От няколко седмици в адвокатските среди циркулира едно прелюбопитно решение на градския съд, разказващо една житейска небивалица. Ищец по него е именно Момчил Мондешки.


Той се обръща към съда с твърдението, че преди осем години дядо му е получил финансова помощ от регистрираната на Сейшелите офшорка "Ексим ривейл корпорейшън" в размер на 900 хил. евро - задължение, което той и брат му са поели впоследствие. Мондешки иска от СГС да признае, че това задължение е погасено по давност. Делото е разпределено на съдия Йорданка Моллова, която след като няколко пъти дава задължителни указания на ищеца, за да придвижи делото, изненадващо се отвежда. Казусът този път е разпределен на командированата от Районния съд във Велинград съдия Петя Георгиева, която ускорява значително разглеждането му и в началото на септември насрочва заседание по делото за след три седмици. За сравнение – по това време съдия Георгиева насрочва останалите си дела за... февруари 2015 г.


Един месец след заседанието тя излиза с решение, с което уважава иска. Офшорната компания не оспорва съдебния акт и той влиза в сила.

Представител на сейшелската фирма е Алфред Виктор Брустър, който, съдейки от големия брой офшорни компании, които представлява, вероятно е подставено лице. Името му обаче се появи преди няколко години като управител на друго сейшелско дружество, в полза на което депутатите от "Атака" бяха заставяни да подписват записи на заповед.


Юристи, с които "Капитал" разговаря, определиха схемата "заем от офшорка за дядо" като класическа симулация, чиято очевидна цел е... създаването на привидно обяснение за произхода на голяма сума пари: "Съдът очевидно е третирал преференциално страната. Това е видно както от скоростното разглеждане на делото, така и от факта, че съдът не е изпълнил задължението си да следи служебно за симулативна сделка, която по дефиниция е незаконна".

От компетентността на прокуратурата и на финансовото разузнаване, които би трябвало да се самосезират, за да установят обстоятелствата, при които офшорка без регистрация на представител в България е внесла в брой 900 000 евро, за да ги предостави на дядото, или по някакъв друг начин ги е трансферирала по банков път.


От СГС не отговориха на изпратените от "Капитал" въпроси за това какво точно прави Мондешки в съда. Самият той обясни, че е адвокат и юрист и може да ходи навсякъде. 
От информационната система на СГС виждаме, че Мондешки е ищец по три дела в съда, които са образувани в началото на годината.

По телефона самият Мондешки отрече да има отношение към казуса, за който ви разказахме. На негово име има още едно дело – отново срещу офшорно дружество, което обаче е на трупчета от февруари, като против всякакви правила съдията по него (пак командирован магистрат - Теодора Нейчева от Разград) дава указания, които не са изпълнени. След това вместо да го прекрати - дава "последен шанс" това да бъде направено. След като не следва изпълнение, делото не е прекратено. Поведение, което юристи определиха като очевидно преференциално третиране.

Анонимен каза...

Ееей хора,вие малоумни ли сте или да..??? Може ли при такова достойно представяне на Владко и НЕ достойно на сънародника му Анев вие да пишите такива идиотий без да има нищо общо със темата,ако искате да оплювате някого то в клипа има достатъчно материал за хулене т.е.(Анев)...БРАВО Владко,не обръщай внимание на такива като този който не те поздрави,злобата и зависта убиват човек бавно но сигурно...!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |