Троянската болница с нова апаратура

* Кметът инспектира хода на работата по проект „Реконструкция/обновяване и оборудване на „Многопрофилна болница за активно лечение – Троян“ ЕООД“
Община Троян
В изцяло обновената операционна зала на АГ отделението
В АГ отделението - операционната зала
В АГ отделението
КМЕТЪТ на община Троян Донка Михайлова инспектира хода на работата по изпълнение на проект „Реконструкция/ обновяване и оборудване на „Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) – Троян“ ЕООД, гр. Троян“. Припомняме, че договорът, който бе сключен на 30 октомври 2013 г., е на стойност 1 289 272 лв. и се финансира по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие. Осем от отделенията на троянската болница очакват доставка на специализирано медицинско оборудване; това са отделенията „Хемодиализа“, „Образна диагностика“, Акушеро-гинекологично (АГ), „Вътрешни болести“, „Педиатрия“, стерилизационна секция, Хирургично, „Нервни болести“.

НА 6 ОКТОМВРИ беше доставено и монтирано част от новото медицинско оборудване. В АГ отделението вече се използва анестизиологичен апарат с монитор, реанимационна маса за новородени и фетален монитор. Изцяло обновена е операционната зала към отделението. Подменена е ел. инсталацията, монтирани са нови осветителни тела и бактерицидни лампи, изградена е нова отоплителна и вентилационна система. Стените и пода са изпълнени с антибактериално PVC покритие.

Новата апаратура в Хирургичното отделение
В ОБОРУДВАНЕТО на Хирургичното отделение вече са налични видеоендоскопска система и вакуум апарат за инфектирани рани. Новата апаратура за отделение „Вътрешни болести“, включва мобилен многофункционален УЗ диагностичен апарат и бифазен дефибрилатор за интензивния сектор. За отделение „Нервни болести“ е доставен доплеров сонограф. Медицинският персонал, който ще работи с новата техника, е преминал обучение и е получил сертификат.

На главния вход е изграден рампа за достъп на лица в неравностойно положение
КЪМ НАСТОЯЩИЯ момент на главния вход на болницата е изградена рампа за осигуряване на достъп за лица в неравностойно положение. Доставени са два асансьора – медицински болничен (за 20 лица и болнично легло) и пътнически (за 8 лица), и в момента се работи по монтирането и пускането им в експлоатация. В началото на месец ноември предстои доставката на останалото медицинско оборудване и приключване строително-ремонтните работи в кабинет „Компютърен томограф“ към отделение „Образна диагностика”.

Община Троян

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Сега остава и доктори да се намерят.
А 'що никой не говори зо "новите" асансьори? Които не стига, че са сбъркани откъм размер (не се събира подвижно легло с болен), ами и на третия ден са дали фира, 'щото се оказва, че само вратите са нови. Другото било секънд хенд - в доста по-лошо състояние от старите елеватори в болницата. Естествено, че е платено за нови, а разликата в парите познайте къде е. Е, поне са с газарски врати. :)
Не ме упреквайте, че плюя, защот това е пълната истина и всичко маже да се провери.

Анонимен каза...

Долунаписаното се отнася единствено за Тиквоний Банкянски и Жозеф Опипвачев и в никакъв случай за Данчето Фандъка:

Защо всеки европейски простак, пък бил той дол, мол, и всеки друг ол, като дойде в татковината, бърка под полата на момите ни и иска да ни става баща? Не ни ли стига бащицата от Банкя?
А може би, по-важното е защо ние търпим да ни бърникат под полите и в гащите!

troyan21 каза...

До №1: Вярно ли е, че асансьорите са втора ръка?! Имате ли доказателства? Ако е така, това е престъпление и следва да има реакция.

Анонимен каза...

1-ви, не е точна така! Асансьорите са доставени от фирма, която по договор е трябвало да достави нови. Тя обаче е доставила стари редуктори и въжета (цялата подемна система), като нещата са представени за нови. Тук вината на ръководството на болницата е, че не е проконтролирало, какво точно се монтира за страшно многото пари. Или...кой знае как е.
Генадий, по цял свят журналистите не питат по форумите дали туй или онуй е вярно. Просто отиват и си го проверяват. Еи я къде е болницата. Даже и с кола може вече да се иде до нея.

troyan21 каза...

4-ти, явно имате много важна информация и разбирате от асансьори, затова дайте разяснения, заповядайте и в редакцията, можем да направим съвместен материал. Това е сериозно предложение. И едно уточнение - журналистите питат всички, включително и по форумите, затова питаме и Вас.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |