Енкин с Първанов – нищо изненадващо

* Екскметът на Троян е бил на тайната червена среща в НДК, дирижирана от тандема Първанов – Калфин, съобщи БЛИЦ 
 
Партийно строителство 
Първанов, Калфин, Енкин
БИВШИЯТ червен троянски кмет с три поредни мандата (в периода 1995-2007 г.) инж. Дилян Енкин, който и в момента е с добри позиции в местната управа – оглавява най-голямата група в местния парламент, тази на БСП, и председателства постоянната комисия по ТСУ - е бил сред участниците в провелата се в петък, 10 януари, в столичния Дворец на културата (НДК) „тайна среща” на социалисти начело с експрезидента и бивш партиен лидер Георги Първанов. Така я определи агенция БЛИЦ, която първа съобщи новината. На срещата, пак според същия източник, присъствали основно бивши кметове и бивши областни председатели на БСП, също и ексминистър от кабинета на Тройната коалиция, недолюбващи особено настоящия лидер на партията Сергей Станишев и в някаква степен настроени реваншистки.

ГОЛЯМАТА цел на „заверата” в НДК пък била да се подготви независимо участие на групата на Първанов в предстоящите през м. май 2014 г. избори за европейски парламент. Според анализатори това е опит да се реанимира алтернативният ляв партиен проект АБВ, лансиран от Георги Първанов още по времето, когато беше президент, но непроработил въпреки шумната начална заявка. Другото главно действащо лице в заверата е евродепутатът Ивайло Калфин, който бе кандидат на БСП за президент, но изгуби надпреварата с Росен Плевнелиев (ГЕРБ).

ГРУПАТА Първанов – Калфин, освен с ясните си амбиции за отделно от партията майка участие в евроизборите, заяви много по-категорична и ясна позиция по скандала на деня (поредната изцепка на Волен Сидеров и „Атака” – агресията срещу граждани, в това число полицай и френски дипломат). Групата излезе с декларация, в която се отправят директни обвинения срещу мекушавостта на БСП и на доминираното от нея и партньора й в управлението ДПС 42-ро Народно събрание. „Отказът на етичната комисия в 42-то Народно събрание да разгледа случая „Сидеров“ е тежък удар върху българския парламентаризъм и задълбочава впечатлението в обществото за перманентната безнаказаност на българските политици и хроничното неносене на отговорност за неадекватните им постъпки. В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС”, се казва в декларацията.

УЧАСТИЕТО на инж. Дилян Енкин в проекта на Първанов не изненадва. При учредяването на АБВ на 11 ноември 2010 г. в НДК троянският екскмет бе в челните редици, а на последвалата пресконференция стоеше непосредствено до лидера Георги Първанов. От друга страна, на два пъти инж. Енкин, който е сред най-авторитетните и рейтингови лица на БСП в района, не успя да се пребори за важни партийни постове: първо - да е кандидатът на червените за кмет на Троян на изборите през 2011 г. (когато бе изместен от Донка Михайлова, разгромила впоследствие кандидата на ГЕРБ Минко Акимов); и след това през 2013 г., когато се очакваше да бъде посочен от БСП за областен управител (постът бе даден на ловчалията Милко Недялков). Което прави още по-логично участието на г-н Енкин в АБВ. А дали ще сме свидетели на разцепване на столетницата или на вътрешнопартиен преврат, това все още никой не може да каже.

Генадий Маринов

Още по темата:

 Един колаж от 2012 г. във Frognews.bg, който продължава да е актуален:

23 коментара:

Анонимен каза...

Да бе да ще се разцепи столетницата,когато цъфнат налъмите.Това са само предизборни трикове за да се излъжат пожече избиратели да гласуват за тях.Днес Първанов обяви,че няма да напуска столетницата.

Анонимен каза...

Комунисти,комсомолци и пионери от троянско, са готови да последват своите водачи.Троян- бастион на комунизъма!Да пребъде !Води ни партио любима !

Анонимен каза...

Представя ни се някаква нова болшевишка постановка.БСП в момента провеждат много правилна (за тях) акция.
Днес е 14 януари!!!
Преди 5 години Станишев и Миков биха студентите като животни, а днес им обещават бъдеще.Изстъпленията на никоя власт не трябва да бъдат забравяни. Сега Сергей Станишев и БСП искат доверие от обществото и ни обещават светло бъдеще, но народът помни, че на 14 януари 2009 г. правителството разпръсна със сила мирен протест на студенти, недоволни от корумпираната тройната коалиция. Към гнева им се присъединиха природозащитници, майки, блогъри, земеделци – все групи с нарушени права. Организацията се състоя изцяло в интернет пространството чрез банери в младежки форуми и социални мрежи.

Срещу порива за свобода на младежи от софийските вузове Станишев и вътрешният му министър Михаил Миков пратиха тежко въоръжения отряд за масови безредици. Пред върховния символ на нацията –парламентът, биха с палки и мачкаха младежите като животни. Над 500 от демонстрантите бяха закопчани с белезници и натикани насила в полицейските джипове.

На другия ден репресивната власт организира за първи път в най-новата ни история мобилни съдилища в софийските РПУ-та. Там по бързата процедура нарушителите на рахата на тройната коалиция трябваше да бъдат съдени. 90% от бунтарите обаче бяха оправдани от съдебните състави, което доказа, че не са действали против закона, а МВР е нямала основание да хвърля срещу тях въоръжена сила.

14 януари с основание ще остане един от най-мрачните моменти от управлението на Станишев и Миков. От опозицията тогава коментираха, че поне вътрешният министър трябва да бъде разследван за полицейското насилие над студентите. Пет години по-късно обаче никой от виновниците не е получил възмездие. Вероятно заради това днес БСП и ДПС ни управляват.

Станишев е свръх нагъл, но бърка, че народът е безпаметен.Тия тримата дето са тръгнали да го свалят уж,нямат никаква разлика от него.

Анонимен каза...

Станишев е отворил задните бузи и Местан и другите резаци ръчкат ръчкат здраво и пълнят дупката такава е истината за това управление и правителство....... Орешарски е отворил и задните бузки и устенцата и гълта ли гълта па чак ще се задави..

Анонимен каза...

По-важно е кво става у нашио край - кой, как, с кого и защо се боричка:

http://www.lovechpress.info/index.php?option=com_content&task=view&id=14677&Itemid=53

Анонимен каза...

Тоя нашия енкин току що пак го мернах в новините до Първанов. Донка дали щи е с тях?

Анонимен каза...

Е,къде да е ?

Анонимен каза...

Продължавайте по подразбиране да си гласувате за комунисти
и чакайте да се оправим.
Виждате какво става в общината- същото, но в огромни дози
е и в държавата.
Само гледат къде има далавера и тогава се прави каквото и да е.
Иначе ги мързи да се помръднат от бюрото

Анонимен каза...

Дилян Енкин не го интерисуват проблемите на общината. Него го занимава само властта. Това кариеристче нищо друго не го е еня.

Анонимен каза...

Че е некадърник доказа през трите си мандата. Сега къде се навира. Не му мина при Станишев - тича при Първанов.Нагаждач...

Анонимен каза...

БРАВО Диляне в теб ми е надеждата,заедно с Първанов и Станишев да загробите тази престъпна група БКП/БСП,ДПС/

Анонимен каза...

Ще научим ли някога на колко общински обекта фирмата на Дилян е била инвеститорски контрол.И Минко Акимов, и Донка Михаилова предоставят на Дилян Енкин възможността да бъде предпочитан партньор. Това не е ли конфликт на интереси, та той е общински съветник?

Анонимен каза...

Жалко за тези, които разчитат на такива като Дил Ен да загробят БСП. Абе , ахмаци, няма ли политическа сила, няма ли гражданска инициатива да свърши тази работа ами трябва Дилян да ви я върши?

Анонимен каза...

Този разбойник пак се е размечтал да докопа кокала. Ще му го дадете ли? Или ще се сетите, че мястото на разбойниците е в един друг "институт" наречен затвор.

Анонимен каза...

Докато простите зяпат белите гащи на сидеров комунягите отнемат свободи.
Няма надежда.


http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=32296125

Анонимен каза...

Абе ахмаци, който го може -го може. Не мислете за ДилЕн.
А що касае нашата Община (към 8-ми и другите праволинейни десни), ако не виждате, че в Общината става нещо, значи си пълни слепци.

Анонимен каза...

Е няма ли ей тъй да ни пообясниш както аджеба става в тая община?

Анонимен каза...

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/15734-frenski-sotzialisti-hvanaha-stanishev-v-lazha-krie-savetskoto-si-minalo.html

Анонимен каза...

Кратка политическа хроника
(за освободени от страха)

В страната клокочи – помии, бълвочи
бълбукат в партийни казани.
Народът се пули и рупа мамули,
а в мандрите – пак партизани.

Кипи в БСП-то, че Гоце с чифтето
отстрелва партийни архари.
Сергеят се гърчи, а Мая подсмърча -
приятелски огън ги пари.

В шеги и закачки - и тук-таме с храчки
редят се предизборни листи.
При Гоце – ловците, при Серго – овците...
Меле на червената писта!

Подготвят конгреси... червени метреси
колосват сукмани и фусти.
Ще бранят Сергея - каква епопея!
Дали пак властта ще изпуснат?

Лютвито кадрува, Доган му диктува -
с чалми ще сме скоро в страната.
Сергеят пак пъшка в прегръдката мъжка,
одупен във поза позната.

При Бисеров – драма, че с Ментата двама
въртели офшорки и сметки.
Пропадна достлука, май сгазиха лука,
мирише на съд и решетки...

Политна „Атака“ за Варна. В сумрака
в небето врещят стюардеси!
Команда пияна взриви аероплана,
гневи се брадатата Деси.

Прозира разлъка и май рахатлъка
на Волен тез дни ще приключи.
Ни гаджева свирка, ни сочна мисирка -
щом Цацаров тъй се закучи...

В страната клокочи – помии, бълвочи
бълбукат в партийни казани.
Народът май стопля какво му се готви -
и сопата скоро ще хване!

Анонимен каза...

Народът май стопля какво му се готви -
и сопата скоро ще хване!

Е ТЕ ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Долни , Комунисти. Няма ли да отмине това долно поколение вече ? И все още ли има заблудени хораица, които ги подкрепят.

Анонимен каза...

БЪЛГАРИТЕ НЕ СА РАЗБРАЛи ОщЕ ,чЕ ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕВРЕИ ЦИОНИСТИ И ЗАДАчАТА Е БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ УНИщОЖЕНИ, А ТЕРИТОРИЯТА ЗАГРАБЕНА, ЗАщОТО НА ИЗРАЕЛ НЕ Е КОМФОРТНО ВЕчЕ ДО ИРАН С НЕГОВАТА ЯДРЕНА МОщ И ПОДКРЕПАТА ОТ РУСИЯ ,ПРЕД ,КОЯТО И САщ ВЕчЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИщО. ДО МОМЕНТА ТУРЦИЯ И ИЗРЕЛ СИ ДЕЛЯТ ТЕРИТОРИЯТА И ПЛАщАТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИЗВЪРшВА ГЕНОЦИДА. ГЛАВНИТЕ ФИГУРИ НА ГЕНОЦИДА- ТОВА СА : ДС ПРЕДСТАВЯНО КАТО СЪВКУПНОСТ ОТПАРТИИ-В МНОЖЕСТВОТО СИ РАЗНОВИДНОСТИ И РАЗКЛОНЕНИЯ С РАЗЛИчНИ ИМЕНА, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,ДЕПУТАТАИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ. АНКАРА ФИНАНСИРА чРЕЗ ДОГАН ПОТУРчВАНЕТО И ПРОКАРВАНЕТО НА АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, А СОРОС ФИНАНСИРА ГЕНОЦИДА И ЗАКУПУВАНЕТО НА СЕМИ ОТ ФИРМИ. СТАНИшЕВ И БОЙКО СА СЛУЖИТЕЛИ НА ЕДНА И СЪщА КАУЗА И ЕДНА И СЪщА ПАРТИЯ-ПОСТКОМУНИСТИчЕСКАТА БСП, КОЯТО Е МАФИОТИЗИРАНАТА БКП. ДПС Е НЕЗАКОПННА СПОРЕД чЛЕН 11 ,АЛИНЕЯ 4 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА, НО НАРОДА Е ТЪП И НЕ ЗНАЕ ТОВА И СЕ Е ПРИМИРИЛ ДА ИМА ТАКОВА НАРУшЕНИЕ-И ОТ ТАМ ВЕчЕ МУ ГО ВКАРВАТ ОТСЕКАДЕ. ТА ЗАТОВА- ПО ИНСТРУКЦИЯ ОТГОРЕ-ЦИГАНИТЕ, КАТО ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИТЕ И НА ВСЯКО ОБщЕСТВО СЕ СТИМУЛИРАТ , ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ , ЗА ДА ИЗМИРАТ БЪЛГАРИТЕ.. ВСИчКИ ОСТАНАЛИ В БГ СА ОБРЕчЕНИ НА БАВНО И МЪчИТЕЛНО ИЗБИВАНЕ. ОСТАВА САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН шАНС-ВЪОРЪЖЕНА СЪПРОТИВА СРЕщУ ТАЗИ СИСТЕМА.КОЛКОТО ПО БЪРЗО- ТОЛКОВАПО ДОБРЕ И ПО ГОЛЯМ Е шАНСЪТ, ЗАщОТО НАРОДА ЗАГИВА С ВСЕКИ ДЕН. ЗАТОВА ЛЕВСКИ Е КАЗАЛ-" СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ юНАшКА!" ДРУГАТА ПАСИВНА АЛТЕРНАТИВА Е БЕЗСЛАВЕН ГЕНОЦИД ОТ ПАРТИИТЕ НА БКП И МАФИЯТА И ПОТУРчВАНЕ НА РАЯТА. СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е СЕГА ЗАщО НЕ БИЯТ ЦИГАНИТЕ, А БИЯТ СТУДЕНТИТЕ-БЪДЕщЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ?- ЗАщОТО ТАКАВА НЕЦИЯ ЗА ТЯХ Е ВРАЖДЕБНО НЕНУЖНА И ИСКАТ ДА Я УНИщОЖАТ.

Анонимен каза...

ЧЕРВЕНА- ТЕРОРИСТИЧНА- ОРГАНИЗАЦИЯ

ЧЛЕНОВЕ:--Любен Гоцев--Бриго Аспарухов--Виктор Вълков—
Георги Първанов—Димитър Дъбов—Георги Пирински--Моника Йосифова--Сергей Станишев--Румен Овчаров--Румен Петков--Hиколай Вълканов—Цветан Василев--Делян Пеевски--Михайл Миков--Ангел Найденов--Корнелия Нинова--Татяна Дончева—Любен Корнезов—Янаки Стойлов-- Георги Кадиев--Стефан Данайлов--Пламен Орешарски--Мая Манолова--Илияна Йотова—Кристиан Вигенин—Антон Кутев--Иво Атанасов--Андрей Райчев--Ахмед Доган--Лютви Местан--Йордан Цонев--Николай Цонев—Мехмед Дикме--Георги Гергов—Стефан Софиянски--Христо Ковачки--Гриша Ганчев--Алексей Петров--Слави Трифонов--Светльо Витков--Николай Банев--Маджо-- Волен Сидеров--Слави Бинев--Иван Костов--Елена Костова—Надежда Михайлова--Миглена Кунева/Пръмова/--Братя Галеви--Братя Маргини--Николай Бареков--Тома Белев--Асен Йорданов--Мишо ``Шамара``—Веселин Данов—Иван Гарелов—Евгений Дайнов—Кънчо Стойчев—Кольо Колев—Валерия Велева—Тошко Славков—Вальо Топлото—Григор Здравков—Цветелин Кънчев—Димитър Желязков’’Очите’’—Сотир Цацаров—Христо Монов—Богомил Бонев—Илияна Раева—Велислава Дърева—Желю Желев—Цветлин Йовчев—Боян Чуков—Веселин Писанчев—Муса Палев--Емил Иванов—Борислав Сарафов—Хасан Адемов—Мартин Захариев--Камен Ситнилски—Дора Янкова—Кела—Екатерина Михайлова—Светлозар Лазаров—Румен Гечев—Венцислав Каймаканов—Младен Червеняков—Антон Тодоров—Драгомир Стойнев—акад.Георги Марков—Христо Бисеров—Даниела Бобева—Таня Андреева—Христо Стойчков—Александър Томов—Светлин Русев-------------------------------------------------

СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |