Полицията нямала данни за автомобилни гонки в Ловешко

* Д-р Мадлена Бояджиева: „В момента ние броим жертвите, ние броим пострадалите и погребаните, а не осъдените. Извършителите се чувстват недосегаеми”
Гореща тема

Полицейският шеф Даниел Колев (вдясно) отрече за гонките
ПОЛИЦИЯТА в Ловеч няма данни за организиране на незаконни автомобилни гонки на територията на областта. Това заяви на съвместна пресконференция с областния управител д-р Мадлена Бояджиева във вторник (18 август) зам.-директорът на Областната дирекция на МВР Даниел Колев. Странната си констатация на фона на убитото именно при автомобилна гонка преди дни в Лесидрен 16-годишно троянско момиче полицейският шеф обясни с факта, че незаконните гонки със или без залагания са едно, а случаите на бабаитско въртене на гуми (т. нар. дрифтинг) – друго. И било пресилено подобни случаи да се определят като гонки. Все пак г-н Колев поясни, че всеки може да подаде анонимен сигнал през интернет за незаконни гонки или други шосейни изцепки, но за да се докаже всичко това, подалият сигнала трябва да излезе от анонимност и да свидетелства. Зам.-директорът на ОД на МВР – Ловеч се оплака, че „Пътна полиция” в областта разполага само с три автомобила, оборудвани със система за видеонаблюдение, като единият от тях е съсредоточен на автомагистрала „Хемус”. 

ДОСТА по-остър бе тонът на областният управител. Д-р Бояджиева заяви, че  кампаниите и посланията за безопасно движение не са достатъчни, правят се, включително с институционална подкрепа, но не дават резултат, а важното е друго - семейното възпитание, ефективен контрол на пътя и адекватна съдебна система, това искат хората. 

Областният управител д-р Мадлена Бояджиева  бръкна в раната
„ТЕЗИ, които се качват зад волана без книжка, не се трогват от послания. Тези, които се качват зад волана дрогирани или употребили алкохол - не се трогват от кампании. Тези, които сядат в колата, за да се състезават с други - те не се трогват от тези кампании, те не ги докосват, на тях не могат да им повлияят никакви послания. Върху тях може да се действа само чрез много строги закони, чрез безпощадното им прилагане, чрез безпощаден контрол по пътищата. И най-важното - чрез безпощадна и безкомпромисна съдебна система. Защото в момента ние броим жертвите, ние броим пострадалите и погребаните, а не осъдените. Извършителите се чувстват недосегаеми”, бе губернаторската оценка.

ДЕН по рано (17 август) общинската комисия по безопасност на движението в Ловеч поиска автомобилното хулиганство да бъде включено в Указа за борба с дребното хулиганство, каквото е и становището на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Ефектът от подобна законодателна промяна ще е по-бърза и ефективна наказателна санкция за бабаитите на пътя – осъждане в рамките на 24 часа от районния съдия и задържане до 15 дни в поделенията на МВР с полагане на общественополезен труд плюс глоба, като съдийското решение не подлежи на обжалване.

Т21 

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Духачи.

Анонимен каза...

А бе вие полицайте да не сте слепи нали ходите на очни прегледи? Поне 5 пъти съм виждал на правата на Гара Добродан да се състезават, или вървете на Лукойла в Троян привечер. Смешници ,не ви е срам хем не си вършите работата хем се оправдавате,че не знаете. Нищо неправите за предотвратяване на следващ инцидент продължава бързото каране от определени хора в Троян.

Анонимен каза...

Е, а сега някой да ми каже - как целият град знае за тези гонки, полицията не знае!

Сега си седя и се чудя!!!

Анонимен каза...

Ааа няма, ама въобще нямя гонки. Особено на правата преди Дебнево. Всяка вечер. По-интересното е обаче, че там, колкото и да звучи невероятно полицаи са отцепки или преки свидетели. Вероятно взимат процент от наддаванията. Това не си го измислям, а е пълната истина, която лесно може да се провери, но е ясно, че никога няма да стане. Нали?!
Там даже си има и стар -финал, съдии и т.на. Абе грамотна работа. Само да не излиза кола или пешеходец на асфалта, защото ще бъде пометен безкомпромисно! KLETA MAJIKA BALGARIQA.

Анонимен каза...

Всяка вечер от ХФЗ до Елма е лудница.Макар и не точно гонки но карат като луди.

Анонимен каза...

А дали знаят за моторите по селата, дето карат с по 100 км / ч по селските улици... със свалени ауспуси за да реват като самолети, без номера, без данък, без гражданска, без техн. плеглед, даже и без книжка, защото шофьорите им често са деца.
Ако и това не знаят, да се гръмнат!

Анонимен каза...

Ако не знаят за моторите по селата, да идат в Бели Осъм да видят на центъра следите от гумите останали след поредното правене на кръгчета.Може пък полицаите да си мислят че някой "рисува" тези следи

Анонимен каза...

Да бе! На Орешака от раков дол до камен мост летят, летят! Не се гонят! Просто си летят...

Анонимен каза...

До 4.
Не се притеснявай, няма да те пометат, защото прекарват два автомобила напречно на пътя и спират движението в двете посоки.Не дай боже да бързаш за някъде!!!

Анонимен каза...

Ходил съм неведнъж на гонки в София, има няколко места на които се правят, но е организирано, знае се от всички и се прави на места на които хора не минават. Задължително по светло, за да се вижда. Такова място е Булгарплод всяка събота следобед, прави се от години, никога не е имало и един инцидент, а се пускат по две коли на всеки няколко минути, събират се десетки хора....
В Троян няма такова нещо, в Троян като видим права, широка отсечка и набиваме газта на ръждясалия навес за 4-5 'иляди лева...и ако има още някой на нашия съвършен акъл караме бързо в тандем, това е, какви гонки, какви чудеса...
На Лукойла се събират разни местни утайки от Калинел, Рикостил и подобни млади хора без бъдеще да чоплят семки радвайки се на пробитите си кошници дето са им набори...
Това е вечер на Лукойл-а, стари голфове и БМВ-та на газ, тежки ланци от благородна стомана, вечерта задължително цигарки, цъкане с език и шанаджийски разговори, после се прибираме в лъгът си лягаме надъхани в панелката...
Няма такова нещо като организирани гонки, че и залагания....

Анонимен каза...

Местните тъпоъгълници не използват "шано", те дори не знаят какво е. Камо ли,че е софийски лаф. Местните тъпоъгълници най-много до копи пейст Краси Радков (Гацо Бацов) да го докарат. Нали така, баце ? Всичко друго написано в поста ти е така, пак с едно допълнение -Цялата ни държава е такава !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |