Честита Баба Марта!

* Троян закичен с грамадна стомна-мартеница и
 2-метрови Пижо и Пенда 
Баба Марта бързала
ТАЗИ година Общината (общинската управа) зарадва Троян и троянци с най-големите мартеници в града – две, на знакови места в централната част, високи по около 2 метра. Едната е в градинката пред бившето кино. Голямата цветна стомна тип „Троянка” - която се появи миналата година и веднага се превърна в основна атракция и емблема на това място - сега е пременена в червено-бяло, станала е стомна-мартеница; а вечер се осветява в различни цветове, което засилва ефекта. 

ДРУГАТА представлява една огромна двойка Пижо и Пенда – тя червена, той бял, монтирани на самия вход на общинската сграда и вечер греещи със светлината на десетки електрически крушки.

МАРТЕНИЧКИТЕ от известно време са „окупирали” и входа към централния градски площад – сергиите са десетки, а най-хубавото е, че преобладаващата червено-бяла стока в преобладаващата си част е в духа на традицията (без пластмасови и други украшения, кичарии и разни „модерни” послания). 
Честита Баба Марта!

Т21

Още по темата:

Още снимки от събитието:

16 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления на г-жа Донка Михайлова и екипа й - за топлата и мека зима тази година ! До сега,толкова топъл и толкова мек зимен сезон в Троян - не сме имали ! Дори и при Акимов.Можело значи ! Личи си ,че тази жена - може и знае как !

Анонимен каза...

Хахаха...! Не знаех,че г-жа Донка Михайлова е отговорна за топлата зима...Мислех,че това е резултат на климатични промени в природата.Ама знам ли, тя може снежинките във въздуха да е ловила .

Анонимен каза...

Голяма злоба към най-успешния кмет на Троян за последните 25 години,но тя напук продължава да се справя отлично!

Анонимен каза...

Поздравления на г-жа Донка Михайлова и екипа й - за интелигентните и грамотни тролове във форумите ! През последните 25 години, толокова интелигентни и толкова грамотни тролове в Троянските форуми - не сме имали ! Нито при Енкин ,нито при Акимов ! Личи си ,че тази жена, напук на голямата злоба - продължава да се справя отлично. Браво !

Анонимен каза...

Как в последните 25 години ?Поне в последните 125 години!Бе я направо от римско време най-успешният кмет !

Анонимен каза...

Живи, здрави, весели и засмени!
Желая хубав месец!
Така се поздравяват хората тук в началото на всеки месец, а ние дори и това не можем.
Лошото настроение на родителите се предава и на децата-малки, и големи! Трудно е в днешно време да сме усмихнати, но нека го направим заради децата, нека не отгледаме депресирано поколение, защото ще ни излезе доста скъпо в бъдеще!

Анонимен каза...

Поздравявам Общината за стомната и за Пижо и Пенда пред сградата. Страхотно настроение за децата и не само за тях...

Анонимен каза...

Mersi !

Анонимен каза...

Наистина страхотно настроение създават и стомната, и кошницата с пролетните цветя пред общината, и светещите Пижо и Пенда. Много добра идея е стомната да се украсява тематично за празници.
А вчера имаше и младежи в народни носии, закичващи с мартеници преминаващите по главната троянци и туристи.
Колкото и ирония да влагат троловете в коментарната част на сайта (все пак избори идат), за тяхно съжаление не може да се отрече хубавото, направено от администрацията.

Анонимен каза...

Наистина ми става тъжно,колко оскотял е троянецът,щом този кич го радва.Тъжно,много тъжно.

Анонимен каза...

Бреех мааму стара че тънък естет се появи :))))
10ти що не погледнеш в огледалото да видиш на какво му се вика кич :)))))

Анонимен каза...

А ти защо не се самоубиеш?

Анонимен каза...

Ааааа, не е му дошло на акъла! Пък мой и да не се уцели?!

Анонимен каза...

Сигурно, оти се е заслепил от красотата бликаща от вред в Троян...

Анонимен каза...

Хубавото си е хубаво! Хубаво е, че в Троян на всеки празник става все по-хубаво!

Анонимен каза...

Зависи от критериите за хубаво!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |