Елхата в Троян грейва на 8-ми

* Ще я „светнат” кметът Донка Михайлова и музикалната звезда Радко Петков, точно в 17:30 ч. * За церемонията пристига Дядо Коледа - с коледомобила, шофиран лично
Предстоящо
И миналата година Дядо Коледа пристигна в Троян със своя коледомобил
И ТАЗИ година Дядо Коледа пристига авансово в Троян – за запалването на голямата Коледна елха на централния троянски площад, която трябва да грейне на 8 декември привечер (17:30 ч.). Добрият старец пак, както и миналата година, ще е с алтернативния си транспорт – специалния коледомобил с регистрационен номер „Лапландия 0001”, щофиран лично (шейната и еленският впряг с Рудолф начело се подготвят за околосветската обиколка в Коледната нощ – бел. Т21). И пак ще е придружаван от прелестната си асистентка Снежанка. Новото е, че този път ВИП двойката ще бъде ескортирана от няколко коледни гвардейци, не за друго, а за да осигурят достъп до чувала с подаръците на всички троянски деца и да не допускат нахални възрастни да (се) бъркат, където не им е работа.

Коледната елха пристигна, Троян, 16 ноември 2014 г.
Монтажът на 11-метровата зелена красавица
Елхата е до пилоните със знамената на Троян, България и ЕС
СЕГА ДВЕ думи за тазгодишната троянска Коледна елха. Тя е от вида „Бяла ела”, висока е 11 метра и е дар за троянци от Държавно горско стопанство (ДГС) – с. Черни Осъм. Докараха я преди около месец (на 16 ноември сутринта) и я монтираха на малката декоративна полянка пред централния вход на Общината, в съседство с трите пилона със знамената на Троян, България и Европейския съюз (за транспорта и монтажа със специализирана техника помогна фирма „Стефан Вълев” ЕООД). После на ДП „Комунални услуги” и подбрани служители от общинската администрация се падна отговорната задача да украсят зелената красавица.

КАКТО казахме – Коледната ни елха ще грейне на 8 декември, понеделник, в 17:30 ч. А честта да я „светнат” се пада на кмета Донка Михайлова и музикалната звезда Радко Петков (финалистът от тазгодишното издание на музикалното риалити „Големите надежди” по Нова тв). Церемонията ще бъде огласена от изпълнения на таланти от вокалните студия „Усмивка” и „Гласове”. За чувала на Дядо Коледа с подаръците за троянските деца – вече казахме.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Много хубаво, а и догодина същото! Със здраве!!!
Ала, вярно ли е, че общината продава законно върнатите с решение на поземлената комисия частни земи, на които собствениците по финансови причини не са си извадили скици???
Къде потънаха сумите внесени в общината от новите собственици на застроени земи, а неизплатени на старите и законни/притежаващи нотариални актове/ собственици??? Голяма мафия и беззаконие и несправедливост към обикновените и беззащитни хора!!! Нормалната и реална цена на декар земя, дори и планинска не е някакви си 100, или 200 евро! Кой отново се обслужва, и с кого се подигравате??? Ах, народе смирен! Колко щастливи са нашите управници, родени в държава с такъв овчи и неосведомен народ!? ВЪРНАХА Я, А СЕГА ЩЕ СИ Я ВЗЕМАТ ОБРАТНО! ЖАЛКО ЗА "КУЛАЦИТЕ" КОИТО ЯДОХА БОЙ В МИЛИЦИЯТА В ОНИЯ ВРЕМЕНА, ЗА ДА ВЛЯЗАТ В ТКЗС!
ИМАЙТЕ СЪВЕСТ!

Анонимен каза...

1-Ви, направо жалко! Потресен съм от това, което сте написал и знаете ли защо? Защото е идиотско в статия за Дядо Коледа и предстоящи приятни моменти да ни занимавате с поредната доза лайнарщини! Недопостимо е ! Ако сте кисел по природа или просто недоволен от всичко...просто си го дръжте за себе си или го отразете в жалби към необходимите инстуции. Иначе просто мрънкането ни задушава!

Анонимен каза...

Кметската управа за пореден път се извява като проводник на съветския империализъм с този Дядо Мраз, всички знаем, че такъв няма! Сега има само Санта Клаус. А лампичките сигурно ще са китайски, което си е жив маоизъм в действие. Майтапа настрани, кметицата се държи като грижовна стопанка, дано някой ден ѝ бъде признато от безпросветния, неблагодарен и вечно недоволен троянски хомо еректус, спрял да еволюира някъде към 10000 пр. н.е.

Анонимен каза...

Скъпи 2-ри, жалко е, а също и идиотско:
- да дишаме мръсния от пушек и сажди въздух,
- да работим за заплати, които стигат само за покриване на месечните оскъдни сметки за ток, вода, телефон,
- да караме колите хвърлени за старо желязо в нормалните държави,
- да се храним с храни със съмнително качество и незнаен произход, а и с незнаен състав,
- да сме принудени да напускаме дом и държава, и да търсим препитание другаде,
- да ни лекуват по начини от преди 40-50 години/толкова сме назад, а може и повече/,
- да сме лишени от мечти,
- да сме толерантни към държавата, а да не си знаем правата, а и да не ги търсим,
- да умираме на 40-50-60, масово, и да не се търсят причините,
- да се самоубиват хората по най-жесток начин,
- да нямат бъдеще децата ни, и погледите им да са обърнати към държавите с по-нормално отношение както към хората, така и към животните,
- да живеем под непрекъсната дискриминация,
- да.....и още много, много ДА....
Разбирам, и то много добре, че не е мястото под такива новини за някои ЖАЛКИ И ИДИОТСКИ писанки, но отново сме впрегнали каруцата пред коня.
Замисляли ли сте се, колко хора ще се зарадват на коледните празници, светлини, украшения, и колко ПО-МНОГО ще са тъжни и самотни? Тъжните и самотните ще се опитат да се "развеселят" с литър ракия и да излязат в полунощ до украсеното коледно дърво със залитаща походка. Жалкото е, че по този начин ще изглеждат и повечето от младите хора на града. Останалите с ниски доходи ще посрещнат Новата година в дълбок сън, така нужен им за да започнат отново денонощният труд за мижавите 400-500 лева в най-добрия случай.
Въпреки всичко, нека сме здрави и не спираме да вярваме до-безкрай-това е необходимо на управляващите!
Скъпи 2-ри, както сте забелязали, преди да напиша "жалкото" и "идиотско" нещо според вас, съм написала "Много хубаво, а и догодина същото! Със здраве!" Повтарям го!

Анонимен каза...

Доцке Кога си заминаваш за Ловеч? Стига до съсипва града? Какво ти е виновен?

Анонимен каза...

Точно така 4-ти.
На такива празници си правим и равносметка на живота.
А като ни е такъв живота,каква да ни е веселбата?
Всеки призовава да сме позитивни.Но когато бедността и отчаянието са изтръгнали и последната надежда,новогодишните лампички ще светят като далечна и неясна мъглявина за повечето от нас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |