Нов немски инвеститор влезе в Троян

* Йоахим Вайл и неговата фирма „Техник Партнер”  ЕООД купиха 10 дка общински имот, започват изграждане на производствена база за модулни къщи от дърво
Икономика
След подписването на договора - на втори план кметът Донка Михайлова и Йоахим Вайл
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова подписа на 29 юни т. г. договор за продажба на недвижим имот на немския инвеститор Йоахим Вайл, основател и управител на базираната в София фирма „Техник Партнер“ ЕООД. Имотът е с площ 10 дка и се намира в землището на с. Добродан, в близост до пътя Троян – Ловеч, и бе деактуван от държавна в общинска собственост и върнат на Община Троян с решение на Министерския съвет от 2013 г.

КАКВО ще се случва на продадения общински имот? Г-н Вайл разяснил, че според извършено от фирмата му комплексно проучване Троян се оказал най-подходящото място за реализация на негов бизнес проект – изграждане на производствена база, която трябва да е готова и да влезе в експлоатация до 18 месеца след подписването на договора. Планирано е разкриване на не по-малко от 30 работни места и има идея за последващо разширяване.

ОТ ТРИ години „Техник Партнер” ЕООД разработва този си бизнес проект, наименуван „Bauhaus“, който предвижда производството на модулни къщи от дърво, реализиращи качествено нов подход в изграждането на жилищни сгради. Дългосрочната цел на фирмата пък е троянското предприятие да се превърне в международно признат център за разработване и производство на иновативни модулни строителни конструкции.

ПРИ ПОДПИСВАНЕТО на договора Йоахим Вайл благодарил на кмета на община Троян Донка Михайлова за коректното партньорство и личното й съдействие за реализацията на сделката.

По прессъобщиние на Маргарита Генкова,  PR на Община Троян

17 коментара:

Анонимен каза...

Помним други общински имоти продадени от друг кмет на същата партия за "ужким" големи инвеститори. Още си пустеят....

Анонимен каза...

На какви цени са продадени имотите и каква неустойка е предвидена в случай, че не се изпълнят предизборно декларираните намерения?

Анонимен каза...

Стига си питал,ясно е като бял ден,че това са предизборни алабализми.Накрая ще се установи,че имота е продаден на изключително ниски цени,а така нареченият инвеститор ще си гледа кефа и нищо няма да направи.Като другите ялови кметски ПР кампании

Анонимен каза...

Пак газ пикаят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Леле много тъп човек е тоя 2-ри! Да свързва немеца с предизборни намерения на Донка Михайлова.! Абе, като не знаеш какво да кажеш, не се излагай, замълчи си.

Анонимен каза...

Добре е, но какво ще правим с потопите след изсичането на горите?

Анонимен каза...

Ако няма инвестиции - Що няма?, ако дойде някой - Кой, колко, къде на кого, как? Колко мислите, че струват пущиняците под Добродан. Като минавате покрай Идеал Стандарт виждате ли как никнат други нови фабрики. Даже би трябвало общината да му направи път и да му прекара ток и вода, така ще се възроди Троян. Дай боже да дойдат и други италианци покрай Копа, други немци покрай тази инвестиция.

Анонимен каза...

Туй ГЕЙберюгенд троловете ще се пръснат от злоба, мамка му!

Анонимен каза...

Когато се заговори за скандал със замесени хора от "Сименс" и гръцки представител на едно от предните правителства, просто не повярвах. Милиони евро подкупи за изработването на електронните системи в метрото на Атина от немската фирма. Гръцкият представител се усмихваше ехидно и с чувството на недосегаемост от закона зад завесата в салона на луксозния германски хотел. Не се чу нищо повече и до сега!
От тогава загубих вярата си в твърдението за дисциплинираните германци. Просто остана ли държава без мафия, която източва банките, които фалират, а след това обикновените хора плащат за това. До кога?

Анонимен каза...

"Нов инвеститор"?
Я да ме светне Генади ,кой бе предишният?

Анонимен каза...

10-ти мое ли да си толко проЗ?

Анонимен каза...

Виждаме поредната рекламка на "Избор за Троян", която Т21 отново е "защитил" от коментари.
Този път не е по "желание на ...", а с клеймото - "Местни избори 2015. Платена публикация".
И сега изниква въпросът: Вие, г-н Маринов, имате ли регистрация във финансовите органи за отразяване на "местни избори 2015", както и декларирани цени на вашите услуги за тези избори?
Ако бяхте написали само "платена публикация" - това е отделен въпрос, но тогава влизате в друго нарушение, правейки предизборна пропаганда на конкретен участник месеци преди стартиране на предизборната кампания.
Едва ли! Наясно ли сте как сте настъпили закона? А на контролните финансови органи в Троян дали им е ясно?

Анонимен каза...

Адвокатът кандидат-кмет май не познава законите. В предния материал има поне три нарушения на закона. Познайте кои са те?

Анонимен каза...

Венко, Венко, я отговори на 12-и. Писах ти вече, че ставаш за смях. Ами гледай как ще си загубиш и рехавата клиентела с тези адвокатски оливания.

Анонимен каза...

Вината на г-н Венко Ангелов не толкова голяма. Вината на г-н адвоката е, че се е съгласил да стане мюре на една банда от доказани лапачи и разсипници на Троян.
Спомнете си Мариан Балев и онова "историческо" /според Г.Маринов и Т21/ обединение, което в крайна сметка сложи милиционера Акимов на кметския стол.
Тъй като г-н Венко Ангелов е много далеко от троянския политически живот и бандитизъм, той едва ли е наясно, че на погромите и огромните финансови щети, които нанесе Акимов - основните му съучастници бяха а.балев, ДСБ с Милко Станчев и М.Шошкова, СДС с Румен Русанов и Райковска, ССД с д-р Добрев, Минко Христов, Пенко Терзиев, д-р Гунешки и т.н.
Знаете ли го това, г-н В.Ангелов? Или удобно сте забравили кой сложи този милиционер и висша номенклатура на троянската БКП? Затова ли днес вече сте либерали? Утре какви ще сте?
Знаете ли какви политически /някои от тях криминални/ престъпници представлявате? Знаете ли колко бюджетни пари и колко общински имота бяха окрадени от тези ваши съратници, които представлявате?
Колкото до предишното ви интервю и горната статия-рекламка - на всеки грамотен човек му става ясно, че вие хабер си нямате от политика и изобщо не сте наясно къде сте тръгнали. Хиените зад вас обаче знаят къде са тръгнали и от сега им текат лигите за поредните общински и бюджетни обири. Да не забравяме и общинските екскурзии в чужбина, където а.балев и придворния бизнесмен Хр.Йовчевски са първи в класацията.

Анонимен каза...

А сам дядо ви Дочо (90г) от червено пенсионерско сдружение "Другаря Милко Балев". Искам да питам другарката Донка-няма ли саветски заводи и фабрики, ами сте се фанали с тиа фашисти и капиталисти. Ние комунистически град ли сме другарке и ако сме-значи трабва да варвим само с братска Русиа. Ас помня другарката като беше в Комсомола как хубаво приказваше и немоа да разбера какви ги върши сега.С Революционен привет "Смърт на фашизма свобода на народа" и Венсермос

Анонимен каза...

Тъпичко, 16-ти, тъпичко!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |