За пети път - екоакцията „Да ловим риба на чисто“

* Губернаторът и заместникът му заедно с шефа на ИАРА – Ловеч, доброволци и деца от Троян и Ловеч чистиха от боклуци бреговете на яз. „Сопот” * Във въдичарската надпревара –
 тотална троянска доминация
На слука
Областният управител д-р Бояджиева в акцията
Без коментар
ОБЛАСТНИЯТ управител д-р Мадлена Бояджиева и заместникът й Георги Терзийски заедно с доброволците от ловешката библиотека „Проф. Беню Цонев“ и деца от Троян и Ловеч със съдействието на шефа на ИАРА (отдел „Рибарство и контрол“) – Ловеч д-р Йордан Найденов проведоха в събота (27 юни) за пети пореден път екоинициативата си „Да ловим риба на чисто“, част от кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО“. Край бреговете на язовир „Сопот” до село Голяма Желязна - най-големия и атрактивен водоем за риболов и отдих в община Троян и цяла Ловешка област - в ранна утрин въпреки дъждовното време, екипирани с чували и ръкавици, участниците старателно почистиха отпадъци от всякакъв вид край язовирната стена. Пластмасови бутилки, цигарени кутии, хартиени и найлонови опаковки, консервени кутии и дори домашни чехли бяха събрани и отнесени в контейнера, който се почиства редовно.

С част от събраните боклуци
ДЕВЕТ от децата, участници в „Да ловим риба на чисто“, се включиха в организираното риболовно състезание. Първото място спечели Анислава Копанова - с най-голямата хваната риба (360 грама) и най-много уловена риба (общо 760 г); тя бе и най-малкият участник в състезанието. Побeдителката получи въдица с макара и риболовно столче. Въдица си спечели и вторият в класацията - Николай Копанов, който бе хванал 260 г риба; третото място си поделиха Румен Тачев и Цветелин Цочев, за които също имаше награди. Всичките призьори във въдичарската надпревара са троянци и възпитаници на школата към Ловно-рибарското дружество в Троян с ръководител Кирил Илиев, който също участва в екоакцията.

Победителката във въдичарската надпревара Анислава Копанова
СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕТО на „Да ловим риба на чисто“ д-р Бояджиева благодари на участниците, че вече толкова години поддържат инициативата, подчерта основната роля на ИАРА - Ловеч в организацията и похвали съорганизаторите - Ловно-рибарските дружества от Троян и Ловеч, и спомоществователите Йосиф Петров от Троян и Станислав Найденов от Ловеч, осигурили наградния фонд и почерпката за децата. „Прекарахме чудесен ден – първо свършихме работата, после се забавлявахме. Забелязва се, че вече събраните чували с боклуци са по-малко в сравнение с първите години – едва 14 чувала днес. Това означава, че хората по-често се замислят за опазване на природата и изхвърлят отпадъците си на определените за целта места”, коментираха доброволци, участвали в инициативата през всичките й години.

Снимка за спомен след награждаването
ЯЗОВИР „СОПОТ” е един от най-големите водоеми в страната и най-големият в Ловешка област, площта му е 5500 дка, а вместимостта му - над 60 млн. куб. метра вода. Мястото е много красиво и е предпочитано за отдих и риболов от гости от близо и далеч. „Не разбирам как може някой хем да казва, че обича природата и почива тук, хем оставя след себе си отпадъци, които друг трябва да почиства. Да пазим и да се грижим за околната среда трябва да е наша първостепенна задача”,  коментира след съботната акция областният управител д-р Бояджиева.

По материал на Елка Баръмова, 
PR на Областна администрация - Ловеч

3 коментара:

Анонимен каза...

Яяаа, Йордан Найденов (Данчо Шарана) пак се уредил, как само се е курдисал до областната шефка на снимката. Добре са го снимали отпред, че отзад сигурно се е показвала членската книжка на ДПС,с която съвсем доскоро се гордееше и гордо показваше.Браво Данчо,пак си се уредил,абе...то това за теб не е никакъв проблем!

Анонимен каза...

1ви Не си прав,той и сега си е от ДПС...........много мъжки и женски курви има по държавните институции,който се боядисват според вятъра на власта и са готови на стари години да се обрежат само и само да запазят поста,колкото до областната -рядко образован човек

Анонимен каза...

Браво 2ри,справка РДГ Ловеч

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |