Национална конференция с международно участие

* Организатор на научния форум – ССА под патронажа на земеделския министър и председателя на земеделската комисия в парламента
 * Акад. Александър Донченко (Русия) награди с почетен медал
 двама троянци
В ИПЖЗ
Проф. Бозуков връчва наградата на акад. Александър Донченко
ИНСТИТУТЪТ по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян миналата седмица, 27-28 ноември, бе домакин на Националната научна конференция с международно участие „Биологични растениевъдство, животновъдство и храни”. Организатор на научния форум е Селскостопанската академия (ССА) на България, чието звено е и ИПЖЗ, под патронажа на министъра на земеделието и председателя на Постоянната комисия по земеделие и храни в парламента. Организационният комитет бе ръководен от председателя на ССА проф. д-р Христо Бозуков.

ОБЩО 29 доклада и 21 постерни сесии бяха представени в двата работни дни, а официалното откриване на конференцията започна с любопитна церемония. От името на ССА проф. Бозуков връчи почетен плакет на ръководителя на руската делегация – академик Александър Донченко, председател на Сибирското отделение на Руската академия на селскостопанските науки (СО на РАСН). От своя страна акад. Донченко също награди със специални медали няколко български колеги - за приноса им в двустранното сътрудничество; сред отличените имаше и научни работници от ИПЖЗ - Троян – директорът на института доц. Диян Георгиев и доц. Цецо Миховски.

СЛЕД НАГРАЖДАВАНЕТО високият гост от Сибир направи мултимедийна презентация на СО на РАСН – мащаб, организационна структура, цели и успехи. Стана ясно, че на територията на Сибирското отделение се произвежда пшеница, която може да изхрани половин милиард души и голяма част от количествата се изнася, че са селектирани 35 собствени сорта картофи, които са въведени в редица страни и т.н. „Науката не знае граници”, бе посланието на акад. Донченко към участниците.

По време на научната конференция
НА КОНФЕРЕНЦИЯТА бяха обсъдени редица теми, свързани с биологичното производство - перспективи пред биологичното земеделие, производството на биологично преработени храни, биологичните натурални сокове, пиво от лимец, биологично пчеларство, биологично отглеждане на телета, български сортове лози подходящи за биологично производство на грозде и вино и др.

Т21 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |