Акимов в принудителен отпуск?!

* Николай Нанков: „Това е политическото решение, което сме взели, и то е обсъдено с него” * Наша проверка от днес (22 март) показа, че председателят продължава да е на работа
Партийно строителство

Николай Нанков, Ловеч, 18 март 2013 г.
ДЕН СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕТО на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов в Ловеч (17 март, неделя) областният председател на партията Николай Нанков се срещна с представители на ловешките медии. На пресконференцията били коментирани и управленските рокади в някои общински партийни структури (Ловеч, Тетевен, Луковит), мимоходом се обърнало внимание и на случващото се в ГЕРБ - Троян.

НО Г-Н НАНКОВ не дал отговор дали поисканата от ръководството на ГЕРБ – Троян в края на миналата година оставка на председателя на Общинския съвет и бивш кмет от ГЕРБ Минко Акимов е получила одобрението или е била отхвърлена от партийната централа в София (припомняме – на сесията на ОбС - Троян в края на м. ноември 2012 г. председателят Акимов бе обвинен в злоупотреба с власт, а в началото на м. декември от ГЕРБ – Троян официално поискаха оставката на своя човек, като обявиха, че са сезирали Изпълнителната комисия на партията в София и се очаква нейното окончателно становище – бел. Т21).

ОБЛАСТНИЯТ ПАРТИЕН шеф обаче съобщил изненадващия факт, че г-н Акимов е подал сигнал до държавната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) и е поискал тя да излезе със становище по обвиненията срещу него. „Докато продължи проверката по сигнала до КПУКИ, изпратен от самия Минко Акимов, той ще бъде в отпуск. Това е политическото решение, което сме взели, и то е обсъдено с него”, обяснил Николай Нанков.

Минко Акимов
ОТ ОФИЦИАЛНАТА информация в сайта на ГЕРБ – Ловеч не става ясно за каква точно отпуска на Минко Акимов говори г-н Нанков. Логично е да става дума за принудителен отпуск като председател на Общински съвет – Троян и съпътстващите го участия в комисии към Националното сдружение на общините и Националната асоциация на председателите на общински съвети. Наша проверка от днес (22 март) обаче показа, че г-н Акимов продължава да е на работа.

А БЪРКОТИЯТА се дозасилва, тъй като на спомената пресконференция в Ловеч областният председател на ГЕРБ не обелил и дума за становището на партийната централа по „казуса Акимов”. Помним също, че на 21 януари т.г. във връзка с публикация в ловешки вестник областното ръководство на ПП ГЕРБ – Ловеч излезе с официално изявление, че „няма решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изключване от редиците на партията на председателя на Общинския съвет в Троян и бивш кмет на общината Минко Акимов”.

Т21

 Още по темата:

40 коментара:

Анонимен каза...

Нов бардак със стара курва....

Анонимен каза...

ХАХХА казах ли ви че Минко Акимов е голяма работа. Няма да ви е лесно да го свалите смешни мишки такива.

Развитието в кариерата на г-н Акимов като политик едва сега започва!!!

Анонимен каза...

г-н Маринов,знаете ли за случващото се в Лесопласт.Дали ще се заинтересувате.За делото на Цочев срещу 42 човека.За самучувствието и мисълтта за безнаказаност на същия.За опитите му със репресии и заплахи да отнеме и малкото достойнство останало у хората.То е затова че на 09.03.2013 2 смени отказват да положат мизерен извънреден труд,указан на един хвърчащ график.Според същия това било достатъчно да се квалифицира неявяването като незаконна стачка.С тези действия Цочев демонстрира сила и надмощие.Делото е насрочено за 26.03.2013 от 14.00 в Ловешки окръжен съд - елате.Възбудено е само и единствено на доказателства и твърдения от страна на адвоката на г-н Цочев.Иска се да ни бъдат присъдени адвокатски хонорари,разходи на завода и прочие.Мнозина се чудим дали собственика г-н Валентин Стаменов знае за тези своеволия?Дали Вашият адвокат Кашъмов би се заинтересувал от такова безпрецеденто дело?Поканват се всички хора и от Ловеч.Които иска да чуе за наглостта на г-н Цочев да заповяда.Тъй като директора вече ни наказа със заповед за предупреждение за уволнение за същото се налага да остана анонимен.

Анонимен каза...

Хей, нахалството и наглостта на Акимов нямат край. За него поговорката "Кучетата си лаят, керванът върви'е много подходяща. Изобщо не му пука , че хората са недоволни от него - върви си наперено, вирнал глава, трупа си парички и имоти, тъпче всичко, което му попадне на пътя и е недосегаем за законите!Взел се е толкова на сериозно, че няма капка срам и морал! Но троянци сами са си виновн, че продължават да го търпят!

Анонимен каза...

Едно мога да кажа за мен и 7-8 мои близки, докато трапчанския крив барабой Минко Ак не бъде изхвърлен от ГЕРБ никой от тези 7-8 човека няма да гласува за ГЕРБ, ако бъде изхвърлен убедено мога да кажа че ще гласуваме на предстоящите избори за тях. И сигурен съм, че и други мислят като нас, ама от Областното ръководство едва ли ги четат тия коментари. Пфууу...

Анонимен каза...

Подкрепям работника от " Лесопласт" Такива чорбаджии, като Цочев, съсипаха и държавата и по- важното съсипаха живота на хората, които работят за тях като безропотни роби! Жалко!

Анонимен каза...

Към 6-ти : Какво подкрепяш като не знаеш фактите ! А аз знам, че не става дума за извънреден труд , а за редовен работен ден на сменна работа по график - ако не знаеш , при работа на смени смяната може да се пъдне в съботи или неделя , а пък да се почива през делничните дни и това изобщо не значи извънреден труд . Ама въпросните работници просто един ден си решили да не ходят на работа ! Питем те ако ти си управител на фирмата , какво ще ги наградиш ли ? Ама чул не разбрал , дрънкаш глупости за чорбаджии .

Анонимен каза...

Абе №6, според теб никой работодател не трябва да наказва работниците, въпреки наглите им нарушения, а трябва да ги търпи, за да не бъде чорбаджия? Ей това се казва криворазбрана демокрация.

Анонимен каза...

Гледам и не вярвам на очите си! Вие ако и от Цочев се оплаквате, значи никой не може да ви угоди. Едва ли можете и да си мечтаете за по-свестен шеф. Да не говорим пък, че ако не беше той, „Лесопласт” да е затворил още преди 2 години и сега щяхте да сте безработни. И за благодарност сега го плюете. Че на туй отгоре пък сте и виновни. Типично по троянски!!!

Анонимен каза...

За съжаление господа,7 8 не е редовен труд.А извънреден такъв,които се заплаща по 1.5.В ДВП нещата са както ги казвате.Но не и в щперплата.Компенсации в дни нямаме.Явно сте доволни и затова се заяждате.Дерзаите Директора ще ви каже добър ден.И не чорбаджия,а феодал.И наказания за това вече има,но дело....

Анонимен каза...

Извънреден труд се заплаща ,когато раб.часове са повече от редовните за месеца. За работещите на график сумарното раб.време се изчислява за месец или за 6 месеца в зависимост от Правилника за вътрешния ред на фирмата.Също така нощните часове се приравнят към дневния труд с коеф. и ако надминават редовните часове се заплащат като извънреден труд.Не знам казуса на работниците в Лесопласт , но ако се касае за график , не са прави.

Анонимен каза...

Ама че наглеци! Като не сте отишли на работа, сте провалили 2 смени и така сигурно сте причинили загуби за десетки и стотици хиляди, смятате ли, че наказанието "предупреждение за уволнение" ще компенсира тези загуби, а!

Анонимен каза...

А вие смятате ли че държавата трябва да промени законите и да увеличи минималната работна заплата / за да може да усигорява нормален живот за 95 % от населението / и да я индексира годишно по реалната инфлация ?
Защото сега феодалите са си приели каквито на тях им трябват закончета, и само 5 % живуркат сладко-сладко...

troyan21 каза...

До №3: Изпратете ни, ако смятате за необходимо, повече информация по случая на e-mail: troyan21_gm@abv.bg

Анонимен каза...

Не желаете да направим група, но аз продължавам! ДА МАХНЕМ ЕНКИН И АКИМОВ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ! Гробокопачите на Троян!

Анонимен каза...

Присъединявам се, 15ти!

Анонимен каза...

Интересно-о-о-о. Тук някой иска да отклони темата от Акимов и почва някакъв друг разговор. От известно време Цочев си е осигурил лице (пише в един и същ стил), което опровергава всичко писано за него. Нерде Ямбол, нарде Стамбул.

Анонимен каза...

15-и с теб съм!

Анонимен каза...

Никаква инфо за срязаните гуми на 23 коли в Троян!!!

Анонимен каза...

Също така ако се прави група срещу Акимов и Енкин,да се изиска от Донка Михаилова да изпразни общината от пенсионираните военни и
полицаи. Срамота е! Младите в града няма къде да работят,а тези номенклатури получават и пенсия и заплата.

Анонимен каза...

Подкрепям 15-ти, подкрепям и 20-ти, трябва да се действа в тази посока, ама трябва да се поучим от другите градове!!!

Анонимен каза...

На всекиму ще бъде дирена сметка за делата.И твоят ред ще дойде маймуно уродлива.

Анонимен каза...

Напред....,Юруш на маслините....Стачка(видяхме я)

Анонимен каза...

Да ги поринем тези общински боклуци!

А.С каза...

Лесопласт плачат за инспекцич по труда. За въпросната събота е направен само график без да е пусната законосъобразна заповед за извънреден труд. Хората зимата работят на -30 а лятото на +50 градуса с лепила в които има съдържание на фенол. В самата фирма има конфликт на интереси, транспортните услуги се изпълняват от фирма собственост на Цочев. И извинете ме драги ми 12-ти но нали няма как цели 42 човека да не са видели въпросната заповед. Просто такава не е имало изложена на видно място. Най-новото в Лесопласт е че ще се работи 3 поредни съботи извънредно и ако на 4-тата се разболееш извънредно положения труд няма да ти се заплати. А знаете ли че на 3 човека се пада по един началник. И не ми говорете как хората решили да не отидат на работа и как нанесли щети на завода. Целта на Цочев е да фалира Лесопласт и да го купи за стотинки, само незнам Стаменови и син къде дремят.

Анонимен каза...

Политическо решение за излизане в отпуск на който и да е общински съветник пък бил той и председател на съвета е смешно и неоснователно , а още по-малко с мотив за процедура по ЗПУКИ. Закона дори не намеква, че е необходимо разследвания за конфликт на интереси да бъде в отпуск , а още по-малко това да става с политическо решение за което няма никакво основание в устава на партията приела такова решение...

Анонимен каза...

Умнико 25-ти, за болничните и извънредния труд, ами че това е така съгласно Кодекса на труда. А пък в Лесопласт инспекции по труда идват 2 пъти месечно. Отделно пък лепилата се проверяват на всяка партида от няколко инспекции. А пък Цочев и Стаменов може и да са ортаци в транспорта, може би и в Лесопласт.Толкова ли си наивен да вярваш, че Стаменов не знае какво става в Лесопласт? Всичко става с негова благословия. А дето Цочев искал да фалира Лесопласт, по-голям тъпизъм от това не можеш измисли. Обратно е, бе умнико, без него Лесопласт щеше да е фалирал. Аман от "умни глави", що плещите тъпизми като не знаете :(((

Анонимен каза...

Чудя се, как са съумяли в Лесопласт да просъществуват толкова много години, докато най-накрая дойде директора -слънце Цочев,та всички да огрее.....Боооже опази от такава " светлина" и "кадърност"...

Анонимен каза...

Госпожи и господа прокурори , ще се намери ли поне един от вас на когото да му пука за Троян и да вземе да си извади бананите от ушите па като запука трапчанското говедо да му разгони фамилията до девето коляно! Обещавам му , че ще го направим национален Герой и улица ще кръстим на него !!!! АМИН !

Анонимен каза...

абе 27-ми ти си бил голям гъзолизец, дано ти плати Цочев за "свирката" дето му барна. С такива като теб все на едно място ще си стоим. Но като си толкова начетен прочети в кодекса който цитираш колко часа извънреден труд имаш право да работиш за една календарна година и след това се пъни тука. И леко да не се изпуснеш. А за лепилата и за инспекция на труда не говори, защото всичко е платено за да се пише за нещата че са в стойности. И понеже всичко е наред за това хората припадат по пресите и са целите в екземи, заради хубавите лепила на които вместо втвърдител слагат брашно. Хайде моляти се като незнаеш не пиши а ми ходи на правиш вятър началника.

Анонимен каза...

Към NO 28 и 30
Нивото ви достига само за свирки да говорите , но ви липсва елементарно познание на нещата . Втвърдител се слага само на карбамидно лепило , но на WBP лепилото , което се ползва в Лесопласт , не може да се слага втвърдител , слага се глутеносъдържащ пълнител , например брашно или нишесте. Точно със същото австрийско лепило се работи във всички шперплатни заводи в Европа без изключение . И във Финландия, и Италия, и Германия, и Румъния , и Полша, и Швеция, и Франция . Само за вас това лепило не е добро . Ами по-добро няма по светът , цинични ми многознайко . А ако Цочев е искал да фалира завода е имал много възможности досега и ако наистина е искал е можел да го направи . А кодекса го знам наизуст така че не ми давай съвети , защото си лаик и освен с цинизми с друго не можеш да се изявиш .

Анонимен каза...

А бе хейтъри и хленчещи мрънкалници, като не ви харесва в Лесопласт, айде чупката!

Анонимен каза...

Към човека с коментари в защита на Цочев(един и същ е).Карбамидно лепило се ползва и в момента.Вентилацията е нулева(няма)лепилото се пипа с голи ръце.А това дето се правят проби - от кого?А да от лаборантката работеща в завода на щат.И то не е за вредност, а за плътност.Инспекция идва от Ловеч, за да си вземе спонсорското дарение.В този завод трябва да влезе международна комисия.Да замери запрашеност,шум,вредност на лепила.Началниците само си веят престилките,с изключение на Борджуков.Другите взимат по над 1000,Гуевска е около 1500.А Младен пенсионера и тои там 1500.Аиде сега как да вземат хората пари като има толкова пиявици.А знаете ли например как се суши фурнир от липа примерно.На 2ра смяна и нощна защото смрада е непоносим.,да не го дишат такива като теб 31.Никой не е искал да не работи,точно обратното.Но сега получаваш минимална заплата-утре я даваш защото пневмонии,алергии,ракови,косто мускулни заболявания са ежедневие.Този завод е малко копие на едновремешните концентрационни лагери.Умиране има измъкване няма.

Анонимен каза...

Лъжец си ти , 23-ти . При 400 тона на месец WBP лепило карбамидното е 0,4 тона и то е безобидно . Няма и 0.01% . Всички имат ръкавици , макар че и да се пипа с голи ръце няма проблем . Лепилото се изпитва от международната лаборатория SGS Австрия , които изпращат резултата още преди пристигането на лепилото . Аспирация има на всяка преса, на всеки режещ инструмент , на сушилните и къде ли още не . Ето така лъжеш и манипулираш хората . А кой колко взема , не е твоя работа , макар че и цифрите , които си написал, също са лъжа . А ако има пенсионери , сигурно има причина и тя е , че знаят повече от такива като теб . Измъкване нямало , ако искаш да се измъкнеш, просто напусни . Но нямам намерение повече да споря с лъжци .

Анонимен каза...

33-ти , не 23-ти .

Анонимен каза...

31–ви, в държавите, които цитирате, в които се работи с тези лепила, и които са заводи като "Лесопласт" ако имате информация какви заплати получават за същия вид работа? Не работя в завода, но просто от любопитство ме интересува.

Анонимен каза...

минетко34

Анонимен каза...

Да се върнем на темата за Минко Акимов. Колкото и странно да звучи, "ключът към загадката" държи кметицата Донка Михайлова. Тя знае истината около случая с фирмата на жената на Акимов и неговите действия. Но мълчи. На нея Акимов й е изгоден председател на общинския съвет. И тя го контролира...

Анонимен каза...

ТРОЯНЦИ,
предлагам да направим грамада пред Общината, против Минко Акимов.

Анонимен каза...

Бива...крайно време беше! Против него и Енкин да се издигне тази камара! Нека всеки хвърли своя камък на промяната!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |