Как хората (и котараците) проглеждат

* Или как троянецът Пачо Балевски прекръсти котарака си
 от Неймар на Мюлер
Цар Футбол, Световно първенство
Пачо Балевски с котарака Мюлер (бивш Неймар) след прекръщаването, 9 юли 2014 г.
В ТРОЯН,  на първия етаж в кооперацията на ул. „Стара планина” 19, имам един комшия, много готин, антикомунист, пич и от сой (внук на най-големия местен фабрикант и дарител преди 9-ти, носещ и името му). Петър Балевски, иначе казано - Пачо. Върл запалянко и за негова беда - бразилофил до ДНК-то (на по-предишното Световно изобрети култовата реплика „Дори да съм в устата на крокодил, пак ще викам „Аванти, Бразил!”). Та Пачо, сега, преди три-четири дни, прекръсти котарака си, черно-бял красавец, порода „дворна подобрена”, голям палавник и безподобен сваляч, от Писан Рико на Неймар - да е актуален и куул, в тон с очакваната нова 6-та световна титла на селесао (абе те получиха 6, даже 7, но не титли, но да не се отплесваме и да не дразним родния топ пътешественик, наш земляк, приятел на Т21 и фанатичен привърженик на латиносите Миро Нанков - бел. Т21).

Троянският котарак Мюлер (бивш Неймар) с адашите си Томас Мюлер (Гер) и Неймар (Браз)
ЗА СНОЩИ (8 юли, вторник, 23:00 ч., стадион „Минейро” в гр. Бело Оризонте) няма какво да преразказваме, ясно е, безмилостния немски пердах със 7:1 и резила на бразилейросите го видя цял свят. Думата ми е за друго. Пачо, (най-)върлият фен на Бразилия, изобретателят на неподражаемото „Дори да съм в устата на крокодил, пак ще викам „Аванти, Бразил!”, гордият собственик на котарака Неймар - прогледна. Не само прогледна, а го доказа с дела - прекръсти котарака си от Неймар на Мюлер! Разбирай, Томас Мюлер, голмайстора на бундестима, който стартира голеадата в бразилската врата снощи. Както се казва - no comment. Наздраве, Миро! И да го кажем по-ясно: Дойчланд и EU юбер алес!

Генадий Маринов

13 коментара:

Анонимен каза...

Брех,таз пиянка,Пачо, жив ли е бе ?!?!

Анонимен каза...

Ама, то в Троян има ли различни от пиянки?

Анонимен каза...

На полето няма,бегаѝ там...

Анонимен каза...

Да не би накрая котаракът да получи името Ариен Робен??

Анонимен каза...

Smeshna rabota

Анонимен каза...

Гена, това което се случва на масата с парцуцата обикновено един професионалист ще го остави на масата, няма да прави статия за него ;)

Ст. Борджуков каза...

За Гената и всички фенове - цитат от интервю на испанския треньор на Левски:
"- Явно сте наистина щастлив човек, защото повечето българи смятат, че футболът ни е в отчайващо състояние и скоро няма кой да го вдигне... За много от българите “трагичен” е меко описание за нашия футбол...
- Понякога футбола трябва да го сравняваме с живота. Не може винаги да си тъжен и да си ядосан. Не може да си песимистично настроен в очакване на трагедии. Не би трябвало толкова да се драматизира, защото в крайна сметка става дума за ЕДНА ИГРА. А един мач не може да е по-важен от житейските неща, които се случват всеки ден."
Цялото интервю е тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4183023

Анонимен каза...

Право дума Мурсия,ама футболът ни е олицетворение на много други аспекти в живота в България.

Анонимен каза...

Спешна актуализация на бюджета заради КТБ поиска вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Източването на банката от кухи фирми, свързани с Цветан Василев, трябва да бъде покрито с резерви от държавата, съобщава на първа страница "Преса".
***
"Милиони потъват в резиденции на властта", алармира "Труд". От отчетите на Министерски съвет за 2013 г. се вижда, че по закона за резиденциите са отпуснати 6 463 000 лв., а като разход за тях са отчетени 7 328 00 лв. Сметката не излиза, тъй като са били похарчени повече пари за издръжка на персонала и за капиталови разходи.
Освен това имотите на властта се охраняват целогодишно от Националната служба за охрана, пише още "Труд". Тъй като в тази служба заплатите на редовните гардове е не по-малка от 1000 лв. на пълен трудов договор, това ги прави най-скъпите домови оранители. А уж НСО трябва да пази основно първите ни държавници.
BTA

Анонимен каза...

Към 6-ти:Това е майстор-журналист от масата с пърцуцата статия да направиш.Малко по- различен поглед върху световното.Браво!

Анонимен каза...


Мачът Германия-Бразилия през погледа на нашенските медии

Преди мача:
Червен Кольо: Бразилия ще победи със 7:2.
Кънчо1: Бразилия е изключително силна, а Германия е много слаба. 4:2 за Бразилия
Кънчо2: Нашите данни показват, че германските играчи са демотивирани и не искат в никакъв случай да играят на финала.
Друг Кънчо: Публиката е за Бразилия, Съдията е за Бразилия, слънцето е за Бразилия. Ще победи с 3:2.
Незнаен зелен: Ние сме против подстригването на тревата. Не е екологично.
Мая Манолова: Подава сигнал, че на игрището има още 10 топки.
Цацаров: Праща 12 прокурори да проверят сигнала.
Местан: Ние заявяваме съвсем имплицитно и много екзактно, че нашият успял колега Пеевски е достоен да стане председател на ФИФА. Той е посочен от 12 наши организации в Сау Пауло, Лос Анжелис и Сан Диего, които са гласували с пълно единодушие. /показва протоколи/.
Бареков: Ние сме против германската победа, но ако победят, пак ще сме с Бразилия.
Сидеров: /от Москва/: Абе, какво ме занимавате с това квартално мачле, бе! Вижте как Русия завоюва третото място в групата си след титанична битка с Алжир и Южна Корея!
Треньор на Бразилия: Земята ще изровя, но няма да допусна Германия да победи!

След Мача:
Червен Кольо: Всъщност Бразилия победи, защото не даде да и вкарат повече от 7 гола.
Кънчо1: Бразилия пак си е изключително силна, а Германия е много слаба, защото цял половин час не вкарваше голове.
Кънчо2: Нашите данни се потвърдиха, германските играчи се демотивираха напълно и не можаха да вкарат още 7 гола. Факт!
Друг Кънчо: Публиката на Бразилия не викаше силно, съдията не даде 9 чисти дузпи за Бразилия, слънцето не светеше силно, а голът, който вкара Бразилия показва несъмнено високата и класа.
Незнаен зелен: Тревата беше късо подстригана и бразилците се хлъзгаха, а топката беше много бърза.
Мая Манолова: Още преди мача казах, че на игрището има още 10 топки. Даже имаше и 5 резервни в стаята на домакина на стадиона.
Цацаров: Разследваме с кои топки са вкарани головете и ще обвиним охраната на вход 102 в неправомерно пускане на 15 еквадорски запалянковци, които са викали за Германия.
Местан: Моля ви, не ме питайте КОЙ е посочил Пеевски за председател на ФИФА! Но ние ще се съгласим да оттеглим кандидатурата му, ако започнем да косим тревата по стадионите, доставяме топките и продаваме билетите идните 15 години.
Бареков: Всички видяха, че топката е кръгла, тревата е зелена, на съдията свирката беше настроена в си бемол мажор, а не както е обикновено до мажор.
Сидеров: /пак от Москва/: Казах ли аз, че украинските запалянковци ще попречат на Русия да да се класира напред?
Бъзик Димо /от Атака/: Чете коментари за мач Германия.Бразилия, игран през 1963 г. и публикуван в „Комсомольская правда”, като превода е направен от Чуколов.
Магдаленка /от Атака/: Отбелязва пред телевизия Бета с прочувствено слово, че Бог не е играл футбол и е оградил родината на футбола с вода.
Петър Волгин: Футболът е изобретение на десните, но в него има много играчи, които ритат с ляв крак.
Треньор на Бразилия: Въпреки нашия несъмнен успех в този мач, аз ще отида да предам опита си в Северно Туамоту!

Анонимен каза...

Велико :)

Анонимен каза...

само ЛЕВСКИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |