„Обществена трапезария” в 13 троянски села

* 60 нуждаещи се от 13 троянски села ще получават
 безплатен обяд
Социално
ОТ УТРЕ (1 октомври, сряда) Община Троян започна реализиране на социалната услуга "Обществена трапезария". Безплатен обяд за срок от половин година ще получават 60 нуждаещи се жители от 13 села на общината; основно – бедни хора и семейства с доходи под минималните или без доходи, самотници в затруднено положени, скитащи бездомни лица (подобен проект се реализира и в Троян /града/, където услугата ползват 101 човека, а проектът се изпълнява от частната фирма „Валентино” ООД – бел. Т21).

СРЕДСТВАТА за тази социална услуга са осигурени от Фонд "Социална закрила" на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Националният проект „Обществена трапезария” стартира през 2009 г. и услугата се предоставя в 460 населени места на територията на цялата страна. Контролът по проекта се осъществява от МТСП, Фонд „Социална закрила” и Агенцията за социално подпомагане.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

12 коментара:

mondeshka каза...

Пълна измама също като програмата за социални асистенти.

Анонимен каза...

И в какво се състои измамата, госпожо? След като сте казали А, кажете и Б.

Дочо Булгуров каза...

Всичко това звучи добре на пръв поглед. Но нека се замислим!
Ако става дума за болни самотни хора, инвалиди, възрастни самотни хора и всички те живеещи бедно –БРАВО ! Такива хора наистина имат нужда от нашата помощ. Но какво значи семейства с под минимални и без доходи, че не ми е ясно? Ако са здрави, прави и в активна възраст, значи ги мързи да работят...Обяснете го това на хората, защото парите са от данъците. Защото българският данъкоплатец храни армия, полиция, държавна и общинска администрация, няколко стотин хиляди "социално слаби" но плодовити гласоподаватели.... И той, данъкоплатеца плаща, но му давайте по-точен отчет. Поне за такива случаи

Анонимен каза...

Сега комунягите ще започнат да си хранят гласоподавателите (мангалите). Не стига че взимат сума си пари от социалните ами сега и храна. Ебаси комунистическата сган.

Анонимен каза...

Моя съседка ползваше трапезарията. Може би без нея нямаше да е сред живите. Чудя се как има хора, за които дори и трапезарията е безсмислена. Защо станаха толкова много безсмислените хора се питам пък аз?

Анонимен каза...

Един Глупак се изказа : "Само едно ще кажа : Безплатен обяд няма никъде по света ????, все някой ще го плати..?!? "

Анонимен каза...

1 kw ел.енергия в Гърция струва 0.03413 евро, при минимална пенсия 600 евро.
Стойността скача двойно след всички добавки за производителя, преносвача, общината, обслужването, служители, директори, телевизия, кражби, бонуси, и ред други неща.
ДА ИМ ИМАШ ПРОБЛЕМИТЕ!
Социална пенсия 360 евро. след 65 години става 580?
ОТНОВО, ДА ИМ ИМАШ ПРОБЛЕМИТЕ!

Анонимен каза...

Освен това в Гърция енергоснабдяване Е държавна собственост! Направиха се опити за продажбата му на частни фирми, но благодарение на будното и бурно народно присъствие не се получи! Нека не позволим да ни ограбват още, и още, и още!

Анонимен каза...

Елате в Добродан да видите какви хора получават помощи

Анонимен каза...

Сигурно тия, които нямат нужда, ала са свикнали на преяждат!

Анонимен каза...

Ангел Балев - оставка!

http://lovechmedia.com/novini/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b5/#comment-1448

Анонимен каза...

Валентино ООД са хора на кметицата! Секретарката на Михайлова и екипът на Михайлова като се върнат от екскурзии в чужбина отиват в дискотеката близка до тази фирма

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |