Асфалтираха зад Малкия пазар

* Средствата са от общинския бюджет – 24 хил. лв.,
 изпълнител е „ПТС Плевен” ЕООД
Можело значи
Асфалтирането на паркинга зад Малкия пазар, 4 юли 2014 г.
В КРАЯ на миналата седмица, петък, 4 юли, подготвеният предварително терен на паркинга зад т. нар. Малък пазар (десетината павилиона за продажба на плод-зеленчук и други стоки при кръстовището на ул. „Васил Левски” и ул. „Стара планина” в централната част на Троян) бе преасфалтиран. Належащият пътен ремонт се финансира от общинския бюджет, като сумата възлиза на 24 162 лв. и бе заложена в бюджетния план за капиталови разходи за 2014 г. Изпълнител е плевенското дружество „ПСТ Плевен” ЕООД, което свърши работата съвместно със своя партньорска фирма от Ловеч.

„НАДЯВАМЕ се автомобилите да изчакат до утре сутринта и да не съсипят новия асфалт”, коментираха групата работници при приключването на работата. Разбира се, бяха поставени заграждения и предупредителни ленти и по наша информация недобросъвестни шофьори не е имало (каквито обаче не липсваха след скорошното преасфалтиране на друг участък в централната градска част – малката уличка „Спас Бояджиев” – бел. Т21)

ПРИПОМНЯМЕ, че миналата година по препоръка на Общинската комисия по безопасност на движението бяха направени няколко важни промени в организацията на движението около Малкия пазар. Забранено бе (със знак „В2”) движението на автомобили по ул. „Св. св. Кирил и Методий” откъм ул. „Васил Левски” (Главната) - т.е. направи се опит да се блокира навлизането на паркинга от задната страна и намаляване на хаоса и конфликтните точки (въпреки че поставеният знак редовно бе нарушаван), монтирани бяха и заграждения на паркинга от тази му страна. Теренът пък бе насипан с минералбетон, което се е правило и преди, макар ефектът да е краткотраен; взеха се и мерки за разчистване на паркинга от изоставени стари автомобили.

ПО ИНИЦИАТИВА на живеещите в съседство се проведе и среща на място с представители на общинската администрация - за да се търси решение за облекчаване и нормализиране на автомобилното движение в твърде конфликтния участък около Малкия пазар. Резултатът – колкото граждани, толкова мнения, т.е. никакъв; дори поддържаната от мнозина идея за превръщането на ул. „Стара планина” в еднопосочна (откъм Главната) не намери консенсус.

Т21

Бележка на редактора

Не може да не поздравим Общината. Не че това е голямото и трайно решение – то ще дойде, когато се организира редовен търг (не като провелия се през миналия мандат, оспорен в съда и не довел доникъде – бел. Г.М.), спечели най-добрият и на мястото се построи нещо сериозно, каквото подобава за такова лично градско място. Не е. Но трябваше да се направи нещо и то бе направено. Защото, това едва ли ще се оспори от някого, досегашната ситуация бе нетърпима – кал до ушите, когато вали и тонове пепел, когато пече плюс ужасяваща бъркотия, блъскотия, селяния; и бе отлично работеща антиреклама на града ни. 

Така бе години наред зад Малкия пазар, в центъра на Троян
Елементарната градска потребност изискваше на т. нар. „паркинг” зад Малкия пазар да му се обърне внимание, да се пипне и доближи до понятието нормален паркинг. Макар и палиативно, както обича да казва един известен троянски общински съветник, решението си е решение. Затова – поздравления за Общината. А когато бараките на Малкия пазар бъдат заменени от нещо трайно и красиво, от нещо наистина градско, тогава ще свалим шапка на троянската управа, която и да е тя. 

Генадий Маринов

40 коментара:

Самопризнание (не по темата с асфалта!) каза...

Навъдили са се напоследък някакви задници дето рекламират в коментарите заемите си! Аз не искам заем от тях. Вярвам, че и читателите на вестника и сайта - също! И не съм чул да си плащат за реклама при главния редактор... Като ги намеря - отдавна трия без да оставям следа от лайноренията им, щото - след като не си плащат за реклама - не съм задължен да давам обяснения.
... признавам си само, та да знаете всички какви ги върша и ако съм пропуснал да бастисам някой - пишете ми с линк на мейла на редакцията - v.troyan21 и т.н. знаете го!
Стоян

Анонимен каза...

Относно темата на материала: Боже, доживяхме!

Анонимен каза...

На 19 април 2013 год., споделих мисли по повод поредното решение на комисията по безопасност на движението за малкия пазар! Припомням го:
"1. До "бар 12" ще сложат знак, но какво от това, като няма полиция да контролира?
2. Какъв ще е ефекта от монтирането на предпазната ограда?
Ами повече хаос! Защото ще има повече задръствания от влезли в зоната на паркинга частни коли, бусове и камиони за зареждане на павилионите със стока, разни мангали с каруци и т.н. Или казано по-друг начин – на паркинга зад пазара няма никаква организация!
3. Взетото решение за полагане (за пореден път) на минералбетон не решава проблема в дългосрочен план – напротив, ежегодното насипване и подравняване излиза по-скъпо.
4. Как ще се облекчи движението на МПС-та по ул.”Стара планина”, като се отрежат двете липи до общинската къща? Ами никак!
Защото там проблема не е в пешеходците, а в натоварения автомобилен трафик! И решението е в разтоварването на трафика.
5. На мястото на общинската къща ще има паркинг!
ОК! Но тази къща кога ще бъде съборена – след месец, два или година? Някой да е поставил срок за събаряне? Не, не е!
6. Преместване на стоянката на такситата по-нагоре по улицата!
Извинете, но що за предложение е това? На тая стоянката въобще не й е там мястото – който е минавал в натоварен трафик знае за какво става дума.
И какво означава такситата да се преместят нагоре, и къде нагоре? Щото там е подхода към ул.„Еделвайс”, т.е. не става. Остава само отсечката до пресечката с ул.”Каравелов”. А сетете се дали някой таксиджия ще се забие там. Още повече, че хората от насрещния блок си спират колите, че даже и камиони има.
7. Ще се забрани десният завой, на излизане от паркинга на малкия пазар! При положение, че от другата страна ще има предпазна ограда си представете, какъв цирк ще става, и дали някой ще спазва този знак!

След повече от една година се случи това, което предвидих, а именно:
По т.1 – ами полицията още я няма! Но я няма в цялата страна!
По т.2 – хаоса е виден! Колоритен! Триизмерен!
По т.3 – с полагането на асфалт временно се реши проблема с калта и мизерията, но не и с организация на движението! Но каква е переспективата? Ако е запазване на статуквото – оле мале!
По т.4 – липите още не са отрязани! Но и да бъдат, проблема с движението ще си остане.
По т.5 – на мястото на общинската къща няма паркинг! И срок за събаряне няма – ето така се размива отговорността.
По т.6 – и такситата си стоят на същото място! И ще продължават да стоят!
По т.7 – е..., съдете сами.

Казах, че повече от 20 години мизерията, кочината - „Малък пазар” продължава да „радва” жителите и гостите на града. И въобще няма визия за развитие на този район! Очевидно няма и воля от властимащите да решат въпроса в полза на хората, а и на бизнеса.
Факт!

Анонимен каза...

24 хиляди лева струвало асфалтирането!??!
Всички предишни кметове,барабар и Донка,сте за бой с камъни и пръчки!

Анонимен каза...

Поздравления за госпожа Дона Михайлова!Още има-няма 2-3 мандата,ще успее да асфалтира колкото Акимов за 1 мандат.Погледнато от друга страна,за няма 1 мандат успя да го стигне и задмине със заемите. Само дето срещу нейните заеми няма кой знае какво свършено. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно:(((((((((((((((

Анонимен каза...

Не мога да повярвам, че на "Малкия пазар" вече няма да виждам лунния пейзаж, прахоляка, копките пълни с вода и кал... Поздравявам общинската администрация. А на 5-ти ще кажа, че закърпените копки на Акимов наистина не могат да се сравняват с изцяло асфалтираните улици на Михайлова.

Анонимен каза...

Хич не ми пука за злобарските напъни на драскачи като 4, 5-ти и т.н.! Аз живея там и казвам "благодаря", че най-после тая ужасия пред блока ми беше асфалтирана. Сигурно има още неща, които трябва да се свършат, но важното е, че се започна!

Анонимен каза...

Минчето защо не асфалтира "Малкия пазар" като 5 казва че толкова много е асфалтирало сигурно не е договорил комисионата Минчето "асфалтираше" да пълни гушата а Донка асфалтира за да асфалтира:))))))Тук е голямата разлика

От номер 4 каза...

Кранто ненормална под номер 7 :Аз живея във въпросния блок и наистина щом асфалтирането струва някакви си 24 хиляди лева,всички управници са за бой !
А това,че ти изрод противен,кудкудякаш под всяка статия в чест на Донка Михайлова,показва що за нищожество си! Живеела била в блока ,друг път !

Анонимен каза...

Най после се намери кмет който да посмее да асфалтира пространството зад малкия пазар....А вие вечно недоволни,знаещи много но неможещи нищо троянци продължавайте да хвърляте кал...И да знаете че сегашния кмет е по-мъжкар от всички предишни кметове:):):)

Анонимен каза...

Винаги съм знаел, че циците и са само камуфлаж..................

Анонимен каза...

Това, което ме дразни, е присъствието върху новия асфалтиран паркинг на бусовете на продавачите, които ги ползват за складове. Е, не може да продължава така!

Анонимен каза...

4-ти и 9-ти, я виж, че май си оплю брадата! Давай, не спирай - колкото по-беснееш ти и такива като теб, толкова всичко се обръща срещу вас.

Анонимен каза...

Няма такова малоумие като това в Троян. Но това,което акимов изсра,пускайки такситата на макари да се разполагат по улицата,беше върха.Полагането пък на асфлат в тази мизерия наречена "Малък пазар", е просто поредната смешка!

Анонимен каза...

9-ти, неуважаемий, ами ти какъв си, като кудкудякаш след всяка статия и оплюваш всичко стойностно, което се случва или за което се пише. Бях на малкия пазар вечерта след като бе асфалтиран. Не бях виждал отдавна толкова много хора да изразяват задоволството си от направеното. Ти що не излезе да се перчиш там?!

Анонимен каза...

Редно е и Ж-К Мондешкото да се асфлатира ! Има много малки деца(между 1-5г.) ! По този чакъл само се нараняват децата !

Анонимен каза...

Явно нещата в България/Троян, са толкова плачевни,че щом на свършена работа/задължения,за която сме избрали въпросното лице и плащаме, трябва да се радваме и да благодарим.
Все едно работодателя ти да ти благодари и да е щастлив,че си си свършил работата,за която те е назначил и ти плаща!??
Но този асфалт решава ли безумието в цялата тази зона? Кога ще махнат такситата от улицата?

Анонимен каза...

Асфалтираха улицата зад малкия пазар, но продаваните плодове и зеленчуци са си същите изложени на слънцето, праха и изгорелите газове от превозните средства! Завехнали и богати, но не на витамини се купуват от хората, от незнание, или липса на други по-добри.
Има ли изисквания за продажбата на същите, и вида на продаваната стока? Защо се продават видимо за брак плодове и зеленчуци с нормални цени? Просто е невероятно!

Анонимен каза...

От снимките не става ясно,има ли/няма ли отводнителни шахти .Като гледам наклона на асфалтиране,падне ли дъжд като във Варна или вчерашния ад в София, всичко отива в колибите на пазаркджиите. Сещай се какво следва...

Анонимен каза...

Браво за асфалтирането! Сега остава някой да каже на ползвателите на павилионите за зеленчуци, че паркинга не е само техен да си слагат табели и саморъчно направени дървении да си пазят местата за тях!
Също така не знам кой следи за това отпред по тротоарите масово се слагат чадъри и чували със стока особено на най-горната будка - на Роза и човек трябва да се провира между дървото и чадъра на Роза,а ако си с детска количка е мисия невъзможна да минеш!

Анонимен каза...

18-ти...ами като не ти харесват не купувай бе ,брат....:):):)Няма и за това да се грижим...

Анонимен каза...

А бе 5-ти ти в кой свят живееш, или си някаква подлога на далавераджията Акимов?

Анонимен каза...

Molia sprete da publikuvate tezi prosti komentari. Ili pone vavedete optia za kirilizirane kakto Standart.Mnogo se radvam za vsichko novo i pozitivno v Troyan. Takav hubav i kiten grad.

Анонимен каза...

Да живее маймуняка МинАк. И неговия гуру МарРад - перетендента за местен феодал, върховен благодетел и повсеместен спонсор! Да живеят!!!

Анонимен каза...

Абе гадните коментари за Донка Марин ли ги плаща. Тя май не му влезе в очакванията за личен кмет.

Анонимен каза...

Ще го кажа по различен начин от това за циците (№11 - :)))) - на тази жена фустата й е за камуфлаж. И претендентите за хора с гащи това ги плаши.

Анонимен каза...

Малко хора в този град виждат и казват истината в очите...Донка Михайлова се оказа по-добрия кмет в новата история на града...

Анонимен каза...

Ами честито. Имаме си готин паркинг, но нямаме улици.

Анонимен каза...

Какъв е този "малък пазар",каква е тази малоумщина,махайте тези кемпи и лафки и марш на Централния пазар!

Анонимен каза...

Голяма работа станала в Троян - за 17 години общината построила блок и за още 11 години успяла да асфалтира пред блока .БРАВО

Анонимен каза...

Голяма работа станала в Троян - за 17 г общината построила блок и за още 11г. асфалтирала пред блока. БРАВО

Анонимен каза...

Как само в новата?Поне в последните 2014 години,на-добрия !

Анонимен каза...

A koga shte se asfaltira ili napravi trotoar na slaveikov 36 tam sa sushtite kalove kato bqha zad malkoto pazarche

Анонимен каза...

Кметицата ще трябва да дава Обяснения в Съдът за далаверата и Откраднатите пари за ремонта на Една Улица в с.Орешак.Заснето е как Се прави некачествен ремонт за 50 000лв.Това е вси4ко на гърбът на данъкоплатецът.

Анонимен каза...

Донка наистина трябва да я вкарат в Сливенският Затвор .

Анонимен каза...

34=35 ти си платен лъжец. Коя улица, какви 50000 лв. Кажи де!

Анонимен каза...

Тишина-а-а-а...

Анонимен каза...

Улица Младост в Орешак.Фирмата която я прави е дала на Кметицата Данка Калпазанка 5000лв Рушвет и Това е всичко на данъкоплатецът на Гърбът.

Анонимен каза...

Асфалтирането бе крещящо необходимо. Не съм черноглед, но не виждам преди асфалтирането да е изградена дъждоприемна система. Там имаше огромни локви с вода и тя трябва да бъде отведена.Сега тази вода къде отива?И още нещо-не е ли нормално павилионите да се изтеглят назад? Да могат да спират коли пред тях, а да се зареждат отзад?Сега е трудно пазаруването и движението по тротоара пред павилионите. Това трябва да се помисли и обсъди за по ефективна и комфортна градска среда. Поздравявам Михайлова за предприетото, но и предлагам и промяна на визията на малкия пазар. Нека обяви конкурс за архитектурен проект на малкия пазар, там ще се появят много рационални предложения.Нека има обществено обсъждане. В края на краищата нали всичко трябва да се прави за хората?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |