На Бабинден в троянското АГ отделение

* Д-р Василев: „Наш швейцарски партньор призна, че троянското АГ отделение е по-добро и по-модерно отколкото отделението в
 неговата болница в Швейцария”
Отзвуци
Д-р Василев развежда ВИП гостенките си из отделението
ВАЖНИ гости посрещна АГ отделението на троянската общинска болница МБАЛ „Д-р Георги Стоев – Шварц” на Бабинден, 21 януари – празника на родилната помощ. При хората, които даряват живот в най-доброто по мнението на специалисти и пациенти родилно отделение в Ловешка област, според някои и в цяла Северна България, бяха дошли кметът на Троян Донка Михайлова и областният управител д-р Мадлена Бояджиева. Преди тях пък с богати дарове, завивки и спално бельо за цялото отделение, тук бяха и представители на троянския Ротари клуб: зам.-председателят Валентин Бечев и Панко Панов.

Малката Сияна се бе родила два часа по-рано, 21 януари 2015 г.
Подаръци за АГ отделението от Ротари клуб - Троян
Двама от стожерите - старшата сестра Лазарова и д-р  Добрев
ЗАВЕЖДАЩИЯТ отделението д-р Мишо Василев заедно с директора на болницата д-р Пенко Бамбов разведе гостите из родилното. Показано бе всичко – болничните стаи, операционната, другите помещения, техниката. Вниманието специално бе насочено към новите придобивки, осигурени чрез спечелен и вече реализиран проект по ОП „Регионално развитие” (2007 – 2013 г.) на обща стойност за цялата болница 1,289 млн. лв., последният проект по тази оперативна програма в България.

А НОВИТЕ неща в троянското АГ отделение не са едно и две: нова реанимационна маса – където новородените могат да получат светлина, топлина, кислород и всичко необходимо; триизмерен ехограф, който следи развитието на бременността по всяко време; фетален монитор за регистриране на детските сърдечни тонове и контракциите; нова операционна маса; специална антибактериална подова настилка; бактерицидни лампи навсякъде… „Наш швейцарски партньор призна, че троянското АГ отделение е по-добро и по-модерно отколкото отделението в неговата болница в Швейцария”, сподели д-р Василев.

д-р Мишо Василев
ЧЕ ТРОЯНСКОТО родилно е на изключително ниво и с голям авторитет си личи и по друго – според статистиката от всичките 274 новородени тук през миналата 2014 г. над половината не са троянчета, родилките са от различни селища в страната, включително от големи градове. В момента (21 януари) от общо четирите новородени две бяха на семейства от другаде (Ловеч, Тетевен), избрали рожбите им да се появят на бял свят именно тук, в АГ отделението на МБАЛ – Троян.

РАЗБИРА СЕ, има и проблеми, и то немаловажни – единият е липсата на достатъчно нови медицински кадри. Говорихме доста с д-р Василев на тази тема и като че ли той не бе особен оптимист, по-точно можем да го определим като умерен песимист (в следващ брой очаквайте интервюто ни със завеждащия АГ отделението на троянската болница).

Генадий Маринов

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Техниката и сградите са важни, но отношенията между хората, на държавата към хората, заплащането, спокойствието, ведрата и оптимистична обстановка, май също са важни. И пенсиите се актуализират по швейцарско правило, но по-важен е размера им. Успехи на отделението.

Анонимен каза...

На бабйн ден баба Донка е там

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |