Сашо Данков скъса с ГЕРБ

* „Приключих с политиката”, заяви бившият председател на Бойковата партия в Троян, но отказа да коментира причините
Развод
Сашо Данков
НА 19 ФЕВРУАРИ бившият лидер на ГЕРБ – Троян и един от основателите на общинската партийна структура Сашо Данков е подал заявление за напускане на партията, научихме от самия него. „По устав след подаване на заявление за напускане партийното членство се прекратява автоматично”, поясни за Т21 г-н Данков. Той обаче отказа да коментира причините, като се измъкна от отговора с формулировката „по лични причини”. Попитахме го дали това не означава насочване към друга политическа партия (вече бе плъзнал слухът за включването му в Барековата „България без цензура”, която наскоро основа своя организация в Троян), но отговорът бе категорично отрицателен. „Приключих с политиката. А за „България без цензура” – не ме обиждайте с подобно нелепо твърдение”, заяви бившият гербер.

ПАРТИЙНАТА разлъка на Сашо Данков не е особено изненадваща. Той, по неговите думи, бе приготвил оставката си като председател на ГЕРБ – Троян още преди парламентарните избори миналата година, но се съобразил с настояването да помогне в кампанията. Веднага след изборите обаче (в началото на м. август 2013 г.) председателската оставка стана факт. Тогава г-н Данков отхвърли съмненията, че се кани да напусне и партията, но явно решението вече е зреело. Оттогава до днес ГЕРБ – Троян няма свой председател, като от няколко дни в официалния партиен сайт  в раздела „Общинско ръководство” се сочи единствено името на организационния секретар Петко Пенков.

27 юни 2009 г., Айдушкото сборище над Троян, Празник на билките, планината и туризма, броени дни преди парламентарните избори - Сашо Данков (ГЕРБ) с политическите си противници от БСП Дилян Енкин (вляво), Донка Михайлова и Евгений Узунов; снимката е по идея на Т21
ПРИПОМНЯМЕ – Сашо Данков бе назначен за зам.-областен управител на Ловеч от правителството на Бойко Борисов, а за кратко в началото на новия правителствен мандат бе и временно изпълняващ поста областен управител; през цялото време той съвместяваше административния пост с партийното председателство. Брат му – Йордан Данков, пък е втори мандат общински съветник от ГЕРБ в Троян, като в момента е и председател на партийната група в местния парламент. Сватът на Сашо Данков – ловчалията д-р Анатолий Йорданов, също бе активист на ГЕРБ, областен председател на партията, после депутат, но след това заедно с още 11 души бе изключен.

24 септември 2011 г., клубът на партия ГЕРБ в Троян - лидерът на общинската организация Сашо Данков (вляво) и депутатът д-р Станка Лалева обявяват пред партийни активисти и журналисти кандидатурата за втори кметски мандат на Минко Акимов (в средата)
ЗАЩО, според нас, Сашо Данков напусна ГЕРБ. Не е трудно да се предположи, че в основата е обидата от отказа на партийната централа да се съобрази с решението на ГЕРБ – Троян за изключването на бившия кмет на Троян, след това за известно време и председател на Общинския съвет Минко Акимов. Не е тайна, че в основата на това решение бе г-н Данков, който, макар и неявно, бе и срещу повторната кметска кандидатура на г-н Акимов, довела до провал на ГЕРБ – Троян на местните избори през 2011 г. Г-н Данков не крие и разочарованието си от факта, че след спечелването на парламентарните избори през 2013 г. ГЕРБ не успя да намери печелившата коалиционна формула и изтърва властта; според него логичното било да се създаде коалиция по германски образец на ГЕРБ с БСП и така да се пресекат апетитите на „Атака” и ДПС и да се гарантира стабилност.

Т21

Още по темата:

41 коментара:

Анонимен каза...

Трябва и брат му заедно да излезят.Всеки знае,че са комунистически лимонки.

Анонимен каза...

Той си беше на щат в БКП едно време, сигурно се връща при майката кърмилница. Де да беше единствен.

Анонимен каза...

Ако видите, че Сашо Данков скача от осмия етаж на областната управа, то скачайте и Вие защото има далавера. Защо излиза от ГЕРБ-ами защото няма далавера!

Анонимен каза...

Ай сега при Бареков!

Анонимен каза...

На първата снимка Сашо се чувства в свои води,сред ,,другари".На втората е по поръчение на ,,другарите" от първата!

Анонимен каза...

Бат Сашко си къта прибраното за четрите годинки във власта и инвалидната пенсийка и си вари алкохолеца менте да го шитка на черно...Сега за грездей не му трябва ГЕРБ......ако дойде пак на власт може да поиска прошка и пак да се присламчи

Анонимен каза...

"Заслужава ли България народа си?", коментира "Сега". Всеки народ заслужава правителството си, но не всяка държава заслужава народа си.
Поне за днешна България е вярно, щом губи народа си с такова безгрижие.

Той пък я напуска с облекчение и дори с омерзение.

480 310 трудоспособни българи са готови да емигрират при първа възможност, показа изследване на Икономическия институт към БАН и Агенцията за социално-икономически анализи. А проучване на КТ "Подкрепа" за нагласите на българите показа в края на 2013 г., че половината от работещите в страната биха я напуснали заради по-високи заплати в чужбина,

като 60% от тях заявяват, че не биха се върнали дори след като спечелят достатъчно за добър живот у дома.

За клептокрацията, която отврати българите от род и родина, ще остане честта да сложи точката на историята на България,

защото като паразитираща каста тя няма да се откачи от държавата, докато не я доведе до гибел.
bta

Анонимен каза...

Че аз само "другари" видя и на двете снимки 5ти

Анонимен каза...

Плъховете бягат,когато кораба потъва.Доскоро герберите бяха баламосвани,че е въпрос на време Борисов да се върне на бял кон,да лапаме пак.Колкото по имагинерна става тази възможност,толкова по силни стават процесите на разпад - това което е в Троян е в цялата страна,особенно сред хората с експертен потенциал и представители на бизнеса.Както писа един бивш гербер от Търново,омръзна ми да викат на сина ми Винету

Анонимен каза...

Пет пари не давам за ГЕРБ и в частност за ГЕРБ-Троян, но мекеретата като Данковци, Пенковци и други такива, няма да се свършат, стига да има аванта.

Анонимен каза...

Много хора тук бъркат комплекса за малоценност с омраза към ГЕРБ.
Затова искам да им цитиеам написаното от предишен форум:
15. Анонимен каза...
Решаващо в сегашната ситуация е уникалното превъзходство, което лидерът на ПП ГЕРБ има над абсолютно всичките си конкуренти и опоненти като управленски опит, интелект, демократичност, почтеност, откритост, работливост, ако щете – и симпатичност, и най-важното – като доверие, което излъчва към потенциалните си избиратели. Не случайно първата задача, която новосформираната през пролетта коалиция от превратаджии си бе поставила, беше трайното му отстраняване му от политическия, обществения, а защо не и от биологическия живот. Бурната обществена съпротива осуети тия проекти. Затова враговете му преминаха към окопна позиционна война на изтощение, използвайки всички ресурси на властта по изключително недостоен и унизителен начин.

Анонимен каза...

Генади, сигурен ли си в това:
" Сватът на Сашо Данков – ловчалията д-р Анатолий Йорданов, също бе активист на ГЕРБ, областен председател на партията, после депутат, но след това заедно с още 11 души бе изключен."

Анонимен каза...

Напускането на Сашо Данков ме прави още по-уверен в намеренията си за кой да гласувам на следващите избори. Също и ожесточеното оплюване на ГЕРБ от комунистите.

Анонимен каза...

ХА ХА ХА

Анонимен каза...

13, ми то тук Герб няма ръководство, В ловеч хитрата кариеристка к.маринова бие ножа в гърба на малкия н.нанков. Каква дейност развива тази партия. Баръмова снима по заповед само маринова и праща глупавите си писаници в софия. Глупаците като тебе гласуват за некадърни калинки. А може би и ти си калинка?

Анонимен каза...

Браво на Сашо за този умен ход,от потъващ кораб който избяга първи за него има спасителна лодка

Анонимен каза...

До 2-3 дни Данков ще започне работа в Ловеч, благодарение на аверите си от ДПС-то... Пък и жена му стана член на ДПС. Ясна е работата! Елка Батманката и КорДелка са си продукти на ДС-то и повтарят историята на СДС-то и НДСВ-то...

Анонимен каза...

Сашо Данков и умен ход- голям майтап!

Анонимен каза...

Общинската организация на БСП в Стара Загора е тръгнала по пътя на Монтана, все повече от активистите се прехвърлят в АВБ, твърдят дългогодишни членове на лявата партия. Основание за това те виждат след пореден скандал, свързан с легитимността на досегашното ръководство.

Анонимен каза...

Потъващият кораб /разбирайте ГЕРБ /, най-напред го напускат, ПЛЪХОВИТЕ - демек, паразитите.

Анонимен каза...

След Монтана и Стара Загора да се готви Троян !

Анонимен каза...

До 17-ти...пълен капут си ти , очерняш една жена безпричинно и съм сигурен че за такива като теб ,нещастнико са измислили Беляне и Ловеч.....

Анонимен каза...

До 15.Докато ГЕРБ бяха на власт България беше развиваща се Европеиска държава.В момента държава няма,управляват ни турци и цигани и си в тотална изолация от Европа.От Европа тръгнахме към анадола и Русия.Що за идиоти,що за изроди сте,за да ви харесва това,което става в България.Скапани червенитурко идиоти.МЪРШИ СТЕ ПРОДАЖНИ

Анонимен каза...

11-ти и 23-ти, пихте ли си хапчетата?!

Анонимен каза...

докато ГЕРБ бяха на власт властваха замразени доходи,удушена иккономика и арогантна полицейщина.Преди няколко дни отбелязахме една година без Борисов.Върви си и никога не се връщай,опиташ ли,този път ще те чакаме подготвени

Анонимен каза...

24-ти, не всички са като теб на хапчета. Има и нормални хора. Жалкото е, че са малко! Повечето са като теб, тотално изтрещяли, червени мишоци, борещи се за възстановяване на османската империя, и което е най-лошото-без дори да се усещат........

Анонимен каза...

Бат Бойко е много умен.-„Колкото повече – толкова по-добре.
Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”.

Анонимен каза...

В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПРЕВРАТА:
ПЪРВИЯТ НА ИЗБОРИТЕ ГЛЕДА,
КАК С МАНДАТА НА ВТОРИЯ,
УПРАВЛЯВЯ ТРЕТИЯ,
С КВОРУМ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ.

Анонимен каза...

До 22-ри - едното не е жена, то е плазмодий, което съсипва всичко, до което се докосне... (ГЕРБ в случая).

Анонимен каза...

"Красотата ще спаси света!"- Жалко! Ние няма да бъдем спасени!

Анонимен каза...

15-ти, не съм калинка, а един обикновен антикомунист. Не харесвам ГЕРБ, но като гледам, освен тях не виждам за кой да гласувам. Затвърждава ми се намерението като гледам, че БСП плюят по тях яростно. Паразити като Данков напускат - добре. Реформатоеският блок говори, че няма да се коалира с тях, интересно с кой ли? Ако имаш друга идея подскажи ми?

Анонимен каза...

31, Герб е създаден от комунистическата номенклатура на Ордена за такива объркани и наивни като тебе. Гласувай за Светльо Скакауеца - неговата партия е истинска и тепърва ще печели много симпатизанти

Анонимен каза...

31.Умен си !Логично стигаш до правилни решения!

Анонимен каза...

31.Хитър клакьор си !Нелогично е да си "антикомунист" и да не харесваш Реформаторския блок, само защото не са с Герб. Ако не знаеш кои калинки са в Герб прочети им биографиите.

Анонимен каза...

Мърша!!! Нищо друго не може да се каже за този мерзавец!

Анонимен каза...

А главътъ от трапето, де се покри ?Липсва ми високият интелект и осанка.

Анонимен каза...

Сащо Данков е мотика-лопата. Присламчва се там, където има изгода, Герб не са на власт и той няма изгода да бъде там. Този човек е най-големият измамник и продажник, с него Герб Троян много загуби. Да не говорим за жена му- некадърна директорка на детска градина, която градина работи с 5-10 деца,а декларира много повече! Тези хора са срам за града ни!

Анонимен каза...

37, мисля, че говориш за Ценка Данкова- жената на Сашо Данков. За детска градина Буковец много отрицателни отзиви за персонала съм чувал и най-вече за тази директорка Ценка Данкова. За детска учителка не знам как е успяла да завърши, но троянци знаем как е била назначена без нужните качества за директор. Не знам как тази градина до сега не е затворена, тъй като работи без квалифициран музикален учител... не знам как родителите си пускат децата там на градина, дори в тази градина не се правят щателни проверки, децата нямат изяви и без нужната предучилищна подготовка, поради липсата на кадърен персонал. Честито на родителите, които са си доверили децата на некадърния персонал и директорка на детска градина Букувец!

Анонимен каза...

Пак ли завиждате на успелите и реализирали се троянци ?

Анонимен каза...

39, откога казването на истината е завист, когато става въпрос за лъжи и кражби??

Анонимен каза...

38, много знаеш ти какъв е персонала.Децата имат изяви и се организират много детски забави за всеки празник.Имат си техника, комплютри, лаптопи, медия, уредба и всичко необходимо за провеждането на всеки празник.Некадърен персонал - абе тъпак, какво разбираш ти...в детска градина влизал ли си, знаеш ли с какъв минимален бюджет осъществяват всяко нещо там, за да има това, което получават децата.А те получават, толкова, колкото е отпуснал бюджета.Това не зависи от персонала и директора...малоумник

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |