Инж. Чайков обеща - до 10 февруари отварят прохода

* Важна среща на кмета Михайлова с шефа на АПИ, поети ангажименти за Беклемето и пътния участък гара Добродан – Голяма Желязна
* Създава се съвместна работна група за алтернативното трасе
 на II-35 през Троян
А дано!
Донка Михайлова, Стефан Чайков
ШЕФЪТ на държавната Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Стефан Чайков е обещал Троянският проход (Беклемето), затворен за движение на всички видове МПС на 27 януари, да бъде отворен още през първата десетдневка на този месец, т.е. най-късно до 10 февруари. Обещанието звучи фантастично („традицията” повелява най-пряката и бърза връзка на централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България да стои блокирана поне по 3-4 месеца през зимата заради „непреодолимите” снегонавявания в няколко участъка – бел. Т21), но не е шега. И е дадено на срещата с троянския кмет Донка Михайлова миналата седмица, провела се по нейно настояване (27 януари). Инж. Чайков е уверил градоначалника, че вече е направил съответните разпореждания до ръководителите на пътните управления в Ловеч и Троян и „пробиването” на прохода започва. (Както се казва – а дано! – бел. Т21)

ОЩЕ ДВА важни пътни проблема са били разисквани на срещата на г-жа Михайлова с инж. Чайков: належащата реконструкция на пътния участък от гара Добродан до с. Голяма Желязна (през селата Дълбок дол, Старо село и Борима), който от години е в изключително лошо експлоатационно състояние, особено в някои отсечки (например преди Дълбок дол), и не спира да къса нервите и чупи колитена на преминаващите; и ускоряване на работата по проектирането и изпълнението на алтернативното трасе на републиканския път II-35 през Троян (обходния път).

Пътят до с. Дълбок дол - потресаваща картинка, от години е така и държавата не си мърда пръста
Г-ЖА МИХАЙЛОВА е настояла да се търсят финансови ресурси за реконструкцията на пътя гара Добродан – Голяма Желязна, който е държавна отговорност, и е получила съответните уверения. Кметът е постигнал напредък и във връзка с алтернативното трасе на II-35 – ще се сформира съвместна работна група от представители на Министерството на регионалното развитие (МРРБ), АПИ и Община Троян. Личен ангажимент в тази посока е поел и регионалният министър Десислава Терзиева. Първото заседание на работната група е насрочено за 12 февруари, като в него ще участват ръководители на дирекции в МРРБ, председателят и експерти на АПИ, ръководителят на Областно пътно управление – Ловеч, експерти от Община Троян. (Тук отново ще кажем – а дано! – бел. Т21)

Т21

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Абе,а дано...

Анонимен каза...

Kaza profesor Chaikov i otletq - zaedno sys obeshtanieto si ...

Анонимен каза...

А дано, ама нада ли!Нито е първият, нито последният който ни е излъгал. Той си лъже, ние пък му вярваме. Участъка Добродан-Желязна особено в Дълбок Дол/при влизането на завоя /е кръпка до кръпка.

Анонимен каза...

Те прохода го отвориха още тази сутрин за леки автомобили при зимни условия, но не благодарение на другаря Чайков, а поради благоприятните метеорологични условия.

Анонимен каза...

Ще има да вземаш, 4-ти.Прроходът е отворен именно в резултат от срещата на Михайлова с инж. Чайков. В 13.00ч. горе се срещнаха машините от двете Областни управления на пътищата - Ловеч и Пловдив. Някой до сега успял ли е да накара тези от другата страна на Балкана да разчистват?

Анонимен каза...

Като гледам,само този преди мене - №5 прави изключение. Всичките други преди него - с подигравка, с отрицание, с негативизъм по повод една важна информация. Е, какво му казваш на това!?

Анонимен каза...

Право на мнение, например.
Живеем в държава,в която всеки може СВОБОДНО да изразява мнението си,нали ?

Анонимен каза...

5-ти добре осведомен си, предполагам си присъствал и можеш да предоставиш фото материал от срещата на машините на двете областни управления.Или не си присъствал защото си бил на работа...държавна при това ми се чини.Каква друга да е щом разполагаш с така прясна и достоверна информация.

Анонимен каза...

Да, 5-ти съм. Звънях в Областната агенция и информацията ми е от там. А звънях, защото ме интересува. И не, не съм държавен служител, професията ми е друга, но това теб не те касае. Не можете да се помирите, че госпожа Донка Михайлова, кмет на Община Троян / май това ви е голям трън в очите/, за пореден път си свърши работата и постигна нещо, което нито Енкин, нито Акимов можаха. Е, това не можете да преживеете!!!

Анонимен каза...

Ми не,уважаеми. Каквато Донка,такива са и ония двамата!

Анонимен каза...

Опаа.....усетихте ли как Енкин вече стана от "унея" :D:D:D

Анонимен каза...

Абе и тунел да им направиш през Беклемето пак ще е заради хубавото време.ОЛИГОФРЕНИ БЕЗПОДОБНИ.

Анонимен каза...

И за какво ти е този тунел, бе олигофрен ?

Анонимен каза...

Как за какво да може една фирма да го проучи, втора да го започне, трета да го завърши, четвърта да сложи каси от двете страни и да го експлоатира(да си плащаме чинно), пета да го поддържа, шеста да осъществява контрол над предните пет и да дава предписани и т.н. и т.н.Ще има доволни да се тупат в гърдите, ще има втори, които ще вземат много пари от цялата работа и разбира се трети, които ще робуват на вторите за по 500лв и ще са с доволно преклонена главица.Да живей пост демокрацията.

Анонимен каза...

14-ти, точно така става по цял свят ! Някъде има тунел, другаде няма - само това е разликата !

бат Велко Сандокана каза...

5-ти,ти из града излизал ли си бе? Кви Беклемета дали има някъде второстепенна улица почистена както трябва от снегорините "до асвалт",както тука се фъчкаха на Дона клакьорите? Из кварталите да не говорим,дори днес по пътя към "Топливо" зад поделението още има тук-там някой коловоз,устискал на трафика и топлото време. Аз толкова зле почистени улици не помня от оная зима къмто 2000-та година кога падна големия сняг баш на 31-ви,а сега бяха само 10-тина сантиметра.Стига пи-ар простотии,подобно неглижиране на задълженията граничи с престъпно нехайство.Или те не чистят градо да мое да ринат по беклемето? Че по-добре да си седи затворен прохода тогава!

Анонимен каза...

Леле, много тъп народ! Големи претенции, голямо чудо! Почистени бяха улици, по които снегорин никога не е минавал , ама не било до асфалт. Я върви се скрий! От мен - браво на Михайлова. Защото с отварянето на прохода лично на мен ще ми спести едно 200 лв. И това засяга не само хората от Троян, а и тези от Ловеч и Плевен.

Анонимен каза...

С една дума, "значи можело".Дрруг коментар не е нужен!

Анонимен каза...

Утре като те нацепи някой по "добре изчистените" троянски улици,ще видим колко ще спестиш.Тънкач!

Анонимен каза...

Руслано, пак ли си тук,ма ?Ти спиш ли някога, вампир кривозъб?

Анонимен каза...

А от изкъртените изкуствени неравности - "спящи полицаи" колко спести общината?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |