Кметове обсъждаха общ проект „Централен Балкан - Розова Долина”

* Троян, Карлово, Казанлък, Павел баня, Сопот и Хисаря търсят път за съвместно туристическо предлагане, зам.-министър
 Бранимир Ботев подкрепя

Зам.-министър Ботев и Донка Михайлова на срещата в Орешак
ПО ПОКАНА на кмета Донка Михайлова на работно посещение в Троян миналата седмица бяха зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и кметовете на южните общини Карлово, Казанлък, Павел баня, Сопот и Хисаря – съответно д-р Емил Кабаиванов, Галина Стоянова, Станимир Радевски, Веселин Личев и Асен Сурчев (зам.-кмет), научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Домакин на срещата бе Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак, а участие в разговорите взе и председателят на постоянната Комисия по туризъм в троянския Общински съвет Даниел Сираков.

По трасето на Виа Траяна през Беклемето
ЦЕЛТА на управленската сбирка била да се обсъди троянската идея за съвместен регионален проект за устойчиво развитие на туризма „Централен Балкан – Розова долина”, обединяващ усилията на споменатите общини; с идеята вече било запознато и министерството. Зам.-министър Ботев представил позицията на своето ведомство, която препоръчвала обединяване на усилията около един общ туристически маршрут „Виа Траяна (старият и на места  добре запазен римски път през Беклемето, свързвал дунавската граница на Римската империя с Филипополис, дн. Пловдив – бел. Т21) – Балканика”. Той изразил личното си убеждение, че Подбалкана, Розовата долина и Беклемето/Троянско са тясно свързани и имат голям общ туристически потенциал.

РАЗБИРА СЕ, обсъдени били и възможностите за финансиране на подобен мащабен туристически проект като „Централен Балкан – Розова долина”. Както и идеята за създаване на сдружение (клъстер) на нашите общини, което да си партнира с други регионални сдружения.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

Като изключим зимните месеца, през които е затворен прохода,не виждам нещо да се спирало хора от южните региони да отскачат до Троян!Пък било то и без клъстери и обединения.Въпросът,е къв да го дирят тук?

Анонимен каза...

Уважаеми №1, всеки човек има право на мнение по дадена тема.Незнам каква специалност и какъв бизнес имате и какво работите,но от коментара ви по-горе разбирам,че не сте в час за какво става дума.Оставете други да дават оценка на това което предстои да се случи!Дано в близко време най-после да се почне да се прави нещо смислено в тази централна част на страната.От както се помня, за първи път човекът оглавил туризма в България знае за какво става дума и как го правят белите страни.Дано имаме късмета този негов потенциал да се реализира в тази дестинация.Ще следя с нетърпение последващите действия на кметицата.С уважение леля Станка баш Троянка.

Анонимен каза...

Лельо Станке,а ти знаеш ли,че обиколната минава през Саран Бей,Метковец и т.н....

Анонимен каза...

Какво предстои да се случи?

Анонимен каза...

Лельо Станке, НЕ ЗНАМ какаво да кажа...Кой ти преподаваше български език навремето ? Или май много си ходила по комсомолски събрания, та си пропуснала малко граматика... По темата: и да се направи нещо добро за региона някога, няма да е от комунистите, бъди сигурна !

Анонимен каза...

Да си бе мълчал по-добре.Нищо смислено няма да кажеш,ами тръгнал за граматика да говори.Животно!

Анонимен каза...

5-ти. За съжаление комунисти вече няма. Ти вероятно си много малък, а и няма кой да ти каже, че всичко в Троян /фабрики, заводи, търговска мрежа, училища, болница,детски градини, улици, площади и т.н./ е съградено от комунистите, които ти неистово мразиш. Вероятно защото през 1949г са национализирали някоя руина на дядо ти. За жалост твоите любимци - антикомунистите - разрушиха всичко. Това е положението.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Боже, прибери си комунистическите версии шетащи из този форум!

Анонимен каза...

7-ми, преди 9 не е имало нищо в Троян, ни фабрики, ни училища, ни магазини,и площад не е имало, и улици. И елекричеството дошло от Ленин, а болните троянци ходили всички да се лекуват вероятно в София?. Абе ти наред ли си ? На кого ги дрънкаш тия глупости? Народа гради разни простотий 50 г. за да има днес червената буржоазия собствени фирми и магазини, а познай от къде, пък другите от тази пасмина наклякали по кметствата, в държавното управление или си тътрят задните части на някой директорски стол.
Така че няма какво да дириш под вола теле!

Анонимен каза...

Така е 10-ти,само че толкова много са се изродили гадовете долни,че смело се наричат АНТИКОМУНИСТИ(Минко Акимов например), други дори отричат всякаква връзка за "успехите" си, с оня строй, и твърдят,че са потомствени капиталисти.Пример на национално и местно ниво, колкото искаш.За това тази държава ще продължава да върви само надолу ,докато един ден не останат потомците на тези изчадия,и циганите,които ще са им роби,просто защото всички българи или ще са имигрирали,или ще са измрели.

Генадий Маринов каза...

До №7. Спекулация е да се твърди, че всичко в Троян е построено от комунистите (по време на 45-годишното червено управление след 9 септември). Преди 9 септември Троян е един динамичен и добре развиващ се град. Тук са изградени силни фирми като "Копроиз" (днешния "Лесопласт"), излязла за кратко време сред основаването си и на пазарите в Западна Европа, фабриката за дамски обувки на Цонковски (по тертипа на "Саламандър", най-добрата у нас), текстилната фабрика на най-богатия троянец и голям дарител Петър Балевски, има изграден собствен ВЕЦ и ток на добри цени за промишлеността, колбасарският цех на Таслаците, десетки са печелившите занаятчийски работилници в различни браншове, отлично работи местната кредитна кооперация "Троянска популярна банка", която кредитира малкия бизнес и построява за собствена сметка една от най-модерните за времето си сгради в България (с ресторант "Кооп" на приземния етаж), има собствена читалищна трупа, два театрални салона, ражда личности и създава собствен качествен елит и т.н., и т.н... Това са факти, които не бива да се пренебрегват и омаловажават.

Анонимен каза...

Така е г-н Маринов, и след изброеното от Вас идват комунистите през 1944-та.След 1989 пък идват децата им,сега се готвят внуците им.Мисля,че резултатите са очевадни!

Анонимен каза...

blagodaria vi Kak ne sam zabeliazal, Troian postigna zudesa sled 1989g Likuy narode

Анонимен каза...

От 7-ми
Уважаеми дами и господа! Невъзможно е да се изясняват нещата когато опонентите разчитат само на емоции и голо отрицание.В този смисъл коректно и точно идват думите на г-н Генади Маринов. Той убедително сочи онези дейности, които са дали началото на сериозната индустрия в развитието на града ни. Само един факт - през 70-те и 80-те години на миналия век нашият Елпром е най-големият завод за електродвигатели на Балканския полуостров.Тъжното и жалкото не е, че тотално отричате построеното в периода 1944-1989г. Тъжното и жалкото е, че не схващате,че родната ни индустрия беше унищожена умишлено от Запада. Защото при съвременната производителност той сам може да произведе нужното на човечеството. И нашето - българското, троянското няма защо да им се "пречка" на пазара.

Анонимен каза...

Уважаеми 7-ми,15-ти, видно,е че употребяваш забранени добавки.
Жалко,е че живееш в подобен свят изпълнен с "конспирации", спуснати от твоите идоли,а точно те разрушиха всичко,криейки се зад мними западни конспиратори.И понеже говориш за ЕЛМА,ще ти обясня как онова нищожество николай банев унищожи завода.Твоята любима БКП сега БСП, раздаде на свои хора заводите,за да могат да имат свежи пари в партийните каси.Само,че този плазмодий като тотален некадърник продаваше живо месо,за да може да се отчита пред касата,поради абсолютна несъстоятелност да управлява и развива.И така,докато не дойде време дъщеря му да продаде трафопоста за 10 000 лева без фактура,защото банката е наложила запор на всички сметки.Накрая остана мършояда бонито,да оглозгва останките.

Анонимен каза...

12, тези фабрики надали са произвеждали колкото бившите Родопа и Сердика!

Анонимен каза...

Лумпени, как може да сравнявате купроиз с Елпром- Троян?

Анонимен каза...

Ми питай малоумника,според който западни империалисти са разрушили ЕЛМА,а не николай банев!Според тоя сопол,и Машстрой е унищожен от запада,а не от желеви.АМАН!

Анонимен каза...

7,15-ти, тъжно и жалко е, че хората като теб са достатъчно много. Гнием в момента с правителство и парламент в които съдбата на България се определя от най-безпринципната коалиция. Комунисти и етнически турци в съдружие с фашизоидно-сегрегационно настроени полуидиоти. Ако ме разбираш какво казвам, за което почти нямам надежда.

Анонимен каза...

Уважаеми № 5 ,сърдечно благодаря за критичната забележка отнасяща се до моята грамотност.Моля за човешка прошка, но се случва някога да пропусна интервала, все пак съм леля, НАЛИ?По-очевадни грешки и то доста груби забелязвам в писането и на по-младите в този форум?Личи си и при тях, че са технически, а не от незнание?Колкото до комсомолските събрания, такива бяха времената на нашата младост и ни беше хубаво и забовно.Това беше начин на общуване и опознаване. Младежта винаги намира начин за веселие.Сега я наричате "купон"?Все се питам,защото аз съм ЛЕЛЯ, какво точно означава купон, защото аз го свързвам с времето, когато ни раздаваха купони, с които регламентираха количеството хляб който можем да закупим за деня.Да имаше и такива времена?

Анонимен каза...

№5, видях "забавното" и "Да, имаше" - е случва се!!!

Анонимен каза...

Леля Станка е желязна!!! Пък този граматик №№ 5, 22 да вземе да се гръмне или да прогледне по-нашироко :)))

Анонимен каза...

Това е пътя - https://www.facebook.com/groups/181598611910752/

Анонимен каза...

В Троян електричество е имало далеч преди позорната дата 9-ти. Дори в села , като Черни Осъм е имало завод (подпален по– късно от престъпници -комунисти) и електроцентрала още през 1935. По това време в САЩ са имали вече телевизия, а в болшевишкия "рай" СССР са умирали от глад. Няма нищо по-тъпо и гнусно от дърт комуняга, а тук е пълно с такива боклуци !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |