„Чавдар” остава в битката за среброто

* Нашите паднаха в Пловдив, но в неделя (6 април) се поздравиха с ценна домакинска победа над „Академик” (Благоевград) – 79:72 * На 13 април играем за победа над шампиона и вицешампионска титла – зала „Чавдар”, 17:00 ч.
Баскетбол, „А” РБГ
Отляво: Ценко Наков, Радослав Кочев, Данаил Христов и Любомир Лилов
СЛЕД неприятната загуба при гостуването си на пловдивския „Академик” на 31 март - 62:90, „Чавдар” (Троян) си върна увереността и шансовете за вицешампионска титла в националната мъжка „А” баскетболна група за сезон 2013/2014 г. със сладка домакинска победа срещу „Академик” (Благоевград) в неделя, 6 април.

ДА ПРИПОМНИМ, че шампионът вече е ясен – ИУ (Варна), който си осигури титлата три кръга преди края след домакинска победа именно над нашите на 23 март. В момента, преди последния кръг, „Чавдар” (Троян) и „Академик” (Пловдив) са с по 12 победи и 7 загуби, а последният във финалната четворка – „Академик” (Благоевград), е с 11 победи и 8 загуби. В последния кръг, който ще е на 13 април, „Чавдар” посреща в Троян шампиона ИУ, а в Благоевград ще се сблъскат двата „Академик”-а.

ТЕОРЕТИЧНО за второто място в крайното класиране шансове имат и трите отбора – „Чавдар”, „Академик” (Пд) и „Академик” (Бл). Но при победа над шампиона на 13 април среброто ще е за троянци. Което е напълно възможно, а и логично, тъй като в трите мача помежду им (двата в редовния сезон и последния при гостуването ни във Варна от финалния плейоф) ИУ стигна с големи мъки до успеха, а „Чавдар” бе на крачка от победата; сега пък се предполага, че осигурилите си предварително титлата варненци няма да имат нужната мотивация и „чавдарци” ще завършат по най-добрия начин – с победа над шампиона и вицешампионска титла. 

С КАКВО ще се запомни успехът на „Чавдар” над благоевградския „Академик” в срещата в зала „Чавдар” на 6 април? Най-напред – със сърцатата игра на момчетата на треньора Лъчезар Диков, които, въпреки инфарктното изравняване две минути преди края, издържаха психически, бяха безпогрешни в решителния момент и триумфираха с 79:72. Второ, но не по важност – със страхотната игра на двама от нашите: Ценко Наков, нанизал 32 точки в благоевградския кош, и Радослав Кочев, чиито забивки в стил NBA не само носят важни точки и самочувствие на отбора, но вдъхновяват и публиката; трябва да откроим още двама - Данаил Христов и Любомир Лилов, играли много мъжки и записали по 11 успешни борби. Трето – с обичайните изцепки и обструкциите на съдийски решения от страна на Георги Младенов от щаба на благоевградчани, голям баскетболист в близкото минало, но слаб треньор и баскетболен администратор днес.

И ЧЕТВЪРТО – необичайно малкото публика за мач от такова значение, изглеждаща още по-малко на фона на претъпканата троянска зала при срещите от редовния сезон. Но вярваме, че за решителния домакински мач на момчетата ни на 13 април срещу ИУ зала „Чавдар” ще се пръска по шевовете (начало 17:00 ч.) и „шестият (ни) играч”, вярната троянска публика, ще даде своето за победата. Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Затова в малките населени места, спортът няма традиции.Просто няма живот,подобни случки са временни,и бързо "доскучават" на и без това оскотелия жител.И преди някой да ме е насолил,да се сети какво се случва в съседен Ловеч с фк Кърпачев и "публиката" му.Може и да погледне в лудогорието и "феновете" на градския стадион на фк Антибиотик.

Анонимен каза...

Браво на момчетата! Браво за това, че въпреки, че се наложи да играят не само срещу отбора на "Академик", ами и срещу "големият" Георги Младенов и срещу съдийската двойка, показаха характер и професионализъм и не дадоха да бъдат стъпкани! Браво и на уникалната публика. Беше страхотна емоция въпреки, че за малко съдиите щяха да спечелят мача в крайна сметка!

Анонимен каза...

Цветослав Петров писа:
"Поздравявам вярната публика!"Тези хора имаха уникалния късмет да присъстват на един от най-атрактивните домакински мачове на "Чавдар"Гръмотевичните забивки на Радослав Кочев коша на Академик Бл и изключителната игра на Ценко Наков, и всички, които взеха участие в нача, допринесоха за победата.Зрителите в залата се чувстваха на предела на емоцията и бяха горди, че "Чавдар" бие отбори от най-големите областни градове!!!

Анонимен каза...

До първия коментар, ще те насоля :D, футбола и баскетбола са два различни спорта, за справка можеш да погледнеш посещаемоста във малките градове и тази в големите :). Сезона беше страхотен, отбора прави страхотни мачове дори когато губи, а публиката е страхотна настръхвам като гледам как реагира, градът ни има нужда от такива емоции.

Анонимен каза...

4ти, напълно съм съгласен с теб. Градът ни има нужда от такива емоции!!!

Анонимен каза...

Едно е "има",а е друго "да ги има". Всичко е до време в малкия град.

Анонимен каза...

Първи,шести,радвай се на мига,престани с черногледите си глупави прогнози.Аман от вечно недоволни и мърморещи философи!

Анонимен каза...

Застреляй се бе помияр. Живеел за мига в жалкото подобие на спортна зала. Целият ти живот е един жалък миг!

Анонимен каза...

Срахотна игра , страховита бих казал - ГОЛЯМ мач , невероятна публика , предлагам жалките душици като 1 и 7 да ги отхвърлим и да отидем в неделя , ей така , за удоволствие , който не е гледал , да дойде и да види духа на малката ни зала и тогава ще разбере за кво иде реч , а не като 1 и 7 да говори наизуст.

Анонимен каза...

Подкрепям 9ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Града като цяло е изпаднал в кома-без значение на коя от разновид-ностите и.Все някога трябва да се излезе от нея с някакво лечение.
Дали това лечение да не е нещо като този отбор.Много емоции и много баскетбол.Браво!Видя се,че хората могат да се радват и усмихват,да бъдат по-добри и обединени.Това,което не могат политиците десетилетия,го сториха тези момчета.

Анонимен каза...

Ама в Пловдив са ни скъсали мрежичките нещо. Не виждам как ще бием Варна.

Анонимен каза...

Неосведомен пита: Как ще бъде класирането,ако и Троян и Пловдив и Благоевград завършат с равен броъ точки. До сега като следя събитията виждам,че втори показателел е головата разлика.Важно е за краѝното класиране и за така жадуваните медали! Нека Петър Лалев ми отговори,тоѝ е наѝ-главния.

Анонимен каза...

До 12 и 13 не мога да разбера вие сте троянци и се радвате, че отбора е паднал така ли? В пловдив паднахме защото отбора беше с половин състав, погледнете статистиката, че резервите нямат нито една точка.Що се отнася до класирането какво да ви отговаря Петър Лалев то да не зависи изцяло от него, това е отбор, не е тенис. Ако отборите са с равни точки Чавдар ще е четвърти заради точковата разлика защото във сигурните мачове се дава игрово време на по младите играчи, но дори и четвърти да сме искам да ми отговорите последно кога се случвало това.

Милко Вачев каза...

Да наистина,четвъртото место е успех.Но по-важно е,че играем добър баскетбол.На неверниците и любителите ще кажа,че ЧАВДАР ще е ВТОРИ!Дори и при загуба от Варна,но при победа на Благоевград над Пловдив,ние имаме най-добри показатели..Би трябвало да се гледат резултатите между трите отбора с равни точки.Не точковата разлика.Това ни дава и предимство на турнира за купа на БФБаскетбол.При всички случай избягваме полуфинал с Варна.

Анонимен каза...

Преписал от BG.basket:

Вариантите за крайно класиране в мъжката А група


10-04-2014 - 16:42

Тази неделя ще се изиграе последният кръг от А група за мъже, а в първата четворка към момента е ясно първото място на ИУ Варна. Останалите три отбора ще си разпределят местата 2/4, като има няколко варианта за крайното класиране, според развитието на срещите. В последният кръг ще играят Чавдар Троян – ИУ Варна и Академик Благоевград – Академик Пловдив, а ето вариантите:



Вариант 1: Победи за ИУ Варна и Академик Пловдив. Втори е Академик Пловдив с 13-7, трети – Чавдар Троян с 12-8, а четвърти – Академик Благоевград с 11-9.



Вариант 2: Победи за Чавдар Троян и Академик Пловдив. И двата отбора завършват с 13-7, но Академик Пловдив е втори, заради предимството в директните мачове. Трети е Чавдар Троян, четвърти – Академик Благоевград с 11-9.



Вариант 3: Победи за Чавдар Троян и Академик Благоевград. Чавдар Троян е втори с 13-7, а Академик Благоевград и Академик Пловдив са с по 12-8. Благоевградчани са трети, пловдивчани – четвърти, заради директните мачове.



Вариант 4: Победи за ИУ Варна и Академик Благоевград. Тогава се получава тройна въртележка. Гледат се мачовете между трите отбора. Чавдар Троян завършва втори с 5 победи, Академик Благоевград – трети с 4 победи, а Академик Пловдив – четвърти с 3 победи.

Анонимен каза...

Не мога да ви разбера какви дискусии водите тука! Какво значение има къде са ни скъсали мрежичките или каквото там беше?! Важното е, че Чавдар от опашкар предните сезони стана отбор, от който всички имат респект! А относно класирането така или иначе за НБЛ ще се отстъпи място на Академиците, защото Варна нямат пари да издържат два отбора в НБЛ а ние и да станем втори нямаме пари като цяло. Вече всичко е въпрос на чест. Честта от опашкар да вземеш среброто! Няма смисъл да мразите!!!

Анонимен каза...

До всички дискутиращи по темата: Краѝно класиране на Чавдар ? - моля , върнете се малко назад и прочетете статията на Стефан Генков " Ехото от победите на Чавдар отеква и в Канада" . Анализ и Прогноза?!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |